به گزارش خبرنگار شهری شبستان، علی اعطا، در نشست خبری امروز در خصوص ساختمان پلاسکو گفت: در مورد پلاسکو به اندازه کافی صحبت شده و مطلب جدیدی وجود ندارد و برای ساخت ساختمان جدید پلاسکو باید روند آن طی شود.
اعطا در خصوص نحوه احداث ساختمان جدید پلاسکو گفت: زمانی که در مورد ساختمان پلاسکو صحبت می شود در واقع در مورد سه قطعه زمین یعنی قطعه زیر برج که در حادثه آتش سوزی فرو ریخت و کاملا تخریب شد، قطعه شمالی که بخشی از ساختمان بوده و آسیب دیده اما تخریب نشده و قطعه زمینی در ضلع شرقی ساختمان صحبت می شود و در ساخت ساختمان جدید مطرح می شود که آیا می شود این بخش را زیر ساخت برد یا نه.
وی افزود: با بررسی میدانی و گزارشات رسیده آسیب جدی به سازه ساختمان پلاسکو تایید می شود اما گزارشات دیگری نیز وجود دارد که آسیب را تایید می کند اما بیان می کند که نیاز به مقاوم سازی وجود دارد بنابراین به درخواست مالک و ذینفعان باید در مورد ساختمان شمالی تصمیم گیری شود و نحوه عمل در این زمینه به شورا ارتباطی پیدا نمی کند.
اعطا گفت: طبق استعلامی که از شهرداری منطقه گرفتیم قرار است طرح ها و نقشه ها توسط بنیاد درخواست اخذ پروانه به شهرداری اعلام شود اما تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به گودهای رها شده در شهر تهران اظهار داشت: در مورد گودهای رها شده به کرات هشدار داده ایم و اطلاعات گودها با مشخصات دقیق برای شورا ارسال شده اند.
وجود حدود 300 گود رها شده در تهران
اعطا با بیان اینکه نزدیک به 300 گود رها شده در تهران داریم، خاطرنشان کرد: همه این گودها ناایمن نیستند.
وی با بیان اینکه تعریف دقیقی از ناایمن بودن گود به لحاظ فنی نداریم، افزود: اخیرا دادستانی نیز نسبت به گودهای رها شده در تهران حساسیت نشان داده و موضوع را با جدیت پیگیری می کنند.
وی در خصوص علل گودهای رها شده در تهران از جمله گود مجاور برج میلاد گفت: این گودها اغلب به دلیل مشکلات حقوقی، اخذ مجوزهای لازم و مسایل مالی متوقف شدهاند.
اعطا با بیان اینکه تصمیم گرفته شده است تا موضوع گودهای رها شده با جدیت پیگیری و تعیین تکلیف شود، افزود: در خصوص ساختمان های رها شده بحث خاصی تاکنون در شورا مطرح نشده اما تعدادی ساختمان بلاتکلیف به دلیل حقوقی اخذ مجوز و مسایل مالی متوقف شده اند و شورا باید در این خصوص حساسیت نشان دهد.
اعطا در خصوص برج باغ ها و مصوبه شورا گفت: برج باغ ها مصوبه شورای دوم در اسفند 96 نقض شد و شهرداری را مکلف کردیم تا طی دو ماه پیشنهاد جایگزین ارایه کند تا در شورا تصویب و به عنوان پیشنهاد برای شورای عالی معماری و شهرسازی ایران ارسال شود و در آنجا پس از تصویب به پیوست طرح جامع تهران اضافه شود.
اعطا در توضیح طرح برغ باج گفت: مبنای کلی پیشنهاد این است که همچنان ساخت و ساز در باغات داشته باشیم اما به میزان کمتر، به عنوان نمونه در خصوص سطح اشغال حداکثر 30 درصد با جدیت پیگیری شود و در مواردی نیز حداکثر سطح اشغال را 20 درصد در نظر بگیریم. همچنین در خصوص تعداد طبقات قابل احداث در باغ ها حدودی تعیین شود.
شهرداری با تورم نیروی انسانی مواجه است
وی در ادامه با بیان اینکه تورم نیروی انسانی مواجه است، افزود: هر سیستم مدیریتی که در شهرداری فعالیت می کند باید جلوی استخدام های بی رویه را سد کند.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه شورا موافق بزرگتر شدن بدنه مدیریت شهری نیست، افزود: باید نظارت بر استخدام های شهرداری را از طریق کمیسیون نظارت تقویت کنیم.
اجرای پرونده های تخلف به کمیسیون ماده 100
اعطا در خصوص تخلفات ساخت و ساز گفت: تخلفات در کمیسیون های ماده 100 بررسی می شود و به کمیسیون شهرسازی شورا ارتباطی پیدا نمی کند بنابراین همه پرونده های تخلفات باید به کمیسیون ماده 100 ارجاع شود و تا زمانی که دیوان ابطال نکرده لازم الاجرا است.
