به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، منصور کوهی رستمی مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان این مطلب، گفت: دفتر پژوهش و آموزش در معاونت برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با هدف تشخیص و احصای نیازها در چارچوب مأموریت، چشمانداز و راهبرد سازمانی خود، در اطلاعیه ای اولویتهای پژوهشی نهاد در سالهای ۹۷ و ۹۸ را اعلام کرد.
وی افزود: شورای عالی پژوهش نهاد پس از بررسی و جمعبندی تمامی الزامات اسنادی و نیازشناختی، در اطلاعیه ای با رویکرد آسیبشناسانه و مسئلهمحور خدمتگیران «مناطق روستایی، عشایری، کمبرخوردار و سکونت گاههای غیررسمی و نواحی و حاشیههای شهری کمتر توسعهیافته» (بهعنوان گروه هدف) را به عنوان بالاترین اولویت پژوهش در نهاد کتابخانههای عمومی در سالهای ۹۷ و ۹۸ اعلام کرد.
وی با اشاره به تاکید سخنان مقام معظم رهبری و توجه بیش از پیش نظام جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکلات مناطق کمتر برخوردار، اضافه کرد: یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری و مسئولان در سطح استان کاهش آسیب های اجتماعی و رفع مشکلات مردم مناطق کمتر برخودار است که پس از بررسی موضوع بنا شد اولویت های پژوهشی کتابخانه های عمومی به مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته برنامه ریزی شود.
در اطلاعیه دفتر پژوهش و آموزش نهاد، محورهای موضوعی پژوهشها به شرح زیر ارائه شده است:
۱. مبانی نظری «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته» (ارزشها، کارکردها، شاخصها، آیندهنگاری)
۲. منابع «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته» (نیاز اطلاعاتی به تفکیک مخاطبان و گروههای خاص، الگو، زنجیره، فرایند، اثربخشی، مدیریت هزینه، تحلیل منابع موجود و مقایسه با شاخصها و استانداردها)
۳. فضای «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته» (مکانیابی، الگوی معماری و کالبد، امکانسنجی احداث و توسعه، جلب مشارکتهای مردمی، امنیت محیطی، اثرسنجی فضا بر کاربر/ مطالع)
۴. مطالعات کاربران «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته» (شناخت نیازها و مطالبات کاربران و غیرکاربران(
۵. خدمات «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته» (اطلاعرسانی، مشاوره، فرهنگی، آموزش، نوآوری(
۶. مدیریت «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته» (سیاستگذاری و برنامهریزی و اقتصاد(
۷. فناوری اطلاعات و رسانه در «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته»
۸. کتابدار عمومی و صلاحیتهای حرفهای کتابداری عمومی در «کتابخانه عمومی مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته»
همچنین در این اطلاعیه درباره شیوههای اجرایی و سازوکار بهرهمندی از حمایتها نیز آمده است: با تأکید مجدد بر اولویت طرحهای کاربردی، ثمربخش و کمهزینه، متذکر میگردد معیار تشخیص و تمایز طرح پژوهشی بزرگ و کوچک، حجم کار تعریف شده، شرح خدمات و کارایی قابل انتظار از طرح و البته هزینههایی (شامل هزینه کارکنان، وسایل، تجهیزات، سفر، برگزاری کارگاه و جلسه) است که وابسته به موضوع، روش، ابزارها، گستره و مدت زمان پژوهش، برآورد و تعیین میشود.
پژوهشگران علاقه مند جهت اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایت اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان به آدرس www.khozestanpl.ir و یا با شماره تماس 8-33332227-061 داخلی 216 تماس حاصل نمایند.
نظر شما