«بازی‌وار کردن» فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد/ رویکرد ما حذف تصدی‌گری در مدیریت کانون‌های مساجد است

خبرگزاری شبستان: رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: رویکرد ما بازی‌وار کردن فعالیت این کانون‌ها است تا زمینه پویاتر شدن آن‌ها فراهم شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حبیب‌رضا ارزانی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، تصویب اساسنامه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در شورای عالی انقلاب فرهنگی را رویکردی مبارک دانست و گفت: امیدواریم حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی؛ رییس‌جمهوری کشورمان این اساسنامه را زودتر ابلاغ کنند.

 

وی درباره تغییرات ساختاری ستاد عالی کانو‌ن‌های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: ما در استان‌ها به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان را به عنوان دبیر شورای سیاستگذاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آن استان می‌شناسیم، ضمن اینکه نماینده ولی‌فقیه در هر استان، رییس این شورا است، همچنین از این پس، فرد منصوب از سوی رییس ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در هر استان، رییس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آن استان خواهد بود.

 

رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: ترکیب اعضا و دستگاه‌های عضو شورای سیاستگذاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در هر استان، تقریبا شبیه شورای سیاستگذاری ستاد عالی این کانون‌ها است.

 

دلایل تغییر ساختار معاونت‌های ستاد عالی کانون‌های مساجد

ارزانی درباره دلایل تغییر ساختار معاونت‌های ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، اظهار کرد: پیش از این دو معاونت، فعالیت پشتیبانی (ستادی) و یک معاونت نیز فعالیت صف در این ستاد داشتند که به منظور پویایی بیشتر این ستاد، صرفا یک معاونت پشتیبانی با عنوان «معاونت انسانی، مالی و پشتیبانی» و در مقابل، دو معاونت «معاونت فرهنگی، هنری و آموزش» و «ساماندهی و فضای مجازی» فعالیت خواهند داشت، ضمن اینکه اداره کل برنامه‌ریزی از این پس زیر نظر رییس این ستاد عالی فعالیت می‌کند.

 

وی با بیان اینکه رویکرد ما در حوزه فضای مجازی، در دو کار عمده «سایبری» و «ساماندهی» خلاصه می‌شود، بیان کرد: هدف اصلی ما در همه تغییرات انجام گرفته در ساختار ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از جمله توجه بیشتر به حوزه فضای مجازی، چابک‌سازی و پویایی بیشتر این ستاد و کانون‌‌های فرهنگی هنری مساجد و همچنین زمینه‌سازی برای تعامل بیشتر میان این کانون‌‌ها است.

 

رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، در همین ارتباط، اظهار کرد: ۱۹ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور فعال هستند اما به دلیل اینکه در هیچ‌یک از دستگاه‌های رسمی شامل وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و کشور و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی ثبت رسمی نشده‌اند، گاهی نسبت به آن‌ها کم‌توجهی شده است، از این رو با اداره ثبت، رایزنی‌هایی به منظور ثبت رسمی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد انجام داده‌ایم.

 

ارزانی با تاکید بر بازی‌وار کردن فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: ما در این رویکرد به دنبال پویایی بیشتر فعالیت‌ کانون‌ها و اعضای آن‌ها هستیم و برای این کار ساختار امتیازدهی را طراحی کرده‌ایم.

 

خانواده‌محوری؛ رویکرد اصلی ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد

وی خانواده‌محوری را رویکرد اصلی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بر اساس سند تحول راهبردی سه ساله نخست آن دانست و افزود: ما برای اینکه این مهم را اصل قرار دهیم لازم است برنامه‌های ویژه‌ای برای کودکان و نوجوانان داشته باشیم زیرا امروزه خانواده‌ها توجهی حداکثری به فرزندان خود دارند و برای رفاه آنان هزینه‌های گوناگون را متقبل می‌شوند و از سوی دیگر به دلیل وجود فضای فرزندسالاری در کشور کودکان و نوجوانان می‌توانند پدران و مادران خود را به مساجد و به تبع آن به کانون‌های فرهنگی هنری آن‌ها بیاورند.

 

رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: ما چندین جلسه پیرامون رویکرد بازی‌وار کردن فعالیت‌ کانون‌های فرهنگی هنری مساجد داشته‌ایم و امیدواریم شکل نهایی جدول امتیازات آن را تا پایان شهریورماه تدوین کنیم.

 

ارزانی با بیان اینکه سه سامانه زیست‌بوم هنرمندان، مدیران مسئول و بچه‌های مسجد را به منظور پویایی بیشتر فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری طراحی کرده‌ایم، گفت: در  زیست‌بوم هنرمندان، هر فردی که از گذشته تاکنون، فعالیت هنری مشخصی را انجام داده باشد مشخصاتش در این سامانه، ثبت می‌شود و زمینه تعامل و استفاده از تجربیات و نظرات وی فراهم می‌شود همچنین زیست‌بوم مدیران مسئول کانون‌ها فرصتی به گستره دست‌کم ۱۹ هزار مدیرمسئول فراهم می‌آورد و نیز همه فعالان مسجدی در زیست‌بوم بچه‌های مسجد در فضایی کنش‌گر و پویا به انجام فعالیت‌های فرهنگی هنری خواهند پرداخت.

 

 

رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با انتقاد از الگوی تخصیص اعتبارات به این کانو‌ن‌ها بدون توجه به میزان فعالیت‌ها و تعداد اعضای آن‌ها، اظهار کرد: ما با راه‌اندازی سامانه جامع آمار و اطلاعات کانون‌های فرهنگی هنری (سجا) و طراحی سه زیست‌بوم هنرمندان، مدیران مسئول و بچه‌های مساجد در اندیشه ایجاد یک فضای دریافت و پرداخت با رویکرد بازی‌وار هستیم تا همواره زمینه رشد و بلوغ نسل جوان را فراهم آوریم.

 

ارزانی در ادامه با اشاره به اجرای طرح اخوت مساجد در شش کشور دنیا، خاطرنشان کرد: ما در گام بعدی، زمینه راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را در کشورهایی که علاقه‌مند به راه‌اندازی آن‌ها هستند، فراهم خواهیم کرد بنابراین رویکرد ما در حوزه بین‌الملل ابتدا اجرای طرح اخوت مساجد ایران و سایر کشورها با اولویت مساجد شیعیان است و در گام بعدی، راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری در آن‌ها است.

 

توسعه گردشگری مذهبی با اجرای طرح اخوت مساجد

وی با بیان اینکه اجرای دو گام فوق موجب توسعه گردشگری مذهبی خواهد شد، ادامه داد: ما در اجرای این دو گام از ظرفیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه بهره خواهیم برد.

 

رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، بیان کرد: گاهی با طرح موضوع گردشگری، اذهان برخی افراد به سوی برخی مطالب نادرست می‌رود در حالی که اجرای طرح اخوت مساجد و به تبع آن، توسعه گردشگری مذهبی در نظام جمهوری اسلامی ایران مطمئنا مطابق با قوانین شرعی و جاری کشور خواهد بود، بنابراین ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با جدیت تمام اجرای این طرح و توسعه گردشگری مذهبی را دنبال می‌کند.

 

ارزانی تاکید کرد: گسترش تعاملات و همکاری‌ها میان مساجد ایران و سایر کشورها اولا موجب افزایش ارتقای ایمانی در سطح جهان و ثانیا زمینه‌ساز صدور ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی به سایر کشورها می‌شود.

 

رویکرد ما حذف تصدی‌گری در مدیریت کانون‌های مساجد است

وی گفت: رویکرد ما تقویت تولی‌گری و حذف تصدی‌گری در مدیریت کانون‌های فرهنگی هنری است، بنابراین به جای آنکه مدام اعتبارات مالی را در اختیار کانون‌ها قرار دهیم، به آن‌ها امتیازاتی اختصاص می‌دهیم تا آن‌ها به واسطه این امتیازات منابع مالی را جذب کنند.

 

رییس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت‌ها و امکانات کشور برای تقویت جایگاه مساجد، گفت: فعال‌سازی شورای سیاستگذاری ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در همین راستا بوده است.

 

 

 

کد خبر 709122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha