به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، نادر محمدی زاده، مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران در جلسه بازآفرینی شهری استان تهران گفت: دولت یکی از اولویت های خود را بازآفرینی شهری قرار داده است که مصوباتی هم در این چند ماه اخیر در این زمینه داشتیم.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین سرشماری 19 میلیون نفر در مساحتی حدود 140 هزار هکتار در کشور در سکونت گاههای غیررسمی زندگی می کنند که شامل 39 درصد جمعیت کشور می شود و به ویژه 19 درصد جمعیت در سکونتگاه های رسمی و 7 و نیم درصد هم در شهرها قرار دارد.
وی افزود: در حال حاضر حدود 55 هزار و 104 هکتار از اراضی بافتهای کشور ناکارآمد هستند. در استان تهران با مساحت 6111 هکتار حدود 2 میلیون و 200 هزار نفر در بافت فرسوده زندگی میکنند.
محمدی زاده با بیان اینکه دو میلیون و 300 هزار نفر در حوزه حاشیه نشینی قرار دارند، افزود: از 36 درصد جمعیت کشور 10 درصد در سطح نیازمندی بازآفرینی شهری قرار دارند و 34 درصد از جمعیت 19 میلیونی در استان تهران می باشند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه مناطق 10 و 11 از لحاظ وسعت بیشترین سطح، نيازمندی بازآفريني شهري در تهران هستند، افزود: جمعیت هر کدام از مناطق 120 هزار نفر و منطقه 15 هم 100 هزار نفر می باشد.
وی اظهار کرد: شهرستان های بهارستان، ورامین، شهریار و قدس هم بیشترین سطح نیازمندی بازآفرینی هستند و شهرستان شمیرانات در کمترین سطح قرار دارد.
محمدی زاده با بیان اینکه 36 شهر استان فاقد مطالعه بازآفرینی هستند، گفت: بر اساس قانون برنامه ششم دو هزار و 700 برنامه در کشور وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود و همچنین 120 محله شناخته شده نیز در استان احصا شده است.
وی با بیان اینکه کمیسیون ماده 10 از اصناف حمایت می کنند، خاطرنشان کرد: روستاها با روش های بدون سند وام می گیرند که این امر یکی از مشکلات روستاییان می باشد لذا باید تمهیداتی اندیشیده شود تا مشکلات آنها در این حوزه کاهش یابد.
محمدی زاده با اشاره به بافت های شهری کشور اظهار کرد: هزار محله شامل 465 شهر با مساحتی حدود 55 هزار و 104 هکتار در بافت های ناکارآمد میانی و 600 محله با 175 شهر با مساحتی حدود 24 هزار و 141 هکتار در بافت های تاریخی و 1100 محله با 110 شهر با مساحتی حدود 61 هزار و 657 هکتار در سکونتگاه های غیررسمی قرار دارند. در واقع حدود 19 میلیون جمعیت در 543 شهر در مساحتی حدود 141 هزار هکتار سکونت دارند.
وی با اشاره به بافت های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: استان تهران دارای شش هزار و 111 هکتار و شهر تهران دارای سه هزار و 268 هکتار بافت فرسوده می باشد.
محمدی زاده با اشاره به میزان سکونت حاشیه نشینی در استان تهران گفت: مساحت سکونتگاه غیر رسمی استان تهران 8 هزار و 772 هکتار و شهر تهران پنج هزار و 553 هکتار است که در استان تهران حدود 23 هزار نفر و در شهر تهران 1240 هزار نفر زندگی می کنند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به سیاست ها و اقدامات اداره کل راه و شهرسازی در حوزه بازآفرینی شهری اظهار کرد: تهیه بسته های تشویقی یکی از اقدامات ما در حوزه بازآفرینی شهری است که شامل اعطای تسهیلات ارزان قیمت بانکی، اعمال تخفیف و یا رایگان سازی بهره مندی از انشعابات، پیگیری تحقق تحقیقات حق الزحمه خدمات مهندسی و اجرای ماده 16 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن جهت اعمال تخفیفات 50 تا 100 درصدی صدور پروانه تکمیل و نوسازی می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 30 هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب 126 هزار و 500 فقره تا طی سال های 88 صورت گرفته است، افزود: همچنین بیش از 5 هزار میلیارد ریال نیز به عنوان تخفیف 50 درصدی صدور پروانه مطابق ماده 16 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن نیز لحاظ شده است و همچنین حدود 41 هزار واحد مسکونی هم در محدوده بافت فرسوده در دست نوسازی است.
وی بر تشکیل منظم جلسات ستادهای شهرستانی به ریاست فرمانداران و تصویب برنامه توانمندسازی محلات هدف و ارایه نتایج به دبیرخانه ستاد استانی تاکید کرد.
محمدی زاده همچنین تصریح کرد: با توجه به الزام قانونی برنامه ششم توسعه مبنی بر بازآفرینی 63 محله طی برنامه در استان تهران (سالانه 270 محله در کشور) انتظار بر این است که شهرداری و ستاد بازآفرینی کلانشهر تهران نسبت به بازآفرینی 18 محله در طول برنامه اقدام کنند و همچنین فرمانداران سایر شهرستان ها با تصویب مراتب در ستادهای شهری نسبت به بازآفرینی 45 محله و به عبارتی دیگر سه محله در هر استان اقدام کنند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران اظهار کرد: ماده 6 قانون ساماندهی و حمایت در راستای واگذاری اراضی دستگاه ها، موسسات و شرکت های دولتی به وزارت راه و شهرسازی جهت بهره برداری در طرح ملی بازآفرینی امید و پاسخ مکتوب دستگاه های عضو به دبیرخانه ستاد استانی ملزم می باشند.
نظر شما