اختتامیه «جشنواره انتخاب رساله‌های برتر قرآنی» برگزار شد

خبرگزاری شبستان: اختتامیه «جشنواره انتخاب رساله‌های برتر قرآنی» در بخش نشست‌های نمایشگاه قرآن کریم با حضور جمعی از اساتید قرآنی و همچنین عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و نفرات برتر معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد علی مهدوی‌راد قرآن پژوه شامگاه یک‌شنبه (13خردادماه) در اختتامیه «جشنواره انتخاب رساله‌های برتر قرآنی» که در بخش نشست‌های نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد با بیان اینکه بنده شاید بیش از ده جشنواره تا به امروز حضور داشتم اما این جشنواره به شکلی دیگر برگزار شد، اظهار داشت: جشنواره‌ای که بدون حاشیه و متناسب برگزار شود تاثیرگذار است، یکی از فواید این جشنواره هم حرکت به سوی کیفی‌سازی رساله‌ها بود.

وی ادامه داد: علم و دانش و پژوهش در ۶۰سال قبل با عنوان حرکت چهار نعل تشبیه می‌شود اما امروز سرعت علم همانند سرعت صوت است.

این قرآن پژوه یادآور شد: این جشنواره سال‌های بعد حداقل از نظر پژوهشی باید در سطح بین‌المللی باشد، باید عناوین کارهای انجام شده در جهان اسلام بیان شود تا بدانیم در امر پژوهشی جهان‌ اسلام ‌چه اتفاقاتی افتاده است و ما در کجا این پژوهش‌ها قرار داریم.

حجت الاسلام مهدوی‌راد تاکید کرد: آیت‌الله مهدوی کنی در مورد کارشناسان علوم قرآنی می‌فرمود«شما علوم قرآنی‌ها همیشه به دور حوض می‌چرخید و هیچگاه به داخل حوض نمی‌روید»، بنابراین امروز انس با قرآن امری مهم است و در واقع نقش قرآن در تشکیل تمدن اسلامی و دنیا بسیار مهم است، در واقع هدایت‌گری در سبک زندگی بک کار ضروری است.

وی افزود: سعی کنیم جامعه را قرآنی کنیم، ما نباید جایی که علم‌ نداریم در مورد آن‌ اظهار نظر نکنیم و وارد آن نشویم.

این قرآن پژوه در مورد داوری این جشنواره خاطرنشان کرد: داوری این دوره بسیار خوب بود و امید است در نگاه تمدنی و نگاه هدایتی در آینده قرآنی باشیم.

 

امیدوارم یک دبیرخانه دائمی برای این جشنواره شکل بگیرد

در ادامه مریم قائم احمد دبیر جشنواره انتخاب رساله‌های برتر قرآنی طی سخنانی با اشاره به ورود 55 رساله به دبیرخانه این جشنواره تصریح کرد: پس از داوری‌های لازم یک رساله منتخب و شایسته تقدیر و سه رساله در رتبه‌های اول تا سوم با حضور مسئولان مربوطه انتخاب شدند.

وی ادامه داد: امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی در این جشنواره و نمایشگاه حاضر هستیم، رسالههایی که برای بررسی و داوری به دبیرخانه جشنواره ارسال شدند تماما در بازده زمانی سال‌های 93 تا 96 تهیه شده و در مقطع دکتری به مباحث قرآنی پرداخته‌اند.

دبیر جشنواره رساله‌های برتر قرآنی ابراز داشت: برگزاری این جشنواره به لحاظ ایده‌های برتر در حوزه‌های قرآنی بسیار حائز اهمیت است، این جشنواره دارای کاربردهای بیشماری از جمله ایجاد انگیزه میان دانشجویان برای ارائه آثار کاربردی بوده است.

قائم احمد در مورد هدف این جشنواره عنوان کرد: مهمترین هدف از برگزاری این جشنواره امکان سنجش‌پذیری و ارزیابی رساله‌ها بود، در این جشنواره تعداد 55 اثر امکان حضور یافتند که از این میان پس از انجام داوری‌های لازم 25 اثر انتخاب و در نهایت 13 رساله مورد پذیرش داوران قرار گرفت.

وی در پایان گفت: امید است که شاهد راه‌اندازی دبیرخانه دائمی این جشنواره در سال‌های آتی باشیم.

گفتنی است در پایان این مراسم با حضور عبدالهادی فقهی‌زاده رئیس بیست و ششمین نمایشگاه قرآن کریم از پدیدآورندگان رساله‌های برتر قرآنی تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 709402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha