به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان بیرجند، محمد مهدی مروج الشریعه شامگاه (23 خرداد) در مراسم افتتاح خانه جوان بیرجند، اظهار کرد: در کشور جمهوری اسلامی ایران که اکنون ۴۰ سال از استقرار آن میگذرد اگر قرار باشد شرایط بهتری برای آینده متصور باشیم حضور پررنگ و مشارکت مردم در همه عرصهها این را تضمین میکند.
وی با بیان اینکه سمنها بهترین حلقه اتصال حاکمیت و مردم در راستای تعالی مردم هستند، گفت: اگر تعالی و نقش آفرینی برای سمنها تحلیل شود بسیاری از درخواستهای امروز جوانان در مسائل مختلف حل میشود.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه نقش سمنها برای دستگاههای حکومتی و اجرایی کاملاً شناخته شده نیست، افزود: این یک نقص دوطرفه است که بخشی از آن به عنوان نماد همه دستگاههای اجرایی و نظام مربوط به ما است.
مروج الشریعه ادامه داد: در حال حاضر سازمانهای مردم نهاد به لحاظ موضوعی به حدی گسترش یافتهاند که شاهد حضور پلیس یاران هستیم و از مشارکت مردم برای امنیت استفاده میشود و بهتر است در این راستا نیز یک سمن تعریف شده شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه سمن نمادی از مردم است و حلقه اتصالی است که مورد حمایت دولت برای پیشرفت مردم در هر عرصهای قرار میگیرد، عنوان کرد: در بعضی از کشورها سمنها بسیار مقتدرانه ورود پیدا کرده به گونهای که در بعضی مواقع جلو اجرای سیاستهای یک دولت را میگیرند وآن قدر پافشاری میکنند که به تغییر مسئولان سیاسی نیز ختم میشود.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: قبل از هر چیزی باید یک مفاهمه نامه مشترک بین سه راس مثلث به وجود بیاید و آن قدرشناسی و شناخت بنیادین نقش سمن در درون یک جامعه است.
مروج الشریعه با بیان اینکه نقش سمنها نیازمند اقتدار بیشتری است و باید در بعضی جاها راهبرد و استراتژی برای قوای سه گانه تعیین کنند، افزود: سمن باید برای دستگاه اجرایی برنامه ارائه دهد و پرچم آگاهی بخشی و نظاممندی برای چگونگی ارتباط با دستگاههای اجرایی را بردارند.
به گفته وی به دستور وزیر ورزش و جوانان باید ستاد رسیدگی به مسائل جوانان در هر استانی شکل گیرد که متاسفانه در خراسان جنوبی تاکنون این موضوع به دلیل اینکه مدتی این اداره کل با سرپرستی اداره شد و مدتی هم توقف در این مجموعه ایجاد شد پیگیری نشده و امیدواریم بعد از ماه مبارک رمضان این ستاد در استان شکل بگیرد.
استاندار خراسان جنوبی درخواست کرد در حوزه ورزش هر 2 هفته فرمانداران در شهرستان تشکیل جلسه دهند و موارد مربوط با یک دستهبندی موضوعی به ستاد رسیدگی به امور جوانان استان ارسال شود.
مروج الشریعه با اشاره به اینکه سمنها به توانمندی برسند و مدیریت مالی خود را از زیر سیطره مالی نهادهای دولتی خارج کنند و برای اینکار نیاز به ارائه مدل است، گفت: در این راستا بهترین مدلی که در کشور ما تجربه شده راه اندازی صندوق اعتباری جوانان است.
وی افزود: با مطالبهگری جدی جوانان خراسان جنوبی میتواند استان پایلوت تبیین و تدوین صندوق اعتباری جوانان در بین 30 استان کشور باشد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در نهبندان از زمان سفر مقام معظم رهبری در سال 1378 تا کنون بیش از 48 میلیارد ریال هزینه شده اما موفق نشدهایم جلوی مهاجرت 7 هزار نهبندانی را بگیریم، بیان کرد: متاسفانه نتوانستیم زیرساخت مناسب اقتصادی و مشارکت مردم را با سمنهای فعال و دلسوز که ایفاگر نقش واسطه گری خود بین نظام و مردم هستند و موجب ماندگاری مردم میشوند را فراهم کنیم.
مروج الشریعه عنوان کرد: خراسان جنوبی دارای توانمندیهای متفاوتی به لحاظ تمکن مالی در عرصه های اقتصادی است و با شرایط فعلی سرمایه گذاران داخل استان در سال گذشته بیش از 254 میلیارد تومان از تسهیلات بالای 18 درصد استفاده کردند بنابراین برای توسعه استان باید به دنبال سرمایهگذار بود.
وی با بیان اینکه یکی از نقش آفرینی سمنها در استان آگاهی بخشی برای همه مسائل است، گفت: از مدیر کل ورزش و جوانان استان درخواست میشود نسبت به راه اندازی تالار گفتو گوی جوانان اقدام کند.
نظر شما