خبرگزاری شبستان_بندرانزلی: یکی از مزیتهای استان گیلان که میتوان از آن به منظور رونق گردشگری در این استان استفاده کرد، بحث تالابها است زیرا در ایجاد اشتغالزایی با رونق گردشگری و بومگردی موثر است.
تالاب ها بعنوان نگینهای ارزشمند طبیعت هر منطقه به شمار میروند و به لحاظ اهمیت چندین برابر زمین کشاورزی، بر روند زندگی اجتماعی یک منطقه کارکرد و تاثیر دارند.
قسمتی از تالاب انزلی در روستای آبکنار واقع شده و با توجه به هوای مطبوع و چشم اندازهای زیبایی که در این مکان قرار دارد، میتوان آن را در ردیف یکی از مهمترین کانونهای سیاحتی استان قرار داد.
این تالاب زیبا و با شکوه مسافتش تا ضیابر ۷ کیلومتر تا کپورچال ۱۸ کیلومتر و تا انزلی ۳۸ کیلومتر و فاصلهاش از طریق مرداب به انزلی ۱۲ کیلومتر و دارای اکوسیستم زیبایی است که در طول سال پذیرای مسافران زیادی از سراسر کشور میباشد.
حفظ و حراست از تالاب ها نیازمند نگاه جامع تر و توجه بیشتر است و مردم منطقه آبکنار چندسالی است که در صدد احیای این تالاب از طریق طرحهایی که مسئولان ارائه میدهند هستند اما متاسفانه تا کنون هیچگونه حرکتی در این راستا انجام نگرفته است.
در این زمینه به تالاب انزلی واقع در روستای آبکنار رفتم و از نزدیک با چند تن از مردم این روستا و گردشگران به مصاحبه و گفتوگو پرداختم که در ادامه به آن اشاره خواهم کرد؛
عمق تالاب هر روز در حال کم شدن است
مهیار سوریانی، قایقران تالاب با بیان اینکه مسافران زیادی از این تالاب بازدید و قایق سواری میکنند، اظهار کرد: چند سالی است که با قایق در این تالاب مشغول به کار هستم.
وی با بیان اینکه متاسفانه عمق تالاب هر روز در حال کم شدن است و بالاجبار قایق را همراه با مسافران تا چند متری باید هول دهم تا بتوانم در عمق آن را روشن کنم، افزود: متاسفانه مسئولین هیچگونه رسیدگی به تالاب نمیکنند و وضع تالاب هر روز بدتر میشود.
این قایقران تالاب آبکنار با بیان اینکه درآمد من در این فصل از سال با قایق سواری مسافران بدست میآید، گفت: اگر تالاب به همین شکل پیش رود تا چند سال آینده شاهد خشک شدن آن خواهیم بود.
ورود آب شور به تالاب سبب احیای آن میشود
پاشا سیاوش، مدیر هتل آبکنار و عضو شورای روستای آبکنار با بیان اینکه در حاشیههای تالاب آبکنار نیزار روئیده که قبلا اینگونه نبوده است، تصریح کرد: عمق آب در سالهای 55، زمانی که بچه بودیم خیلی بیشتر از اکنون خشک شده بود.
وی با بیان اینکه این تالاب کم کم در حال خشک شدن اما به حد خشک شدن آن سالها نرسیده است، خاطرنشان کرد: این تالاب باید گردش آبی خود را داشته باشد.
این عضو شورای آبکنار با بیان اینکه حد آب این تالاب در قدیم 4 تا 5 متر هم بوده است، اظهار کرد: در زمان بچگی دیده بودم که تالاب وقتی در حال خشک شدن بود هیچگونه گیاهی در آن روییده نمیشد و آبش هم شور بود.
سیاوش با بیان اینکه اگر مسئولان بتوانند آب شور را مجددا وارد تالاب کنند، گیاهان اضافهای که در این مکان روییده شده از بین میرود و تالاب دوباره پر آب میشود، افزود: مسئولان در این منطقه حضور پیدا میکنند و طرح ارائه میدهند اما تا کنون هیچ طرحی در این منطقه اجرایی نشده است.
حضور پررنگ مسافران در تالاب آبکنار
وی با بیان اینکه در اطراف تالاب سیاه درویشان بستری برای تخلیه آب و رسوبات ایجاد کرده تا آب وارد تالاب نشود و نیاز است که این کار در تالاب آبکنار هم انجام شود،گفت: در طول هفته و به خصوص در روزهای پنج شنبه و جمعه بار ترافیکی در این منطقه وجود دارد.
مدیر هتل آبکنار با بیان اینکه مسافران از شیراز، اصفهان، بوشهر، بندرعباس و .. برای دیدن تالاب به آبکنار سفر میکنند، تصریح کرد: متاسفانه این تالاب در شأن مسافران نیست و نیاز به بازسازی و ایجاد وسایل مفرح دارد.
سیاوش با بیان اینکه یک دستهایی است که اجازه نمیدهد برای این تالاب کاری صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه ما چوب شهرستان انزلی را میخوریم زیرا آنها نمیخواهند این منطقه رشد کند.
وی اظهار کرد: شهرستان صومعهسرا دو شهر گوراب زرمیخ و تولمشهر را به خود اضافه کرد اما بندرانزلی همانگونه باقی مانده و هیچ کسی به فکر مردمان آبکنار نیست.
شورای آبکنار افزود: با فرماندارهای قبلی خیلی در این راستا نشست برگزار کردهایم ولی همه حرفهایشان در حد شعار بوده و هیچ گونه کار اجرایی از آنها ندیدهایم.
تالاب آبکنار؛ منطقهای بکر و زیبا
حمید نجاتی، یکی از مسافرانی که با خانواده در این تالاب حضور داشت با بیان اینکه این منطقه واقعا بکر و زیبا است، گفت: سکوت، آب، پرنده، حیوانات همه در کنار هم یک حس آرامش را برای ما تداعی میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه از تالاب انزلی تا این تالاب راهی نیست و با قایق به راحتی میتوانند با هم تردد داشته باشند، اما متاسفانه شاهد رشد روز افزون تالاب انزلی و عدم رسیدگی به تالاب آبکنار هستیم.
این مسافر تهرانی با بیان اینکه منزل یکی از اقوام ما در گیلان است و ما هر سال برای بازدید از تالاب آنزلی، به آبکنار سفر میکنیم، خاطرنشان کرد: رشد و توسعه یک منطقه باعث سربلندی استاندار، فرماندار و دیگر مسئولان استان میشود و از نظر من نیاز است که رسیدگی بیشتری صورت گیرد.
نجاتی اظهار کرد: کمترین کاری که میتوانند برای این تالاب کنند این است چند فروشگاه بزرگ در این منطقه راهاندازی کنند تا سبب اشتغال برای جوانان منطقه و خرید وسایبل مورد نیاز مسافران از آن باشد.
گفتنی است؛ تالاب نقش مهم و اساسی در اکوسیستم محیط اطراف خود ایفا میکند و تاثیر مهمی در جذب گردشگر دارد که در این راستا ضرورت رسیدگی مسئولان استانی به این نقطه از تالاب از اهمیت زیادی برخوردار است.
گزارش/مائده فلاحتکار ضیابری
نظر شما