به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،سید حسن میرعماد در نشست خبری خود به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در استان سمنان گفت: حدود۳۰ برنامه به مناسبت این هفته جهاد کشاورزی دراستان سمنان شامل غبارروبی و گلباران مزار شهدا در استان، برگزاری برنامه شبی با قرآن، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان سمنان و دیدار با ائمه جمعه شهرستانها و خانواده معظم شهدای جهادگر برگزار می شود.
وی برگزاری همایشهای آموزشهای ترویجی، بازدید از عرصههای بیابانی، برگزاری همایش بانوان دستگاههای اجرایی به مناسبت روز بیابانزدایی، تجلیل از نمونههای بخش کشاورزی با حضور استاندار سمنان و معاونان و ... رااز دیگر برنامههای هفته جهاد کشاورزی دراستان سمنان برشمردوافزود: به مناسبت هفته جهاد کشاورزی۷۹ طرح تولیدی و عمرانی با اعتبار ۲۷۲ میلیارد ریال دراین استان به بهره برداری می رسد.
میرعماد با بیان اینکه از این تعداد، ۱۱طرح تولیدی با مبلغ ۱۳۳ میلیارد ریال و ۶۸ طرح عمرانی با مبلغ ۱۳۸ میلیارد ریال مورد بهرهبرداری قرار میگیرند اضافه کرد: با بهرهبرداری از این طرحها برای ۵۳۶ نفر بهصورت مستقیم و برای سه هزار نفر بهصورت غیرمستقیم شغل ایجاد میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: به تفکیک ۴۹ طرح مربوط به آب و خاک، پنج طرح تولیدات دامی،شش طرح تولیدات گیاهی و ۱۹طرح عشایری در استان سمنان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
اجرای بیش از ۳۲ هزار هکتار سیستمهای نوین آبیاری در اراضی کشاورزی استان سمنان
وی از اجرای ۳۲ هزار و ۲۵۶ هکتار سیستم نوین آبیاری در اراضی کشاورزی تا پایان سال ۹۶ در استان سمنان خبردادوگفت: مجموع سطوح اجرا شده سامانه های نوین آبیاری تا پایان سال ۹۵ حدود ۲۵ هزار و ۵۷ هکتار بوده با اجرای چهارهزارو155 هکتار در سال ۹۶ و اوایل سال جاری اجرای این طرح در سطح استان به ۲۹ هزار و ۲۱۲ هکتار افزایش یافت.
میرعماد با اشاره به ضرورت توسعه سیستم های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی استان سمنان گفت: شرایط نامناسب اقلیمی و محدودیت منابع آب از یک سو و ضرورت حیاتی تأمین آب و غذای سالم برای جمعیت حال و آینده با رویکرد توسعه پایدار از سوی دیگر سبب شد تا مسئولان در راستای افزایش بهره وری آب کشاورزی ، توسعه سامانه های نوین آبیاری را به عنوان مؤثرترین اقدام در این زمینه مورد توجه قرار دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان استفاده بهینه از منابع آب و خاک، تعادل بخشی منابع و مصارف آب، ارتقاء راندمان آبیاری، افزایش بهره وری آب کشاورزی، افزایش تولید پایدار محصولات کشاورزی و ارتقاء ضریب امنیت غذایی را برخی از اهداف اجرای سامانه های نوین آبیاری در این استان دانست.
وی با بیان اینکه اجرای سامانه های نوین آبیاری متوسط عملکرد محصول را بیش از ۳۰ درصد افزایش می دهد تصریح کرد: اجرای این سیستمها متوسط مصرف سم و کود شیمیایی را نیز تا ۲۵ درصد کاهش میدهد.
میرعماد افزایش سهم سامانه های آبیاری موضعی نسبت به آبیاری بارانی، تقویت بخش نظارت عالی بر فرآیند مطالعه،اجرا و بهرهبرداری،استفاده از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای سازمان جهاد کشاورزی در راستای توسعه طرح را برخی از برنامههای آینده در راستای اجرای این طرح عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: با هدف افزایش بهره وری آب در اراضی کشاورزی خرد و پراکنده ، اجرای سیستمهای نوین آبیاری از طریق مکانیزم تجمیع آب در دستور کار قرار دارد.
