30 بقعه متبرکه در استان همدان قابلیت اجرای برنامه های فرهنگی را دارند

مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: 30 بقعه از مجموع 255 بقعه متبرکه در استان قابلیت اجرای برنامه های فرهنگی را دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حجت الاسلام محمد صالحی، مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان، در مراسم اختتامیه نظارت بر عملکرد ادارات اوقاف استان همدان در مجتمع شهید آوینی همدان، گفت: وقف، چشمه جاری است که همگان از این چشمه می توانند بهره ببرند.

 

وی با اشاره به وجود 255 بقعه متبرکه در سطح استان، اضافه کرد: از این تعداد تنها 30 بقعه قابلیت اجرای برنامه های فرهنگی را دارند که باید برای توجه بیشتر به دیگر امامزادگان تمهیداتی اندیشید.

 

حجت الاسلام صالحی با تاکید بر ترویج امر الهی فرهنگ وقف در سطح جامعه اسلامی، تصریح کرد: امامزادگان و بقاع متبرکه، بهترین اماکن برای ترویج این فرهنگ ناب اسلامی است که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرند.

 

مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه استان همدان 6 اداره و 2 دفتر نمایندگی اوقاف و امور خیریه دارد، گفت: استان همدان دارای 26 هزار 172 موقوفه است که یک هزار و 635 مورد از این تعداد انتفاعی و 527 مورد منفعتی است.

 

حجت الاسلام صالحی با اشاره به وجود 38 هزار و 671 رقبه در سطح این استان، اضافه کرد: تنها 40 مورد از این تعداد غیرمتصرفی است، چرا که مابقی به طور کامل با نظارت اوقاف و امور خیریه استان اداره می‌شود.

 

وی با بیان اینکه در استان همدان 255 بقعه متبرکه و 2 هزار و 800 مسجد وجود دارد، تصریح کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه همدان 84 نفر نیروی انسانی دارد که تعداد 30 نفر از این تعداد در ستاد اداره کل و 54 نفر نیز در شهرستان‌های همدان در حال فعالیت هستند.

 

وی با اشاره به مشکلات اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان از نظر تعداد ساختمان اداری اظهار داشت: ساختمان‌های موجود در استان اغلب استیجاری بوده و وضعیت مناسبی ندارند.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به تعامل اداره کل اوقاف و امور خیریه با سایر ادارات استان همدان، گفت: با وجود مباحث چالشی زیادی از جمله در لالجین و کبودرآهنگ، ارتباط اوقاف با ادارات و ائمه جماعات بسیار خوب است.

 

حجت الاسلام صالحی با بیان اینکه مبلغ 10 میلیارد ریال برای هزینه‌های جاری و مبلغ 10 میلیارد و 500 میلیارد ریال برای فعالیت‌های عمرانی اوقاف و امور خیریه استان طی سال جاری به تصویب رسیده است، اضافه کرد: این مبالغ بیشتر برای آبادانی بقاع متبرکه است.

 

وی با اشاره به برنامه عصر کاری و شب فرهنگی استاندار همدان تصریح کرد: با اجرای این برنامه، مصوباتی برای آبادانی بقاع و اماکن متبرکه شهرهای کوچک استان تصویب شده که امر قابل توجهی در نوسازی بقاع متبرکه به عنوان قطب های فرهنگی است.

 

سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان گفت: فرهنگ وقف یکی از فرهنگ های ناب و ویژه دین مبین اسلام است که باید با اجرای برنامه های فرهنگی ظریف و جذاب ترویج یابد.

 

حجت الاسلام حسن رضوی راد با بیان اینکه برگزاری برنامه های فرهنگی طی چند سال اخیر در سطح امامزادگان از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است، اضافه کرد: برگزاری طرح مودت و نشاط معنوی از مهمترین برنامه های جذب جوانان به بقاع متبرکه بوده است.

 

وی با اشاره به سامانه جامع اطلاعات اوقاف و امور خیریه استان، اضافه کرد: اوقاف و امور خیریه همدان در این زمینه پیشگام بوده و توانسته قریب به اتفاق اطلاعات را به ثبت برساند.

 

حجت الاسلام رضوی راد با تاکید بر سلامت مالی اداره کل اوقاف همدان، اظهار داشت: بر این اساس اوقاف و امور خیریه همدان، مفاصا حساب را به طور صد در صد به انجام رسانیده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 70890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha