تهیه ۳۴۶ جهیزیه از محل زکات استان قزوین

خبرگزاری شبستان: قائم مقام کمیته امداد استان قزوین گفت: در سال گذشته از محل زکات ۳۴۶ جهیزیه دختران مددجو و ۶۸۵ مورد هزینه درمانی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان قزوین تأمین شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی کمیته امداد استان قزوین، امیر خوش نیت در نخستین نشست شورای زکات استان بیان کرد: در 12 ماهه سال گذشته 10 میلیارد و 300 میلیون تومان درآمد زکات داشتیم که وضعیت زکات با توجه به جمعیت و شرایط استان مطلوب است.

 

وی ادامه داد: زکات در استان طی سال‌ های گذشته پدیده مفغول بود البته زکات پرداختی هم ثبت و ضبط نمی‌ شد به طوری که سال 84 میزان زکات 10 میلیون تومان بود.

 

قائم مقام کمیته امداد استان قزوین افزود: استان قزوین در زکات سال 96 به نسبت 95 با رشد 103 درصدی مواجه است البته 5 میلیارد و 200 میلیون از این رقم زکات واجب و 2 میلیارد 900 میلیون زکات فطریه و مابقی زکات مستحبی بوده است.

 

وی عنوان کرد: از مجموع زکات استان قزوین 6 میلیارد و 400 میلیون تومان برای محرومان در سرفصل‌هایی همچون جهیزیه، مسکن، درمان و هزینه‌ های دیگر خانواده‌های محروم و 2 میلیارد و 300 میلیون تومان برای پروژه های عمرانی هزینه شده است.

 

خوش نیت اعلام کرد: سال 96 از محل زکات 346 جهیزیه دختران مددجو و 685 مورد هزینه درمانی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان قزوین تأمین شد.

 

وی توضیح داد: از محل زکات 854 مورد هزینه‌های تحصیل فرزندان زیرپوشش، 50 مورد ساخت مسکن، 387 مورد برای تعمیرات مسکن و 2 مورد آزادی زندانی داشته ‌ایم، همچنین 26 هزار مورد هزینه‌های معیشتی مددجویان تأمین شده است.

 

قائم مقام کمیته امداد استان قزوین اضافه کرد: از محل زکات سال 96 ساخت و تعمیر 86 مسجد، ساخت پنج خانه عالم، یک باب ساختمان کتابخانه و یک باب ساختمان حوزه علمیه انجام شده است.

 

وی گفت: در حال حاضر از 840 روستای استان 400 روستا مشمول پرداخت زکات واجب هستند که عاملان زکات در آنها فعال هستند.

 

در ادامه رئیس اداره زکات کمیته امداد استان قزوین بیان کرد: یکی از برنامه‌های کمیته امداد استان قزوین فرهنگ سازی زکات در جامعه است از این رو با اقشار مختلف مردم و افراد مورد اعتماد مردم ارتباط برقرار کرده و تلاش می ‌شود تا ضرورت این دستور الهی برای مردم تشریح شود.

 

حجت الاسلام باب الله شهسواری ادامه داد: برگزاری جلسات شبانه زکات، دیوارنویسی، تبلیغ چهره به چهره و استفاده از حضور علما و روحانیون مستقر و غیر مستقر از جمله اقداماتی است که برای ترویج فرهنگ زکات اجرایی شده است.

 

وی با اشاره به جمع آوری زکات فطریه اظهارکرد: لازم است جمع آوری زکات فطریه در استان با تمرکز و برنامه ریزی صورت گیرد یعنی مردم بدانند چه مراکزی و کدام صندوق‌ ها این مبالغ را جمع آوری کرده و با حساسیت برای رساندن به دست نیازمند واقعی و براساس ضوابط شرعی اقدام می ‌کنند.

 

رئیس اداره زکات کمیته امداد استان قزوین گفت: تعدد صندوق‌ های جمع آوری فطریه، عدم رعایت مسائل شرعی در هزینه کرد، عدم توزیع مناسب و عدالت در توزیع از آسیب ‌های جدی در عدم تمرکز در جمع آوری زکات فطریه است.

 

وی یادآورشد: سال گذشته براساس تدابیر انجام شده زکات فطریه جمع آوری شده در مساجد و هر منطقه در همان محله و منطقه برای نیازمندان هزینه شد که در سال جاری هم می‌توانیم همین رویکرد را استمرار دهیم.

 

کد خبر 709162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha