مساجد نیازمند حمایت‌های جدی  حاکمیت هستند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد شفایحیائیان، گفت: مساجد تراز اسلامی باید در خدمات رسانی به مردم از قوه قضائیه، کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان تامین اجتماعی و سایر دستگاه‌های کشور جلوتر باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسدالله کبریائی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه همانطور که پیامبر بزرگوار اسلام (ص) با ساخت مسجدالنبی (ص) این خانه خدا را دارالخلافه قرار دادند، مساجد از صدر اسلام تاکنون پایگاه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جوامع اسلامی بوده‌اند، گفت: طی ۱۴ قرنی که از ظهور شکوهمند اسلام می‌گذرد، مساجد همیشه محور فعالیت‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی بوده‌اند.

 

وی با بیان اینکه طی سالیان اخیر با رشد بروکراسی و گسترش ساختارهای اداری، جایگاه مساجد در مدیریت کشور کم‌رنگ شده است، اظهار کرد: حاکمیت باید بیش از گذشته به نقش مساجد در اداره دین محور جامعه، بها دهد و این واقعیت را در سیاست‌گذاری‌ها و وضع و اجرای قوانین لحاظ کند.

 

امام جماعت مسجد شفایحیائیان تهران با بیان اینکه پویایی دین اسلام موجب تثبیت جایگاه مساجد طی ۱۴ قرن اخیر شده است، خاطرنشان کرد: تبیین آموزه‌های قرآن و اهل بیت (ع) کمک به نیازمندان، برگزاری کلاس‌های گوناگون دینی، فرهنگی و اعتقادی، پاسخ به شبهات اعتقادی و آموزش احکام از مهم‌ترین کارویژه‌های مساجد هستند، هرچند برخی افراد کارکرد معنوی و عبادی این خانه‌های خدا را برجسته کرده‌اند و نسبت به سایر کارکردهای مساجد بی توجه هستند.

 

پویایی مساجد با توجه صرف به کارکرد عبادی آنها ممکن نیست

کبریایی با بیان اینکه اقامه نماز جماعت، قرائت قرآن و ادعیه و آموزش احکام و دستورات دین، مهم‌ترین و اصلی‌ترین کارویژه مساجد است، گفت: پویایی و حیات مساجد با توجه صرف به کارکرد عبادی آن‌ها ممکن نیست بلکه باید همه ابعاد فرهنگی، سیاسی و علمی این خانه‌های خدا توامان مدنظر ائمه جماعات و فعالان مسجدی و مسئولان و مدیران کشور باشند.

 

وی با بیان اینکه مساجد باید فقرا و اقشار آسیب‌پذیر و کم بضاعت محلات را شناسایی کنند و برای رسیدگی به وضعیت و حل مشکلات آن‌ها برنامه‌ریزی کنند، خاطرنشان کرد: مسجدی در تراز اسلام است که مردم در همه مراحل و رویدادهای زندگی خود از ازدواج و علم‌آموزی تا فراگیری دستورات دین و حل مشکلات فردی و خانوادگی‌شان به آن مراجعه کنند، در چنین وضعیتی مساجد از قوه قضائیه، کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان تامین اجتماعی و سایر دستگاه‌های کشور پیشتر خواهند بود.

 

سه کارکرد مهم مساجد

این کارشناس حوزوی با اشاره به کلام امام خمینی (ره) مبنی بر سنگر بودن مساجد، ادامه داد: سنگر یعنی جایی که انسان‌ها را از آسیب‌های اجتماعی و معضلات فرهنگی در امان نگه دارد که به این تعبیر، مساجد چند کارکرد مهم دارند؛ محل رفع شبهات و پرسش های اعتقادی و دینی مسلمان باشند و افراد به سرچشمه حقیقت وصل و به صراط مستقیم رهنمون کنند، هدایتگر انسان ها به مسیر سعادت و رستگاری باشند و آنان را از گمراهی در امان دارند و مروج روح همکاری، تعاون و مودت میان انسان ها باشند.

 

کبریائی گفت: من و سایر فعالان در مسجد شفایحیائیان می‌کوشیم که این مسجد را که در نزدیکی ساختمان مجلس شورای اسلامی واقع شده است، کانون عبادت و پایگاه نیازمندان قرار دهیم از این رو علاوه بر اقامه سه وعده نمازجماعت و برگزاری برنامه‌های دینی و فرهنگی در طول هفته در آن، زمینه کمک به نیازمندان را نیز فراهم آورده‌ایم.

 

تصویری از فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در مسجد شفایحیائیان

 

وی ابراز کرد: به دلیل آن که مسجد شفایحیائیان در نزدیکی چند بیمارستان و ساختمان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است، با وجود کمبود امکانات، روزانه میزبان چند صد نفر است و می کوشیم تا برای کسانی که به دیدار با نمایندگان مجلس یا برای انجام امور درمانی به میدان بهارستان و خیابان مجاهدین اسلام تهران می‌آیند، امکانات رفاهی و خدماتی را فراهم آوریم.

 

امام جماعت مسجد شفایحیائیان در پایان با بیان اینکه ما برای خدمات‌رسانی کامل به مراجعین به این مسجد، نیازمند کمک‌های مادی بیشتری هستیم، گفت: اختصاص بودجه بیشتر از سوی دستگاه‌های فرهنگی کشور و زمینه‌سازی برای حمایت بیشتر خیرین از مساجد، از لوازم موفقیت بیشتر این خانه‌های خدا هستند.

 

 

 

کد خبر 711571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha