به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، بهرام سرمست، رییس کمیسیون ماده 10 احزاب در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد پنجمین جلسه کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: یکی از دستور جلساتی که در این جلسه داشتیم در مورد دستورالعمل نحوه تخصیص اعتبارات کمک و یارانه به احزاب موضوع ماده 17 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی بود.
سرمست اظهار کرد: دبیرخانه کمیسیون دستورالعملی را تهیه کرد. این دستورالعمل در 10 ماده و 12 تبصره به کمیسیون ارایه شد و مشتمل بر شاخصهایی است که در تخصیص یارانه به احزاب میتواند ملاک عمل برای امتیازدهی به احزاب باشد.
وی ادامه داد: این شاخصها چون شاخصهای پیشنهادی است فعلا مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به نتیجه نرسیده است و به دلیل طولانی بودن بحث ادامه موضوع به جلسات آتی موکول شده که انشاءالله با همفکری و بحثهای کارشناسی دستورالعمل را تهیه میکنیم تا در خصوص تخصیص یارانهها هدفمندی لازم را داشته باشد و در بحث حمایت از احزاب که خود را با قانون جدید تطبیق دادند، موثر و مفید باشد.
وی در مورد مصوبات دیگر کمیسیون ماده 10 احزاب اظهار کرد: پیرو مصوب 24/2/97 کمیسیون که مقرر کرده بود احزاب گزارش تطبیق خود با قانون جدید در مهلت قانونی به دبیرخانه ارایه کنند در این جلسه مصوب شد که پیرو مصوبه 24/2/97 دبیرخانه و کمیسیون تا تاریخ 14/4/97 مراتب عدم تطبیق احزاب و گروههای سیاسی با قانون جدید را به آن دسته از گروههایی که در این مورد اقدام نکردند به صورت رسمی (کتبی) به آنها ابلاغ شود.
سرمست اظهار کرد: پیرو همین مصوبه تا زمان رسیدگی به گزارش احزاب و گروههای سیاسی و موضوع تطبیق آنها با قانون جلسات و فرآیندهای مورد نیاز جهت تطبیق اعتراض آنها قابل بررسی در کمیسیون است.
بنا بر این مصوبه، یک ماه پس از ابلاغ وزارت کشور مبنی بر عدم تطبیق احزاب و گروههای سیاسی، احزاب و گروههای سیاسی یک ماه فرصت دارند تا اعتراضات خود را به کمیسیون ماده 10 احزاب، وزارت کشور اعلام کنند و پس از آن کمیسیون سه ماه فرصت رسیدگی به شکایات را دارد.
وی در مورد مصوبه هیئت دولت در مورد محل تجمع اظهارات اظهار کرد: مصوبه هیئت دولت در مورد تجمع هنوز به دست ما نرسیده است و باید از دبیرخانه هیئت دولت سوال کنیم.
رییس کمیسیون ماده 10 احزاب در مورد کنگره انجمن اسلامی مهندسان و دو بار برگزاری آن اظهار کرد: اکثر احزاب در مرحله کنگره و برگزاری انتخابات به مانند سایر احزاب دنیا اقلیت و اکثریتی دارند که ماهیت حزب است. برخی احزاب از نظر شدت و حدت رقبا رقابت بیشتری دارند که به انشعاب و اختلاف میکشد.
سرمست اظهار کرد: انجمن اسلامی مهندسان با توجه به اختلافنظرهایی که در میان ارکان آنها وجود داشت کمیسیون مصوب کرد که آقای کمالی به عنوان نماینده خانه احزاب و نماینده کمیسیون در برگزاری انتخابات از طرف کمیسیون ورود کنند و نتیجه را به کمیسیون گزارش دهند.
سرمست اظهار کرد: در خصوص کنگره انجمن اسلامی مهندسان بر اساس مصوبه کمیسیون ماده 10 کمالی به نمایندگی کنگره، کنگره را برگزار کرده و گزارشی را به کمیسیون ارایه داده است که در وقت مقرر در کمیسیون بررسی میشود و در مورد اعتراض و اقدامات غیر از آن اگر گزارشی باشد باز مرجع رسیدگی کمیسیون خواهد بود.
رییس کمیسیون ماده 10 احزاب در مورد کنگره حزب اعتماد ملی تصریح کرد: کنگره حزب اعتماد ملی برگزار شد و گزارش آن به دبیرخانه رسید و در کمیسیون رسیدگی خواهد شد. فعلا بیشترین اولویت ما آن دسته از احزابی هستند که میخواهند کنگره برگزار کنند و فعلا برای تایید کنگرهها فرصت داریم. اظهارنظر رسمی در مورد کنگرهها اظهارنظر کمیسیون است.
سرمست در مورد قانون محل تجمعات و اعتراضات مردمی اظهار کرد: در خصوص این موضوع در کمیسیون داخلی امور شوراها و همچنین تهیه و تدوین آییننامههای مربوط به آن بحثهایی وجود دارد اما به دلیل اینکه هنوز به نتیجه نهایی و تصویب مجلس نرسیده است اجازه دهید اظهارنظری نکنیم.
وی در مورد اصلاحیه قانون جدید احزاب خاطرنشان کرد: از هرگونه اصلاحی که بتواند برای واقعی کردن نقش و جایگاه احزاب و تسهیل و توسعه تحزب به معنای واقعی کمک کند، استقبال میکنیم.
سرمست اظهار کرد: طبیعی است اجرای قانون بد بهتر از بی قانونی است، تعیین مکانهای خاص برای تجمعات نیز در همین راستا بوده است. باید سعی کنیم نقاط ضعف و خلا را شناسایی و در روند بهبود این قانون موثر باشیم، خوشحال میشویم مجلس و اساتید و نخبگان در این خصوص طرحهای خود را ارایه دهند.
نظر شما