تفکر انسان را به مقام انس و وحدت می‌رساند

خبرگزاری شبستان: استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان اینکه انسان با فکر می‌تواند به مقام انس و وحدت برسد، گفت: فکر به انسان پویایی، بالندگی و هوشیاری می‌دهد و مایه حیات و بصیرت قلب می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیت الله مهدی احدی استاد سطوح عالی حوزه علمیه، شب گذشته در حسینیه الزهرا(س) گفت: یکی از مراتب طهارت تفکر است. وی با بیان اینکه فکر خادم عقل است، ادامه داد: فکر به انسان پویایی، بالندگی و هوشیاری می‌دهد و مایه حیات و بصیرت قلب می‌شود متاسفانه امروز ضعف دانشجویان و طلاب ما این است که بسیار به کلاس می‌روند و فرصت تفکر کردن ندارد.

آیت الله احدی با تاکید بر اینکه غفلت مانع درک واقعیات و تفکر است، اظهار داشت: غفلت از سه چیز تشکیل می‌شود، نخست قوه شهوانی است که انسان را به لذت گیری بیشتر فرا می‌خواند و غرق در زشتی‌ها و غفلت‌ها می‌کند.

استاد سطح عالی حوزه علمیه دومین عامل غفلت را قوه غضبیه دانست و گفت: این قوه انسان را وادار به انجام منکرات می‌کند، در واقع این قوه مردم آزاری را آموزش می‌دهد و دیگر عامل غفلت آور، قوه وهمیه شیطانیه است که انسان خود را برتر از دیگران می‌بیند.

وی ادامه داد: امروز حس برتر طلبی مانع رفع مشکلات کشور است در گذشته همه اهل کار کردن بودند و جایگاه و کلاس مانع فعالیت و خدمت رسانی به مردم نبود. امام راحل فرمودند: اگر فقها و امرا اصلاح شوند کشور اصلاح می‌شود؛ مراد از امرا مسؤولان و مدیران کشوری هستند.

آیت الله احدی ادامه داد: با ترویج گناه و معصیت جامعه به رشد و بالندگی نمی‌رسد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه با استناد به کلام پیامبراکرم(ص)، ابراز کرد: حضرت فرمودند: تفکر جوهر حیاتی قلب بینا است؛ قلب بینا سریع تصمیم نمی‌گیرد. امیرمومنان علی(ع) فرمودند: به واسطه تفکر قلبت را بینا کن؛ انسان با فکر می‌تواند به مقام انس و وحدت برسد.

وی ادامه داد: فکر یک شرط بیشتر ندارد و آن اینکه به اموری که انسان می‌خواهد درباره آن فکر کند عقل به آن احاطه داشته باشد، جایی که نیروی عقل نتواند به آن احاطه کند انسان نمی‌تواند درباره آن فکر کند.

آیت الله احدی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید مبانی اعتقادی خودمان را تقویت کنیم.

کد خبر 709078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha