به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، نمایشگاه بین المللی کتاب، به عنوان بزرگ ترین رویداد فرهنگی شمالغرب کشور، قریب به 9 سال است که در آغازین روز های سال تحصیلی میزبان دانش آموزان، دانشجویان، فرهیختگان، اساتید، تحصیلکردگان و همه اقشار جامعه می باشد.
این نمایشگاه سالانه از 6 الی 12 مهر ماه با استقبال عموم ناشران سراسر کشور و نمایندگی برخی انتشارات خارجی، برگزار می شود و پرشورترین دوره از دوره های مختلف اصناف مختلف نمایشگاه بین المللی تبریز است.
بن خرید کتاب در این نمایشگاه با تخفیف 20 درصد توسط بانک صادرات مستقر در محل نمایشگاه در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد و علاوه بر آن، در خود نمایشگاه هم تخفیف 20 درصدی برای خریداران اعمال و در واقع کتب این نمایشگاه با تخفیف 40 درصدی برای مخاطبان و بازدیدکنندگان عرضه می شود.
*نمایشگاه کتاب تبریز/ تولید فکر در حوزه کتاب
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز گفت: نمایشگاه کتاب تبریز چهار رکن تولید فکر، ابزار انتقال، توزیع و مصرف کننده در حوزه کتاب را به نمایش می گذارد.
بهمن دری، گسترش فرهنگ مترقی و متعالی و تمدن مبتنی بر فرهنگ اسلامی و ایرانی را مرهون افزایش و ارتقای فرهنگ مطالعه عنوان کرد و افزود: اقدامات نوین و متعددی در این راستا انجام گرفته که طراحی هدفمند جوایز ویژه برای نوقلمان عرصه فرهنگ و برگزاری جشنواره های کتاب فصل و کتاب سال از جمله این طرح ها است.
نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز در کنار عرضه کتاب و محصولات فرهنگی غرفه های دیگری نیز دارد که در بطن برنامه های جنبی این نمایشگاه درخشش ویژه ای دارد که از آن جمله می توان به نمایشگاه عکس نماز و نیایش، ایستگاه نقاشی با موضوع عفاف و حجاب، سخنرانی اساتید حوزه و دانشگاه با موضوعات شرایط و آشنایی قبل از ازدواج، اصول صحیح همسریابی، پاسخ به شبهات وهابیت، ولایت و بصیرت، حقوق زن در اسلام، راهکارهای لازم برای تحقق اهداف کشورهای اسلامی در موج بیداری اسلام، جنگ نرم و سهم استان در شعر و ادبیات دفاع مقدس، راه اندازی غرفه پاسخگویی به شبهات دینی، مسابقه کتبی با موضوع نماز، غرفه "قرآن بخوانید جایزه بگیرید" ویژه کودکان، ختم قرآن کریم و میز تصحیح قرائت قرآن مجید اشاره کرد.
امام جمعه تبریز، اشاره به این برنامه های سنجیده و سودمند در جنب عرضه کتب مختلف، خاطرنشان کرد: استکبار جهانی درصدد تشدید و تقویت باورها و افکار ضد اسلامی و ایجاد و گسترش فرهنگ اسلام هراسی و شیعه هراسی است و برگزاری نمایشگاه کتاب در برهه کنونی عامل نیرومندی در برابر جنگ نرمی است که بر علیه اسلام آغاز شده است.
وی با تاکید بر لزوم تهیه و نشر کتب ارزشمند و مفید برای جامعه و جوانان گفت: تاثیر این نمایشگاه ها در ترویج و اشاعه فرهنگ و علم قابل توجه است و باید بیش از پیش زمینه دسترسی به مطالب مفید، باارزش، جامع و کامل فراهم شود.
شبستری با اشاره به اینکه نشر، خرید و فروش کتابهای ضاله حرام است، اظهار امیدواری کرد: برگزار کنندگان، انتشار دهندگان و نویسندگان کتاب های ارزشمند و مفید به ارائه آثار نفیس همت گمارند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، نیز در خصوص ابعاد برگزاری این نمایشگاه، تعداد نمایندگی های شرکت کننده در این نمایشگاه را یک هزار ناشر عنوان کرد و افزود: نمایشگاه کتاب امسال به لحاظ کمی و کیفی نسبت به سال های گذشته رشد چشمگیری داشته است.
علی داننده افزایش محتوایی کتاب ها، حضور ناشرین برجسته کشوری و بین المللی، عرضه کتاب های گوناگون در حوزه های مختلف، شرکت ناشران معتبر دانشگاهی را از ویژگی های برجسته نهمین نمایشگاه بین المللی تبریز دانست.
داننده تعداد کشورهای شرکت کننده در این نمایشگاه را 100 نمایندگی از کشورهای انگلیس، جمهوری آذربایجان، ترکیه، چین، هند، عربستان، لبنان، استرالیا، هلند، آلمان، ایرلند،آمریکا و فرانسه عنوان کرد و یادآور شد: بیش از یکصد هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه برای علاقه مندان ارایه می شود که امیدواریم این تعداد در طول زمان برگزاری نمایشگاه افزایش یابد.
داننده با مناسب ارزیابی کردن زمان برپایی این نمایشگاه ابراز کرد: همزمان با شروع سال تحصیلی جدید و به تناسب نیازهای ایجاد شده دانش آموزان و دانشجویان در آغاز مهر این نمایشگاه بستر مناسبی برای پاسخگویی به نیازهای این قشر از جامعه است.
وی افزود: در نمایشگاه کتاب امسال با افزایش یک سالن عرضه کتاب نسبت به سال گذشته, تعداد یک هزار و 50 غرفه فعال است که از این تعداد یکصد غرفه مربوط به کشورهای خارجی و بیش از 80 غرفه در اختیار رسانه های داخلی و مطبوعات می باشد.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، نیز در این زمینه اظهار کرد: این نمایشگاه در فضای 35 هزار مترمربعی و در 5 سالن نمایشگاه بین المللی تبریز از ساعت 10 صبح تا 8 شب برای بازدید و خرید علاقه مندان دایر است.
محمد دادی با اشاره به مصادف شدن نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با جنبش بیداری اسلامی مردم مسلمان منطقه گفت: غرفه ویژه بیداری اسلامی شامل عکس و آثار مکتوب در این نمایشگاه برپا شده است.
وی افزود: برپایی نمایشگاه کتاب با ارایه صد هزار عنوان کتاب حاکی از توسعه کتابخوانی است و حضور انبوه جمعیت بازدیدکننده و همچنین میزان خرید کتاب نشان دهنده این واقعیت است که اقبال آگاهانه برای دسترسی به تازه های نشر جهت مطالعه و کسب اطلاع از آخرین مقوله های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد.
*نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز یکی از بزرگ ترین رویدادهای فرهنگی منطقه شمال غرب به شمار میرود
امام جمعه شبستر، با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه های کتاب نقش بسزایی در ارتقای دانش عمومی دارند، افزود: نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز یکی از بزرگ ترین رویدادهای فرهنگی منطقه شمال غرب به شمار میرود که استقبال مردم فرهنگ دوست استان های همجوار از این نمایشگاه، نشان از سطح کیفی و کمی بالای آن دارد.
حجت الاسلام سیفعلی محمدزاده، خاطرنشان کرد: ارتقای کیفیت چاپ و نشر، کاهش قیمت تمام شده کتاب، گسترش انتشارات دینی و مخاطب شناسی می تواند عاملی برای افزایش میزان مطالعه در جامعه باشد.
وی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز، گفت: زمان مناسب برگزاری، ارایه تازه های نشر و استقبال گسترده ناشران کشوری از مهمترین شاخصه های این نمایشگاه است.
همچنین همزمان با نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز، نمایشگاه مطبوعات و نمایندگی خبرگزاری های داخلی با حضور فعال اصحاب رسانه آذربایجان شرقی در سالن امیرکبیر نمایشگاه بین المللی تبریز گشایش یافت.
گفتنی است، این نمایشگاه از ششم تا دوازدهم مهر ماه سالجاری با حضور بیش از 80 نمایندگی مطبوعات، هفته نامه، روزنامه های سراسری، نشریات و دفتر خبرگزاری ها آماده بازدید عموم علاقه مندان است.
برگزاری همزمان نمایشگاه مطبوعات و کتاب، گامی در جهت آشنایی عموم مردم فرهنگ دوست استان با فعالیت مطبوعات محلی و اصحاب رسانه است که استقبال خوب مردم از نمایشگاه مطبوعات طی سال های گذشته نویدبخش تعالی فرهنگ مطالعه و روزنامه خوانی در منطقه آذربایجان است.
پایان پیام/
نظر شما