به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان بیرجند، سید مجتبی علوی مقدم امروز(28 خرداد) در کارگروه مدیریت پسماند استان اظهار کرد: پسماند موضوع اساسی و حیات، سلامت و امنیت غذایی مردم استان است اما متاسفانه بعضی از مدیران بسیار راحت از کنار این موضوع مهم رد میشوند.
وی با گلایه از شهردار و شورای شهر بیرجند، گفت: عدم حضور شهردار در این کارگروه پذیرفتنی نیست و گویا عدهای علاقه ندارند برای مردم کار کنند.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم تشکیل پنج کمیته ذیل کارگروه پسماند و ارائه طرح و پیشنهادات، گفت: باید دستگاههای اجرایی متولی این امر تا یکماه آینده گزارش مکتوب ارائه دهند در غیر این صورت به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
علوی مقدم مدیران حاضر در جلسه را مورد خطاب قرار داد و تاکید کرد: امروز در بحث مسائل بهداشتی و عدم رسیدگی دقیق به دفع پسماندهای در استان مشکل وجود دارد آیا سلامت جامعه ارزش ندارد؟ بیت المال را استفاده میکنیم و اسم مدیر را یدک میکشیم اما جای تاسف دارد که چند دقیقه برای حل مشکلات مردم وقت نمیگذاریم.
وی بیان کرد: کارگروه مدیریت پسماند زمانی فعال و پویا خواهد بود که کمیته های ذیل آن خوراک بدهند لذا سازمان بازرسی باید کنترل کند تا این کمیتهها تشکیل شده و برنامه اجرایی ارائه دهند.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: باید زبالهها به گونهای دفن و امحا شوند که وارد محیط زندگی مردم و سفرههای آب زیر زمینی نشوند و مسئولان باید در این زمینه جوابگوی مردم باشند.
علوی مقدم با اشاره به اینکه با سلامت مردم نمیتوان بازی کرد و باید شهرداریهای در خصوص مدیریت پسماند طرح و گزارش کار بدهند، افزود: شهرداری را به خاطر ساخت پل و کانال آب مأخذه نمیکنیم اما نسبت به ایمنی و کوتاهی در مدیریت پسماندها مأخذه خواهیم کرد.
به گفته وی وظیفه اساسی شهرداری زیباسازی، جمعآوری زبالهها، ایمنی در مباحث آتش نشانی و سلامت غذایی شهر است لذا باید توجه ویژه به مدیریت پسماند داشته و ظرف یکماه آینده این موضوع تعیین تکلیف شود.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اکثر بیمارهای سالک و پوستی مربوط به نخاله های ساختمانی است که در خود شهرداری بیرجند بسیار زیاد ریخته است، گفت: چه کسی میخواهد رسیدگی کند؟ وقتی مردم سلامت غذایی ندارند و نمیدانند پسماندهای آنان چگونه دفع میشود فعالیت عمرانی شهرداری به چه کار آنان میآید.
علوی مقدم با تاکید بر اینکه اولویت مردم تامین سلامت غذایی است و باید دستگاه غذایی با جدیت در این زمینه ورود پیدا کند، ادامه داد: کوتاهی در مدیریت پسماند مستقیم برعهده دستگاههای تولیدکننده پسماند است.
وی افزود: باید دستگاههای اجرایی برای مدیریت پسماند برنامه زمان بندی شده و مسئولیت دارد ارائه دهند و از آنان درخواست میشود از لاک خود خارج شوند و بروند ازفکر و تجربیات استانها موفق در این حوزه استفاده کنند تا دوباره کاری و هزینههای اضافی از دوش استان برداشته شود.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تمام مراکز درمانی بخش خصوصی موظف به رعایت نظام کنترلی دانشگاه علوم پزشکی برای مدیریت پسماندها هستند، عنوان کرد: شهرداریها موظف به تعیین سایت قانومند برای دفع زبالهها هستند.
گفتنی است در این جلسه طرح پیشنهادی مدیریت پسماند دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مصوب شد و مقرر شد تنها به طرحهایی که در کارگروه مدیریت پسماند استان ارائه و تصویب میشوند اعتبار اختصاص یابد.
نظر شما