تدوین طرح۱۰ ساله برای نصب سامانه های آبیاری در ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان
وی از تدوین طرح ۱۰ ساله برای نصب سامانه های آبیاری در ۶۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و گفت: تجهیز هر هکتار از اراضی به سامانه های نوین آبیاری حدود ۱۰۰میلیون ریال هزینه دارد.
میرعماد تصریح کرد: دولت۸۵ درصد هزینه های اجرای سامانه های نوین آبیاری را به صورت بلاعوض پرداخت می کند و بهره بردار تنها ۱۵درصد هزینه را پرداخت می کند که به این ترتیب فرصت خوبی برای کشاورزان برای استفاده از این دانش در بهره وری بهتر از آب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان این که، طرح سامانه های نوین آبیاری از ابتدای امسال تا کنون در دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی سمنان اجرا شد، گفت: این طرح در هفت هزار هکتار دیگر نیز در دست اجرا قرار دارد.
میرعماد با تاکید بر این که آب جدیدی به بخش کشاورزی تخصیص نیافته و افزایش تولید محصولات کشاورزی از طریق بهره وری آب موجود در اختیار حاصل شده است، تصریح کرد: در چهار سال گذشته بازدهی آبیاری در بخش کشاورزی سمنان از ۳۷ درصد به ۴۴ درصد افزایش یافته و به عبارت دیگر از حدود یک میلیارد متر مکعب آب کشاورزی تخصیص یافته، نزدیک به ۴۰ میلیون متر مکعب مصرف آب کاهش یافته است.
۶۰درصد کانال های آبرسانی کشاورزی استان سمنان سنتی است
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۸۰ رشته قنات در استان سمنان مرمت و بازسازی و ۱۸کیلومتر جاده بین مزارع استان ایجاد شده است افزود: هنوز۶۰ درصد کانالها آبرسانی سنتی بوده که باید آن را اصلاح، مرمت و بازسازی کنیم تا از تبخیر و هدررفت آب جلوگیری و در مصرف آب صرفهجویی شود.
به گفته وی در سال گذشته ۱۲ کیلومتر از کانالهای آب تعاونیهای تولید این استان مرمت و بازسازی شده است.
وجود۱۰۷ هزار رأس دام سنگین دراستان سمنان
میرعماد تعداد دام سنگین استان سمنان را ۱۰۷ هزار رأس ذکرکردو گفت: ۳۹۹ واحد مرغ گوشتی صنعتی در این استان فعالیت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: همچنین ۳۸ واحد مرغ تخمگذار و دو واحد پرورش بوقلمون در این استان فعالیت دارند که میزان تولید مرغ استان ۵۰ هزار تن و میزان تولید گوشت قرمز استان سمنان ۳۰ هزار تن است.
سالانه یک هزارو۵۰۰ تن گوشت شتر در استان سمنان تولید میشود
وی از وجود ۱۴ هزار نفر شتر در استان سمنان خبر داد و گفت: سالانه یک هزارو۵۰۰ تنگوشت شتر در استان سمنان تولید میشود.
میرعماد با بیان اینکه نوار جنوبی استان سمنان محدوده پرورش شتر است اظهار داشت: پراکنش شتر در سمنان، دامغان و شاهرود متفاوت بوده و عمده شترهای شهرستان شاهرود در منطقه طرود و خارتوران است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، با اشاره به جمعیت ۱۴ هزار نفری شتر در استان سمنان گفت: تعداد هشت هزار نفر از این شترها در شاهرود وجود دارند.
وی اضافه کرد: شترهای استان عموماٌ از نژاد گوشتی و پشمی بوده و هدف از نگهداری آنها تولید گوشت است و در سالهای اخیر نیز با توجه به فرهنگسازیهای انجام شده و آشنا شدن ذائقه مردم با شیر و دوغ شتر، پرورش شتر شیری نیز در استان رواج یافته است.
میرعماد از تولید سالانه یکهزار و ۵۰۰ تن تولید گوشت شتر و ۵۰۰ تن شیر در استان سمنان خبر داد و گفت: بخشی از این میزان تولیدات در استان مصرف شده و بخشی به استانهای همجوار و از جمله تهران ارسال میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه از پشم شترهای استان نیز برای تولید منسوجات استفاده میشود تصریح کرد: با توجه به خواص درمانی پشم شتر از آن در ایجاد صنایع دستی و تولید انواع منسوجات و لباسهای مختلف استفاده میشود.
نظر شما