به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: مراسم ترحیم حجت الاسلام دکتر احمد احمدی، عصر امروز دوشنبه،۲۱خرداد در مسجد نور تهران برگزار شد.
در این مراسم آیت الله محسنی قمی، معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان به سخنرانی پرداخت.
وی اظهار کرد: امروز محفل باشکوه و معنوی و آکنده از خیل عالمان و اساتید علم و فرهنگ به شوک بزرگ مردی نشسته آمد که هم اهل علم بود و هم اهل عمل.
محسنی قمی افزود: او هم چهره ای دانشگاهی بود هم برخوردار از سلوک حوزوی، او در فلسفه و فقه اسلامی قوی و به بسیاری از فلسفه های غربی مسلط بود. در سوگ مردی نشسته ایم که هم از لحاظ فضایل فردی در اوج بود هم بهره مند از مسوولیت های اجتماعی مهم.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری افزود: مرحوم دکتر احمدی چهره نام آشنایی بود که در محضر بزرگانی چون علامه طباطبایی، آیت الله محقق، آیت الله مرعشی و بسیاری دیگر از بزرگان تلمذ کرد. علاوه بر علم از سجایای اخلاقی بهره مند بود.
وی تصریح کرد: او همراه نسلی از شاگردان مرحوم علامه از قم به تهران آمد، بزرگانی چون شهید بهشتی، شهید مفتح و شهید مطهری که آخرین بازمانده آنها دکتر احمدی بود، برای این مجموعه افراد آنچه که مطرح بود ارتباط میان حوزه و دانشگاه بود و این مجموعه از ویژگی مشترکی برخوردار بودند که همه آنها در مسایل نظری و رشته های مختلف علمی صاحب فکر و ابتکاری و تبحر بودند.
معاون ارتباطات بین المللی دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: مرحوم دکتر احمدی کتاب ها و مقالات متعددی را تألیف کرد،از ویژگی های او این بود که در مدیریت علمی کشور نقش بسزایی داشت، در ستاد انقلاب فرهنگی و بعدها در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، دانشگاه تربیت مدرس را تأسیس کرد، ستاد مرکزی جذب اساتید معارف برای دانشگاه ها را تشکیل داد و بیش از سی سال مدیریت سازمان سمت را عهده دار بود.
وی گفت: او صرفا دانشمند نبود، بلکه شخصیتی بود که توانست جریان علمی و فرهنگی را در کشور مدیریت کند، تالیف نزدیک به دوهزارذکتاب در سازمان سمت حرکت بزرگی است، جالب است بدانید که آن مرحوم تمامی این کتاب ها را به گفته خودش مطالعه کرده بود. آثاری که در این سازمان در بیش از سی میلیون نسخه در داخل و برخی کشورهای خارجی منتشر شد. آن مرحوم تاکید داشت که این کار بزرگ با دست خالی انجام شد.
معاون ارتباطات بین المللی دفتر مقام معظم رهبری ابراز کرد: او در این مرحله حساس همیشه تاکید می کرد که چه شده است ما را که می خواهیم در مورد فلسفه کانت و هیوم مطالعه کنیم کتاب های مختلفی در دسترس هست اما اگر کسی بخواهد فلسفه صدرا. فلسفه اشراق بخواند با محدودیت کتاب مواجه است. او تلاش کرد که این حرکت علمی را به نتیجه برسد.
وی با اشاره به دیگر ویژگی های مرحوم حجت الاسلام دکتر احمد احمدی اظهار کرد: او به زبان های عربی،انگلیسی، آلمانی تسلط داشت و معتقد بود افرادی مثل کانت و دکارت متعلق به غرب نیستند بلکه این غرب است که از آن کانت و دکارت است، این یعنی اگر افراد متفکر در یک جامعه نباشند تمدن رشد نمی کند.
محسنی قمی ابراز کرد: مرحوم دکتر احمدی زمینه را برای ای وود به فلسفه تطبیغ فراهم کرد. او در این عرصه معتقد بود اگر قرار این که مقایسه ای میان دو فلسفه انجام شود باید ریشه ها و اهدافش مورد توجه قرار گیرد.
محسنی قمی گفت: او انگیزه خود از ورود به فلسفه غرب را آشنایی با فلسفه اگزیستانس معرفی می کند و می گوید فهمیدم که فلسفه های غرب به نقد دقیق و علمی نیاز دارند ولی متاسفانه عمر ایشان اجازه نداد تا یک دوره نقد و بررسی فلسفه غرب را که همواره می خواست انجام دهد را به ثمر برساند.
وی گفت: ویژگی دیگر مرحوم دکتر احمدی این بود که او صرفا یک عالم واندیشمند نبود،او عالم، متکلم و انسان برجسته ای از نظر. سجایای فردی و اجتماعی بود.
محسنی قمی با اشاره به خطبه حمام امام علی(ع)و برخی خصایص که در این خطبه بیان شده است اظهار کرد: امام علی در این خطبه می فرماید کسانی هستند که وقتی سخن میگویند تمام سخنان شان ثواب است؛ حریت کلام دکتر احمدی همواره زبانزد بود.در شورای عالی انقلاب فرهنگی که آن مرحوم همواره به فلسفه تشکیل اش باورمند بود بارها در نقد عملکرد شورا گفت که اگر این شورا در خدمت درمان دردهای مردم نیست پس ما چه می کنیم.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر دکتر احمدی قناعت بود. او زمان کودکی قناعت را آموخت، وقتی که در حوزه درس میخواند و شب ها در چاپخانه کار می کرد و انگلیسی یاد می گرفت، او حتی وقتی به مسوولیت رسید هرگز خانه و سفره و لباسش عوض نشد. خود را وقف علم نافع کرد.
محسنی قمی افزود: آن مرحوم دنبال تکثیر مقالات نبود بلکه دنبال تکثیر و تربیت شاگرد و جوانان و طلاب بود. با دقت های علمی و سجایای اخلاقی اش همواره درسی برای طلاب بود. یک دقیقه در کلاس هایش تاخیر نداشت. هرگز در پرسش دانشجو محدودیتی ایجاد نمی کرد.
وی گفت: احترام و علاقه اش به علاوه طباطبایی بی نظیر بود و مرحوم علامه از جلد هفت و هشت المیزان به بعد تا مرحوم احمدی نگاه نمی کرد اجازه چاپ نمی داد.
محسنی قمی در پایان اظهار کرد: این همه استقبال رو تشییع باشکوه در تهران و قم نشان می دهد که جامعه ایرانی قدرشناس افرادی هستند که به فرهنگ این جامعه خدمت می کنند.
نظر شما