اعطا در خصوص عدم ارجاع برخی تخلفات به کمیسیون ماده 100 گفت: شهرداری های مناطق در مواردی ترجیح می دهند تا موارد تخلف را به کمیسیون ارجاع ندهند و درون خود منطقه حل و فصل کنند چرا که درآمد حاصل از آن مستقیما عاید شهرداری منطقه می شود.
ارسال لایحه قاعدهمندسازی فرآیند تصویب نما به شورا
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به فعالیت کمیته تصویب نما در سطوح مناطق 22گانه گفت: در کمیته تصویب نما یک ناظر از شورای شهر عضو است و تمام نمای بناهای ساختمانی در این کمیته ها بررسی و تصویب می شود.
سخنگوی شورای شهر تهران در خصوص برخی استثنائات ساخت نماهای شیشه ای گفت: در بناهای خاص اگر ضرورت داشته باشد به دلایل زیبایی شناسی و خلق یک اثر هنری و معماری و بنا به نظر کارشناسان فن می توان از ضوابط عدول کرد اما در مجموع هر بنایی که می خواهد ساخته شود نمای آن باید در کمیته نماها بررسی و تصویب شود البته مواردی نیز مشاهده شده که خارج از این قاعده ساخته شده که آنها را پیگیری کردهایم.
اعطا خاطرنشان کرد: به زودی لایحه ای از شهرداری به شورا ارسال می شود که فرآیند تصویب نما قاعده مند شود.
وی توضیح داد: تاکنون مصوبات کمیته نما ضمانت اجرایی نداشت چرا که این کمیته ها بر اساس آیین نامه های داخلی تشکیل شده بود اما با تصویب لایحه مذکور تصمیمات کمیته لازم الاجرا خواهد شد.
وی یادآور شد: در شورای پنجم در مورد ساختمان های مجلس شورای اسلامی و بانک مرکزی پیگیری خاصی نداشتیم.
هماهنگی دولت و شهرداری
اعطا افزود: هماهنگی دولت و شهرداری شعار نبوده است اما به لحاظ آنچه که انتظار می رفت تعهدات محقق نشده که بخش عمده موضوع به شرایطی برمی گردد که در آن قرار داریم.
بدهی تکلیفی و قطعی پنج هزار و 700 میلیارد تومانی دولت به شهرداری
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آماری که معاونت مالی شهرداری در اختیار شورا قرار داده است، گفت: ارقامی که اعلام می کنم ادعای شهرداری تهران است و معتقد است که بدهی دولت به شهرداری 14 هزار و 500 میلیارد تومان است که هشت هزار میلیارد تومان از این بدهی در رابطه با کمک به توسعه حمل و نقل عمومی، بافت فرسوده و یارانه حمل و نقل بوده است و بدهی تکلیفی و قطعی دولت به شهرداری تهران در حدود پنج هزار و 700 میلیارد تومان محاسبه شده است.
ایران مال یکی از پروژه های دارای تخلفات بسیار
اعطا گفت: ایران مال یکی از پروژه های بوده که در سال های اخیر با حجم عظیمی از تخلفات ساخته شده و در بازدید و تحقیقاتی که به عمل آمد در دوره مدیریت شهری قبل هیچ نظارتی بر این بنا نشده است.
وی با بیان اینکه گزارشی از شهرداری در خصوص ایران مال به کمیسیون ماده 100 ارسال شده، گفت: این گزارش بیانگر آن است که پروژه مذکور با حجم قابل توجهی از تخلفات مواجه است و اکنون در شعبه یک ماده 100 در حال بررسی است و هفته آینده جلسه ای در این خصوص برگزار می شود و احتمالا پس از بررسی فرم خلاف جدید ارسالی از سوی شهرداری رأی صادر خواهیم کرد.
مسئله پیمانکاران راهکار فوری ندارد
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه مسئله پیمانکاران راهکار فوری ندارد، گفت: علیرغم اینکه این موضوع بسیار مهم و دارای اولویت است اما راهکار فوری برایش نداریم.
اعطا افزود: در بودجه سال 97 بالغ بر 42 یا 43 درصد پرداخت دیون پیمانکاران نسبت به سال 96 افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در بودجه 97 تلاش کرده ایم تا رقم پرداخت دیون پیمانکاران 1.4 برابر نسبت به بودجه سال 96 افزایش داشته باشد.
پخش مسابقات جام جهانی در سطح شهر نیازمند توافق دستگاههای تصمیمگیر
اعطا با بیان اینکه پخش مسابقات جام جهانی در سطح شهر مطالبه اجتماعی است و نشاط اجتماعی را افزایش می دهد، گفت: پخش مسابقه ایران و مراکش در سطح شهر به لحاظ نشاط اجتماعی تجربه خوبی بود و خود مردم مدیریت کردند تا به لحاظ اجتماعی اتفاقی رخ ندهد اما تداوم اقدامات مشابهی نیازمند توافق در سطح دستگاه های تصمیمگیر است.
وی افزود: شورای شهر با اجرای این طرح موافق است و در این زمینه باید به سمت توافق با سایر تصمیم گیران در سطوح حاکمیتی برویم تا تقابل ایجاد نشود بنابراین برای تداوم این کار باید توافق همه ارگان ها وجود داشته باشد.
نظر شما