هر اقدامی برای کاهش معضلات اجتماعی کار انقلابی است/ «اسماعیل»؛ تلفیق اندیشه های امام(ره) و جنگ

خبرگزاری شبستان: سلطانی با بیان اینکه هیچ پیامی را نمی توان به شیرینی تئاتر در دل مخاطب نشاند، گفت: انقلاب و کارهای انقلابی محدود به سالهای شکل گیری و مبارزات آن دوران نیست.

شهرام سلطانی، نویسنده و کارگردان تئاتر و برگزیده پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد به خبرنگار شبستان گفت: با نمایش اسماعیل که سه بازیگر دارد و 50 دقیقه است در پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد شرکت کردم. این کار را از یک قصه واقعی الهام گرفتم. در اواسط دهه 70 نوجوانی اعلام  کرد که امام خمینی(ره) زنده است و می خواهد امام(ره) را ببیند. او بالاخره پدر و مادرش را مجاب کرد که به جماران بروند. به خانه امام خمینی(ره) می رود و می گوید که امام(ره) را دیدم و با ایشان صحبت کردم. این داستان واقعی دستمایه نمایش اسماعیل شد.

 

سلطانی با اشاره به اینکه سال گذشته نمایش اسماعیل در نخستین جشنواره نمایش نویسی روح الله حایز رتبه برتر شد، عنوان کرد: بعد از جشنواره روح الله، نمایش اسماعیل را برای اجرا آماده کردیم و در پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی شرکت کردیم. در روزهای اجرای نمایش اسماعیل در این همایش، استقبال خوبی صورت گرفت، مخاطبان ارتباط خوبی با نمایش برقرار کردند و عده ای از آنان منقلب و گریان شدند. قرار است این نمایش از 12 تا 16 خرداد در شهرمان اراک برگزار شود.

 

این نویسنده و کارگردان تئاتر اظهار داشت: مهمترین مساله ای که نمایش اسماعیل می خواهد بگوید در مورد ارتباط امام(ره) با نوجوانان است. به چه شکل می شود که نوجوانان ارتباط عمیقی با امام (ره) پیدا کردند؟ امام (ره) در دل بچه ها جا باز کرده بودند و تا انقلاب هست، امام(ره) هست و در دل مردم همیشه زنده است.

 

وی با بیان اینکه اولین سالی است که در همایش تئاتر مردمی خرداد شرکت می کنم، عنوان کرد: قبلا کارهایی در مورد انقلاب و دفاع مقدس داشتم که مورد توجه قرار گرفت. امسال برای اولین بار در همایش تئاتر مردمی خرداد که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، شرکت کردم. امیرحسین شفیعی واقعا برای همایش تئاتر مردمی خرداد زحمت کشیده و تلاش کرده است که همه چیز در حد عالی باشد و از کوچکترین تا بزرگترین مسایل را رسیدگی کرده است. امیدوارم که این همایش تداوم یابد.

 

سلطانی خاطرنشان کرد: نمایش اسماعیل دهه اول انقلاب را رصد می کند. در نمایش اسماعیل پیامدهای جنگ را داریم. در واقع این نمایش تلفیقی از اندیشه های امام (ره) و جنگ است. بحبوحه انقلاب باید برای نسل امروز تشریح شود. به نظرم همایش تئاتر مردمی خرداد می تواند کمک کند که نسل امروز در مورد انقلاب، سختی ها و مبارزاتی که برای شکل گیری انقلاب صورت گرفت، اطلاعاتی پیدا کنند.

 

این نویسنده و کارگردان تئاتر با بیان اینکه پیام های مستقیم به دل مخاطبان نمی نشیند، بیان کرد: هیچ پیام مستقیمی نمی تواند به شیرینی تئاتر در دل مخاطب بنشیند. تئاتر حضور قوی دارد و می توان از طریق آن هر نوع پیامی را به مخاطب منتقل کرد. ما هیچ پیامی را نمی توانیم به طور موثر انتقال دهیم جز با زبان هنر. تمام مسایل از جمله مسایل تاریخی و اجتماعی را می توان از طریق تئاتر به مردم منتقل کرد. اگر با معضلات اجتماعی مقابله کنید در واقع کار انقلابی کردیم زیرا با این کار باعث شدیم انقلاب را پیش ببریم. هر کاری و هر آگاه سازی که در راستای کاهش معضلات اجتماعی و مسایلی همچون طلاق و اعتیاد صورت گیرد، کار انقلابی است. کار انقلابی را نباید خیلی کوچک و محدود ببینیم.نباید فکر کنیم کار انقلابی مربوط به همان مبارزات اوایل انقلاب بود. انقلاب را نباید در سال های اول انقلاب و وقایع انقلاب خلاصه کنیم.

 

گفتنی است، نمایش " اسماعیل " به کارگردانی شهرام سلطانی از استان مرکزی در بخش صحنه ای پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد به همراه دو نمایش دیگر برگزیده شد و به آن لوح تقدیر و جایزه نقدی تعلق گرفت.

 

کد خبر 709225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha