زهرا عبادی، جامعه شناس درباره تاثیر فضای مجازی بر اوقات فراغت خانواده ها و در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: اوقات فراغت به زمانی گفته می شود که فرد وظایفش را انجام داده و فرصتی برای پرداختن به کارهای مورد علاقه خود دارد.
عبادی افزود: چند سالی است فضای مجازی و به تبع آن شبکه های اجتماعی، بخش زیادی از اوقات فراغت خانواده ها به ویژه نوجوانان و جوانان را به خود اختصاص داده است و حتی در مواردی افراد برای حضور در فضای مجازی، از انجام برخی وظایف محوله خود سرباز می زنند.
این جامعه شناس با بیان اینکه سپری کردن اوقات فراغت در فضای مجازی به یک چالش جدی برای خانواده ها تبدیل شده است، گفت: اختصاص مدت زمان طولانی در فضای مجازی، باعث کاهش فعالیت های اجتماعی و میزان تحرک فیزیکی جوانان را کاهش می دهد که این امر در سلامت جسمی و روحی افراد تاثیر منفی دارد.
وی با اشاره به نقش خانواده در برنامه ریزی برای اوقات فراغت اعضای خانواده به ویژه فرزندان، خاطرنشان کرد: برنامه ریزی صحیح برای اوقات فراغت اعضای خانواده، جایگزین کردن برنامه های جذاب، متنوع و مورد توجه فرزندان، گنجاندن ورزش، تفریح و گردش های دسته جمعی در برنامه هفتگی خانواده، اختصاص زمان خاص در طول روز برای حضور در فضای مجازی می تواند در کاهش آثار منفی فضای مجازی موثر باشد.
عبادی با اشاره به جذابیت ها و سرگرمی های موجود در فضای مجازی، گفت: مدیریت حضور در فضای مجازی و برنامه هایی که در قالب شبکه های اجتماعی به خورد مخاطب داده می شود، می تواند از آسیب های موجود در فضای مجازی بکاهد و در مواردی نیز سازنده باشد.
جامعه شناس تاکید کرد: خانواده ها و کاربران فعال در فضای مجازی باید مراقب تغییرات خزنده و نامحسوسی که به واسطه برنامه ها و القائات فضای مجازی ایجاد می شود، باشند.
وی با اشاره به ضرورت تولید محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی در فضای مجازی، گفت: محتواهای تولیدی باید جذاب و متنوع باشند تا بتوانند سبک زندگی ایرانی اسلامی را برای نسل جوان تبیین کنند.
عصمت پناهی
نظر شما