به گزارش خبرنگار شبستان، سردار تقی مهری، رییس پلیس راهور ناجا امروز با اشاره به برنامه ها و تعطیلات عید سعید فطر گفت: پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا مرتب در اجرای طرح های ترافیکی برنامه های ویژه ای را اتخاذ و اجرا می کند، سالگرد ارتحال امام که مصادف با ماه مبارک رمضان بود مراسم ویژه ای را با بهترین وجه با هماهنگی و همکاری همه دستگاه های امدادی، خدماتی، انتظامی و امنیتی برگزار کردیم.
وی در ادامه افزود: همچنین پلیس راهور ناجا در مراسم لیالی قدر و روز جهانی قدس نیز طرح ویژه ترافیکی را اجرا کرد.
سردار مهری با بیان اینکه پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا دو برنامه مهم نیز برای عید سعید فطر دارد، تصریح کرد: یکی از این برنامه ها ویژه اقامه نماز در عید فطر است که در سراسر کشور همکاران انتظامی ما طرح ویژه ترافیکی را در سراسر کشور و به ویژه تهران بزرگ تهیه و اجرا خواهند کرد.
رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه تمهیدات ویژهای نیز برای تسهیل تردد نمازگزاران در عید سعید فطر پیش بینی شده است، بیان کرد: همچنین هماهنگی های لازم با شهرداری تهران نیز صورت گرفته است تا نمازگزاران از حمل و نقل عمومی بیشتر استفاده کنند.
وی اظهار کرد: همزمان با تعطیلات عید سعید ما همه ساله شاهد افزایش تردد برون شهری هستیم و حتی یک روز هم نسبت به ایام نوروز افزایش تردد را در ایام عید فطر خواهیم داشت لذا پیش بینی می کنیم امسال نیز همین افزایش وجود داشته باشد، بنابراین کلیه تمهیدات و اقدامات لازم برای کاهش حجم ترافیک صورت گرفته است.
سردار مهری از آغاز طرح تابستانه از 24 خرداد امسال خبر داد و گفت: طرح ویژه ترافیکی عید فطر با آغاز طرح تابستانه همزمان شده است لذا این طرح تا پایان شهریورماه ادامه دارد و همه دستگاه های امدادی و خدماتی به صحنه آمدند تا یک شرایط خوبی را برای تردد مسافران فراهم کنند تا شاهد کاهش جانباختگان در تابستان سال 97 نسبت به سال های گذشته باشیم.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به تلفات تصادفات در سال گذشته تصریح کرد: در سال 96 حدود 16 هزار و 201 نفر جان خود را در تصادفات از دست دادند و همچنین 335 هزار نفر نیز مجروح شدند که حاصل این تصادفات فوتی بیش از 6 هزار فقره بوده در حالی که بیش از 33 درصد از این تصادفات برخورد خودرو نبوده و از نوع واژگونی بوده است لذا اگر ما بخواهیم آن را کشف کنیم 50 درصد از تصادفات ما از آمار فوق مقصر و 50 درصد هم غیر مقصر هستند.
وی در ادامه افزود: لذا وجود سه هزار فقره راننده متخلف مقصر داشتیم که بیش از 16 هزار نفر جان خود را از دست دادند و همچنین حدود بیش از 100 هزار تصادف منجر به جرح داشتیم که حدود 50 درصد از آنها مقصر و 50 درصد هم غیر مقصر بودند.
رییس پلیس راهور ناجا یادآور شد: همچنین زیر 50 هزار نفر از تصادفات، تصادفاتی هستند که منجر به تصادفات فوت و جرح شدند.
وی با بیان اینکه حدود 30 میلیون راننده در کشور دارای گواهینامه رانندگی هستند، اظهار کرد: بیش از 33 میلیون هم وسیله نقلیه شامل خودرو و موتورسیکلت وجود دارد که اگر این عدد را در کنار هم بگذاریم به نسبت رانندگان متخلف زیر یک درصد است که البته یک نفر کشته و مجروح هم برای ما زیاد است لذا ما باید با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته است این تعداد جانباختگان و مجروحان در کشور را کاهش دهیم چون بزرگترین سرمایه انسانی هر کشور نیروی انسانی آن است که بیش از هفت درصد ناخالص ملی کشور را شامل می شود که متاسفانه در این تصادفات سالانه هدر می رود بنابراین می طلبد که ما نسبت به برنامه ریزی هم در خصوص کاهش نقاط حادثه خیز در کشور اقدامات لازم را انجام دهیم.
سردار مهری با بیان اینکه حدود پنج هزار و 400 نقطه حادثه خیز در کشور داریم، تصریح کرد: سه هزار و 400 نقطه از این نقاط برون شهری و حدود 2 هزار نقطه هم درون شهری هستند.
رییس پلیس راهور ناجا بر لزوم ارتقای افزایش استانداردهای خودروها تاکید کرد و افزود: به این معنا که کیسه هوا از تعداد 2 کیسه هوا به 4 تا 6 کیسه هوا افزایش یابد و همینطور کیفیت قطعاتی که در وسایل نقلیه بکارگیری می شود نیز ارتقا یابد و همه استانداردهایی که ما مدعی هستیم بر اساس استانداردهای خودروهای اروپا تولید می شود، ارتقا پیدا کند.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین در همین راستا باید جاده ها و خودروهای ما نیز از لحاظ استانداردها ارتقا پیدا کند.
سردار مهری در ادامه با بیان اینکه ارتقای فرهنگ ترافیک از همه مهمتر است، تصریح کرد: همچنین نقش راننده در این زمینه بسیار اساسی و کلیدی می باشد که امیدواریم با برنامهریزیهای صورت گرفته هم از نظر اطلاعرسانی و آگاهیسازی مردم موفق باشیم و هم بتوانیم از آموزشهای همگانی برای هموطنان در اقشار مختلف به ویژه نسل جوان و نوجوان که تحت همیاران پلیس و پلیس یار جوان و پلیس یار نوجوان بهرهمند شویم.
نظر شما