وضعیت وخیم یگانه نگین فیروزه ای آذربایجان، روایت تمام نشدنی ارومیه

خبرگزاری شبستان: وضعیت وخیم و نامناسب دریاچه ارومیه، روایتی تمام نشدنی و پر از درد ارومیه است که با عدم توجه مسئولان، کورسوی امید مردم نیز رفته رفته به خاموشی می انجامد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، ادعای خوب بودن حال دریاچه ارومیه، از سوی مسئولان، از زمانی آغاز شد که ابرهای آسمان، خشم خود را بر روی یگانه نگین فیروزه ای آذربایجان، خالی کردند.

 

با شروع بارش های بهاری در آذربایجان غربی و به ویژه ارومیه و دومین دریاچه شور جان، جهانگیری، معاون رئیس جمهور اظهار کرد که، گفته بودم مردم کشورمان کمترین دغدغه ای نسبت به احیا دریاچه ارومیه نداشته باشند.

 

با وجود چنین بارش هایی، در یک سال اخیر، وسعت دریاچه با کاهش 22 کیلیومتر مربع مواجه شد؛ بنابراین برنامه ریزی و نظارت راهبردی نیز چاره ساز نشدند.

 

با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه، که نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، از این ستاد به عنوان ستاد مرگ آذربایجان یاد می کند، به مراتب حال دریاچه بدتر شده و اکنون همانند تبدیل به بیماری در حال احتضار شده است.

 

علاوه بر کاهش وسعت دریاچه ارومیه در فروردین ماه 97، تراز آن نیز قریب به سه متر کمتر شده و حجم آب دریاچه نیز نسبت به میانگین دراز مدت حدود 14 میلیارد متر مکعب کاهش یافت.

 

 

با چنین وضعیت نامناسب و تبدیل کورسوی امید مردم به نا امیدی مطلق، حسن روحانی در سفر خود به آذربایجان شرقی گفت: من به مردم آذربایجان و غرب کشور اعلام می کنم که اگر تلاش های دولت یازدهم و دوازدهم از سال 92 نبود، شهریور سال 96 شما چیزی به نام دریاچه ارومیه نداشتید؛ دولت یازدهم دو هزار و 200 میلیارد تومان برای دریاچه ارومیه هزینه کرده است.

 

این در حالی است که شواهد موجود از وضعیت نامناسب و وخیم دریاچه ارومیه حکایت دارد.

 

مسعود تجریشی، مدیر برنامه ریزی و تلفیق احیای دریاچه ارومیه در سال 96 در بخشی از سخنان خود می گوید: متاسفانه دستگاه ها، به قول خود در احیای دریاچه ارومیه عمل نکردند و بهانه آن ها نیز موضوعات مالی و بودجه ای بوده است.

 

وی در ادامه به وضعیت نامطلوب بودجه اظهار کرده و تصریح کرد: برای احیای این دریاچه باید همه دستگاه ها، مردم، کارشناسان و دلسوزان فعالیت کنند.

 

سید هادی بهادری، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، در سال 96 با انتقاد از وضعیت بودجه دریاچه ارومیه اظهار کرده بود: طوفان نمک همه روزه در راه است؛ دریاچه ارومیه با بودجه های 30 میلیارد تومانی همچنان در بحران خواهد بود.

 

همایون هاشمی، نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی نیز با اظهار ناراحتی در رابطه با وضعیت دریاچه ارومیه گفت: سدهایی که در پی سوء مدیریت ایجاد شده، افزایش میزان برداشت آب و توسعه باغات از جمله عواملی است که وضعیت کنونی دریاچه ارومیه را به وجود آورده است.

 

با بی توجهی به وضعیت دریاچه، باید منتظر بحرانی فراگیر بود؛ و لذا باید در جهت پیشگیری از این بحران، تامین اعتبار را در راس امور قرار داد.

 

عیسی کلانتری که در زمان مشخصی به عنوان رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه درحال فعالیت بود گفته است: احیای دریاچه ارومیه در خوشبینانه ترین حالت ممکن بیش از 12 سال کار مداوم نیاز دارد؛ منظقی نیست که هر سال پول داشتیم کار را دنبال کنیم و اگر پول نبود طرح را متوقف کنیم.

 

با اظهار نظرهای مختلف مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان محیط زیست، باید این موضوع را درک کنیم که وعده ها در زمینه بودجه محقق نشده است، و علاوه بر عدم تحقق بودجه، هیچ کدام از اقدامات به درستی پیش نرفته و شرایط دریاچه روز به روز وخیم تر نیز خواهد شد.

 

 

 

 

کد خبر 711473

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha