داشتن حیا نشانه دین داری و خرد است

خبرگزاری شبستان:استاد حوزه علمیه قم گفت: یکی ازصفات مثبت و با ارزش برای انسان شرم وحیاست جرا که اصل دین برپایه حیا بوده و نشانه خرد و دین داری و محبوبیت نزد خداوند است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام  رفیعی ظهر  در جلسه سخنرانی در شبستان امام خمینی(ره) در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اهمیت و ارزش حیا گفت: یکی ازصفات مثبت و با ارزش برای انسان شرم وحیاست چنانچه درروایتی آمده که اصل دین در حیا است .

 

وی افزود: اگر حیا نباشد فرد عبادت نمی کند، احترام نمی گذارد، حریم ها شکسته می شود بنابراین حیا نشانه خرد و دین داری و نشانه محبوبیت نزد خداوند است.

 

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر می خواهید با کسی دوست شریک وهمراه باشید سه گزینه حیا، امانتداری  و صداقت رو در او ببینید و دوست شوید .

 

حجت الاسلام رفیعی تصریح کرد: حیا مانند تقوا یک صفت درونی بوده و قابل بخشش نیست اما قابل ارزیابی و سنجش است ومی توان از روی آن افراد را شناخت.

 

وی  اظهار داشت: 7 مورد حیا در قران آمده که حیای مثبت وخوب هستند و انسان باید آن ها را ارعایت کند.

 

استاد حوزه علمیه قم یاد آور شد: حیا چشم اولین نوع حیا ست که باید چشم را در مقابل نگاه به نامحرم حفظ کرد، حیا در گفتار و کلام که عفت کلام داشته باشیم،  حیات در شنیدن که گوش را از شنیدن غیبت و تهمت و موسیقی حرام باز داریم، چهارمین حیا در پندار است که سوء ظن نداشته ونسبت به یکدیگر بدبین نباشیم.

 

حجت الاسلام رفیعی با اشاره به دیگر موارد حیا خاطر نشان ساخت:پنجمین حیا ، حیا  در حرکت و رفتاراعضای بدن و نوع راه رفتن است که سبب تحریک و گناه نشویم، ششمین حیا، حیا در پوشش است که متاسفانه برخی زنان با پوشیدن ساپورت روسری نامناسب باعث بروز هنجار در جامعه می شوند و هفتمین حیا در روابط اجتماعی  با پدر ومادر، همسایه و همکاران است که باید رعایت شده و مورد توجه قرار گیرد .

 

وی ابراز داشت: حیا نمک وجود زن است حیات در زن زیباتر از حیا در مردان است  چرا که شاکله وجودی زن اقتضای بیشتری به حیا دارد.

 

استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: حیا گاهی نشانه عقل است و برخی جاها نشانه حماقت و ضعف اخلاقی که حیای منفی بوده و در این موارد نباید حیا داشته باشیم.

 

حجت الاسلام رفیعی اظهار داشت: حیا در اظهار حق و حق گویی یعنی  اگر هرکسی در گفتن حق حیا کند احمق است چرا که بیان حق حیا نمی خواهد ، دومین حیای منفی ، جیای برخواستن مقابل پدر، مادر، معلم و احترام به میمهان است .

 

وی  ادامه داد: حیا در نادانی  وحیا از یادگیری و کسب روزی حلال از  دیگر موارد حیای منفی است که باید به آن توجه داشته باشیم.

 

استاد حوزه علمیه قم یاد آور شد: امروز نگاه به مسئولین باید جاذبه بیافریند تمام جاذبه امام در سادگی بود که متاسفانه امروز ارزش‌های سی سال پیش کم رنگ شده است.

 

حجت الاسلام رفیعی ابراز داشت: در آیه ۵۴ سوره احزاب آمده هر کسی  هر چیزی را  مخفی و آشکار کنند بداند برای خدا مخفی و پنهان نیست چرا که خداوند بر همه چیز آگاه و عالم است و باید از خدا بخواهیم که به زنان و مردان جوانان ، دختران و پسران ما عفت و غیرت عنایت کند.

 

وی در پایان گفت: امشب نخستین شب از شب های قدر است شبی که صرف بیدار ماندن نیست بلکه شب قدر برای بیدار شدن است چنان که  شب های قدر معادل هزار ماه و ۸۰ هزار سال است که در این شبها با کسب علم، قرائت قرآن، خواندن دعا، اندیشه و تفکر، بازنگری در امورات می توان از فضیلت وبرکت این شبها بهره لازم را ببریم.

 

کد خبر 709348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha