خبرگزاری شبستان: شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سهشنبه (اول خردادماه) به ریاست حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی؛ رئیس جمهور اسلامی ایران، اساسنامه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را پس از بحث و بررسی به تصویب کرد. در همین زمینه خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، گفتوگویی با حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی؛ رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، انجام داده است که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
ـ آقای دکتر ارزانی ضمن تبریک و خدا قوت به شما برای تلاشهایتان در تصویب اساسنامه کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، بفرمایید که با تصویب این اساسنامه، ادامه فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد به چه شکلی خواهد بود؟
ـ ضمن عرض تبریک حلول ماه مبارک رمضان، الحمدالله بعد از گذشت ۲۶ سال، اساسنامه کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و این یکی از توفیقات و آرزوی بچههای مسجدی و کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به ویژه مرتبطین با فضای ستاد عالی این کانونها بود که در ماه رمضان رخ داد.
بسیاری از مسایل اولیه مرتبط با کانونهای فرهنگی هنری مساجد در گرو تصویب این اساسنامه بود و امروز ما باید به سمت هویت بخشی برای خودمان حرکت کنیم تا به کارهایمان رسمیت ببخشیم و دومین موضوعی که با تصویب اساسنامه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور محقق میشود این است که تمام مراکز رسمی وابسته به این ستاد در استانها رسمیت مییابند.
تاکنون ۲۴ هزار کانون فرهنگی هنری مسجد ثبت رسمی نشدهاند و یا در صورتی هم که ثبت شدهاند، در قالب دیگری به ثبت رسیدهاند، اما اینکه تمامی آنها ثبت رسمی شوند و در کشور دیده شوند و در مجاری قانونی کشور قرار گیرند، بحث مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و ما در این زمینه پیگیریهای لازم را انجام دادهایم و در این زمینه هم بعد از ابلاغ اساسنامه جلساتی برگزار میشود.
بر اساس این اساسنامه اهداف کانونهای فرهنگی هنری مساجد کاملا مشخص شده است و در استانها هم تکالیف آنها روشنتر میشوند به طوری که ارتباطات آنها در استانها با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و در تهران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روشنتر میشود.
در اساسنامه کانونهای فرهنگی هنری مساجد، ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد به عنوان نهاد غیرانتفاعی غیر دولتی تعریف شده است، اما تحت اشراف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکند، زیرا که بودجه ستاد عالی از طریق این وزارتخانه تامین میشود و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم رییس آن را بعد از تایید اعضای شورای سیاستگذاری ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، تایید میکند.
یکی دیگر از مسایلی که در اساسنامه کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور مورد توجه قرار گرفته و بسیار مهم است، بحث نقش ستادی ما است، من معتقدم که ما تاکنون نقش ستادی خودمان را بسیار کمرنگ دیده بودیم، یعنی اگر امروز از ما سوال شود که آورده نهادهای مختلف که در شورای سیاستگذاری کانونهای مساجد کشور دیده شدهاند برای مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد چقدر است؟ که باید بگویم هیچ آماری در این زمینه برای بیان نداریم و هیچ اتفاقی مهمی هم در این حوزه رخ نداده است.
به نظر من اگر وزیر آموزش و پرورش عضو شورای سیاستگذاری ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است، پس لازم است که آورده و تلاش این مجموعه برای مسجد مشخص شود و یا بسیج، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری و دیگر دستگاههای عضو این شورا اگر میخواهند کمکی به مساجد انجام دهند، آن کمک در قالب و سامانهای که همه آنها در آن عضو هستند، انجام شود.
بنابراین یکی از مهمترین برکات این اساسنامه این است که نقش ستادی مجموعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد پر رنگ شود و به دنبال این موضوع نباشیم که بگوییم دیگر دستگاهها در مساجد فعالیت میکنند و ما هم در کنار آنها در مساجد فعالیت میکنیم، در واقع ما ستادی هستیم که قرار است از ظرفیتهای همه دستگاهها و نهادهای عضو در آن استفاده کنیم و فعالیت فرهنگی و هنری در مساجد را ساماندهی کنیم.
- در اساسنامه ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، جایگاه خبرگزاری شبستان به عنوان رسانهای که وابسته به این مجموعه است چگونه دیده شده است و اینکه بفرمایید که این خبرگزاری از لحاظ ارتباط با ستاد عالی چگونه فعالیت خواهد کرد و آینده این رسانه در ذهن شما به چه شکلی خواهد بود؟
ـ خبرگزاری شبستان هویتی مستقل دارد و باید تلاش کنیم که این هویت را به عنوان یک برند حفظ کنیم و از دست ندهیم، اما باید برای آن یک کارویژه تعریف کنیم و ارتباط آن را با ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به صورت شفاف و روشن مطرح کنیم.
در حال حاضر تلاش میکنیم که در مدل جدید این کار انجام شود، به عنوان مثال اطلاعرسانی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد و نیز دبیرخانههای استانی، مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد در قالب خبرگزاری شبستان انجام شود، زیرا ما معتقدیم که لزومی ندارد ما در ستاد عالی کانونهای مساجد یک بخش خبر داشته باشیم و در خبرگزاری شبستان نیز یک اطلاعرسانی همسان با آن انجام شود.
رسانه شبستان خودش را وقف مسجد و بچه های مساجد کند
تلاش ما این است که در خبرگزاری شبستان، بچههای مسجدی بسیار پررنگ دیده شوند، یعنی رسانه شبستان خودش را وقف مسجد و بچههای مساجد کند بنابراین این رسانه باید با رویکرد مسجدی فعالیت داشته باشد، البته ممکن است که بگوییم رویکرد عمومی خود را نیز باید حفظ کنیم و در کنار آن در دیگر حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نیز این رسانه فعالیت داشته باشد، اما وزن مسجد، بچههای مسجدی و خبرنگاران مسجدی و فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد را باید در خبرگزاری شبستان برجسته و فعال ببینیم و این نوع فعالیت هم توجیه هم دارد، زیرا این رسانه از سوی دولت هیچ اعتبار مالی دریافت نمیکند و ما با اعتباراتی که دولت برای مساجد و ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد اختصاص میدهد، این رسانه را اداره میکنیم که طبیعتا باید در خدمت مساجد باشد.
اسم خوبی برای رسانه شبستان انتخاب شده است
به نظرم اسم خوبی هم برای این رسانه انتخاب شده است، زیرا که اولین کلمهای که با شبستان در ذهن انسان نقش میبندد، مسجد است و ما این ارتباط را در استانها تنگاتنگ و قانونمند میکنیم.
به نظرم تربیت خبرنگاران مساجد و تعلیم و آموزش و ارتباط آنان با رسانه شبستان یک سامانه قوی برای خبرنگاران این رسانه ایجاد میکند و درهای زیادی را به روی شما میگشاید.
۱۹ هزار کانون، ۱۹ هزار خبرنگار مسجد
در حال حاضر ۱۹ هزار کانون فرهنگی هنری در سامانه سجا ثبت شدهاند، که در آنها میتوان ۱۹ هزار خبرنگار نیز پرورش داد و با این ظرفیت بزرگ ارتباط برقرار کرد و از توانایی آنان استفاده کرد.
نظر شما