خرم آباد_ خبرگزاری شبستان؛ منطقه قلایی شهرستان سلسله از جمله مناطق محروم استان لرستان است که زندگی مردم آن به سختی می گذرد.
خانه های روستاهای این منطقه از خاک و خشت ساخته شده اند و در سایه آرام و دلنشین این منازل که در طبیعتی بسیار زیبا و بکر واقع شده اند، امنیت احساس نمی شود و با هر نگاه به سقف و دیوار، هرآن بیم ریزش می رود.
محرومیت دردی کهن در روستا ها و مناطق دور افتاده است و این محرومیت در مناطق مختلف روستایی استان لرستان پراکنده شده است.
نبود امکاناتی چون راه دسترسی مناسب، مدرسه، آب و....برخی از روستاییان را ناچار به کوچ کرده است و هم اکنون در این مناطق جمعیت خانوار روستایی هر سال کمتر می شود.
بیم تکرار محرومیتی که از پدران به پسران انتقال می یابد را می توان مهم ترین عامل مهاجرت در مناطق محروم دانست.
پدران امروز که می دانند نسل به نسل در همین محرومیت دامنهدار زندگی کرده و می پندارند محرومیتشان ادامه داشته باشد کوله بار کوچ به دوش گرفته تا شاید بتوانند فرزندان خود را از این میراث نجات دهند.
وحید بیگی نیا، معلم جوان روستا، که خود اهل روستاست و مشقت ها برای ادامه تحصیل داشته است، هم اکنون دغدغه دانش آوزان روستا را دارد.
معلمی که با عشق کار میکند و تا کنون محدودیتهای زیادی در کار و زندگی داشته اما از معیشت و مشکلات مالی خود و شغل معلمی حرفی به میان نمی آورد و تنها دغدغه دانش آموزان و ادامه تحصیل آنان را دارد.
وی در یکی از مناطق محروم و دور افتاده شهرستان الشتر استان لرستان مشغول تدریس است و با عشق خاصی از استعداد و توانایی دانش آموزان روستا حرف می زند.
بیگی نیا، افزود: وضعیت اقتصادی مردم مناطق محروم استان از جمله بخش قلایی شهرستان سلسله در اوج محرومیت است، مردم این روستاها با اندک زمین های کشاورزی زندگی می گذرانند.
وی بیان کرد: مدرسه روستای چال سبز و دیگر روستاهای این محدوده کانکس های 15 تا16 متری است و شامل یک کلاس درس و دفتر مدرسه است.
بیگی نیا، ادامه داد: در این مدارس تک کلاسه تمام پایه های ابتدایی شامل یک تا شش دانش آموز مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت: در روستاهای تک کلاسه دانش آموزان برای گذراندن مقطع راهنمایی باید به روستاهای دیگر چون مراکز دهستان ها بروند.
بیگی نیا، افزود: با توجه به سردسیر بودن منطقه حضور دانش آموزان در دهستان به سختی و در زیر باران و برف های سنگین انجام می شود.
وی ادامه داد: در طول زمستان مسیر راهپیمایی دانش آموزان سرشار از خطرهای چون حیوانات وحشی، سیلاب و... است.
این معلم روستایی، بیان کرد: در مرکز دهستان قلایی هم فقط تا مقطع راهنمایی دانش آموزان موفق به کسب علم و دانش می شوند و پس از آن باید برای ادامه تحصیل به شهر های خرم آباد یا سلسله کوچ کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات فرا روی خانواده ها و دغدغه های چون اسکان فرزندان در منازل اقوام موجب می شود خانواده های روستایی تنها پسران خود را برای ادامه تحصیل راهی شهر ها کنند و به این صورت دختران از تحصیل باز می مانند.
بیگی نیا، افزود: هرساله در مناطق روستایی شاهد بازماندن از تحصیل افراد با استعدادی هستیم که در سایه محرومیت استعداد آنها هدر می رود.
وی ابراز کرد: کم نیستند دانش آموزان پسری که به دلیل فراهم نبود شرایط برای مهاجرت به شهر از تحصیل بازمانده و مشغول دامداری و کشاورزی می شوند و بسیاری از این دانش آموزان در خطر آسییب های اجتماعی چون اعتیاد و بزهکاری قرار می گیرند.
وی با اشاره به در دست ساخت بودن دبیرستان بخش قلایی در روستای عدل آباد، افزود: عملیات ساخت این دبیرستان به اتمام رسیده است اما گویا آموزش و پرورش به دلیل کم بودن تعداد دانش آموزان قصد راه اندازی این دبیرستان را ندارد.
بیگی نیا، با ابراز تاسف از این خبر، افزود: با توجه به وجود افراد تحصیل کرده در روستا هم اکنون معلمان و تحصیل کرده های بخش قلایی خود آمادگی دارند در صورت وجود مشکلات در آموزش و پرورش با راه اندازی این دبیرستان بدون چشم داشت مالی تا بهبود وضعیت، خود وظیفه آموزش را به عهده گرفته و دبیرستان در سال تحصیلی جدید راه اندازی شود.
بیگی نیا، شاعر است و اشعار مختلفی در وصف ائمه معصومین(ع)، اجتماعی و فرهنگی و... سروده است.
نظر شما