سیفی: فرهنگ و هنر بهترین عرصه برای خدمت به مردم است

یکی از برندگان مسابقه یادمان "حماسه عاشورائیان" معتقد است: مسئولان باید با حمایت از سربازان ولایت در عرصه هنر، اجازه دهند دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر بدون مشکلات به فعالیت هنری خود ادامه دهند.<BR>

خبرگزاری شبستان: سال گذشته معاونت مهندسی و امور یادمان‌های بنیاد حفظ آثار و نشر‌ ارزش‌های دفاع مقدس بنا بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و با هدف جاودانه ساختن حماسه 9 دی سال 88 طراحی یادمان حماسه عاشوراییان را به مسابقه گذاشت.


"طراحی یادمان حماسه عاشوراییان" چهارمین مسابقه از سلسله مسابقات طراحی یادمان بود که از سوی معاونت مهندسی و امور یادمان‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برگزار می شد. این بنیاد در 3 سال گذشته، 3 مسابقه بین‌المللی در حوزه معماری و مجسمه‌سازی برگزار کرده است که با استقبال هنرمندان و معماران همراه بوده است.

 

در سال 1386 مسابقه طراحی یادمان فاجعه بمباران شیمیایی شهر سردشت برگزار شد که طرح نفر برگزیده آن در میدان ورودی شهر سردشت به اجرا درآمده است.

 

هم چنین در سال 1387 مسابقه یادمان حمله به هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس برگزار شد که با فراهم شدن مقدمات اجرایی، طرح برگزیده در نوار ساحلی شهر بندر‌عباس در حال ساخت است.

 

در سال گذشته نیز مسابقه یادمان شهدای جهاد در حوزه مجسمه‌سازی برگزار شد که در آن 100 طرح به دبیرخانه مسابقه ارسال و نفرات برگزیده معرفی شدند.

 

اما در اواخر سال گذشته و با توجه به اهمیت حماسه 9 دی، فراخوان بزرگ و ملی طراحی یادمان‌ حماسه عاشوراییان اعلام شد که به دلیل استقبال هنرمندان و طراحان، مهلت ارسال آثار تا 15 اردیبهشت سال 89 تمدید و اختتامیه آن با معرفی برندگان مسابقه برگزار شد.

 

ناصر سیفی، دانش آموخته رشته نقاشی و از همکاران مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری از جمله برندگان طرح یادمان عاشورائیان است.


وی درباره طرح برنده خود چنین توضیح می دهد: در این اثر فردی مشاهده می شود که در سینه او ضریح است، در قسمت قلب او نیز یک پنجه کار شده است که نمادی از 5 تن آل عبا (ع) یا دست سقای کربلاست.


سیفی ادامه می دهد: در این طرح پرچمی روی دوش فرد مشاهده می شود و پرندگانی در حال نزدیک شدن به این فرد که نماد فرد موحد و ولایت مدار است، می آیند؛ این فرد در مسیر دین و ارزش ها حرکت می کند به طوری که می توان گفت درون آن ضریح خانه عشق و باورهای الهی و دینی است.


وی افزود: حضور این فرد به عنوان یک المان ارزشی، حرکت به سمت موعود و ادای تکلیف است؛ پرنده هایی که به سمت او می آیند، مظهر حضور مردم هستند که در حال پیوستن به نماد پرواز، معراج و شهادت اند.

 

سیفی هم چنین پیرامون هدف خود از طراحی این المان می گوید: این اثر هنری را هدیه ای ناقابل برای اظهار همراهی و ادای دین به مردم شریف در حماسه 9 دی می دانم.

 

این هنرمند تجسمی هم چنین به وظیفه مسئولان فرهنگی نسبت به مقوله فرهنگ و هنر اشاره و تصریح می کند: مسئولان باید با حمایت از سربازان ولایت در عرصه هنر، اجازه دهند دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر بدون مشکلات به فعالیت هنری خود ادامه دهند.

 

سیفی در پایان خاطرنشان می سازد: مسئولان و همه ما باید به خودمان بیاییم و از منظر حضرت حق، مردم را ببینیم و آن گاه است که عرصه فرهنگ و هنر را بهترین و ارزشمندترین جایگاه برای خدمت به مردم خواهیم یافت.


گفتنی است بنابر اعلام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، طرح برتر مسابقه یادمان عاشورائیان در یکی از میادین شهر تهران به اجر ادر خواهد آمد.


پایان پیام/

 


 

کد خبر 7099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha