به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام شهابالدین میهنپرست، امامجمعه شهر چوار، ظهر امروز (11 خرداد) در خطبههای این هفته نماز جمعه با اشاره به خطبه 83 کتاب شریف نهجالبلاغه، اظهار کرد: امام علی (ع) با اشاره به مثالهای پندآموز میفرمایند، وه! چه مثالهای بجا و پندهای رسایی وجود دارد اگر در دلهای پاک بنشیند و در گوشهای شنوا جای گیرد و با اندیشههای مصمم، عقلهای باتدبیر برخورد کند.
وی، تصریح کرد: آن دل که این امثال و مواعظ را نپذیرد، دل نیست، بلکه زبالهدانی است که لحظهای از کثافت و لجنها خالی نیست، درد بشر از خود اوست و درمانش هم در خود اوست، ریشههای درد مهلک بشر از یک جهل غیرقابلاغماض به وجود میآید که قابل برطرف شدن است؛ و این جهل و نادانی عبارت است که اینکه او چه دارد؟ و با آنچه دارد چکار میکند.
امامجمعه شهر چوار، یادآور شد: دل در بردارندِ همه سرمایه و ابزار کمالات انسانی، در بردارنده همه عظمتهاست، انسان دارای گوش است که همه حقایق سازنده را به مغز او منتقل میشود، او دارای اندیشه است که به این نیروی شگفتانگیز میتواند آسمانها را زیر پا بگذارد و با این نیروی پرارزش میتواند رفاه مادی و معنوی برای خود آماده کند.
حجتالاسلام میهنپرست، ابراز کرد: انسان دارای عقل است، نیرویی که قوانین هر دو قلمرو انسان و جهان را بر آنچه میگذرد تطبیق میدهد و با تشخیص هدفها و انتخاب وسایل با بهرهجویی از اصول و قوانین عالیترین کارها را انجام میدهد، انسان بااینهمه سرمایه چکار میکند؟
وی، افزود: انسان اگر دل را میشناخت و ارزش آن را میفهمید، آن را به زبالهدان کثافات و لجنها تبدیل نمیکرد و میتوانست با یک موعظه و حکمتی که از زبان انسان کامل حضرت امیرالمؤمنین (ع) بر میآید جلوهگاه جمال و جلال الهی گردد و اگر گوش را میشناخت و سخن علی را میشنید به سعادت دنیوی و اخروی نائل میشد.
امامجمعه شهر چوار، در ادامه با اشاره به اینکه 15 خرداد مفتاح نجات اسلام بود، ابراز کرد: 15 خرداد را باید نقطه عطف و به تعبیر حضرت امام راحل یومالله در تاریخ مبارزه مردم غیور ایران دانست، چراکه سرمنشأ تحولی شگرف یعنی پیروزی نهایی انقلاب اسلامی ایران بهعنوان هدف نهایی تمامی آزادی خواهان و ظلمستیزان مبارز این مرزوبوم برچیده شدن سالها ظلم و طاغوت حاکمان مستکبر گردید.
حجتالاسلام میهنپرست، گفت: در تحقق این قیام و مؤلفه اصلی رهبری مرجعیت شیعی بهعنوان رکن هدایتگر و روشنگر اهمیت و نقش به سزایی دارد، جایگاه و نقشی که حضرت امام راحل در آن زمانه بادید آینده نگرانه و روشن بینانه خود و با تبیین واقعیت حوادث و رخدادها و برنامههای حکومت وقت بهخوبی آن را در مهمترین و حساسترین شرایط تاریخی عهده دارد بود، آن را ایفا نمود و تا رسیدن به هدف نهایی ادامه داد.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره با بیست و نهمین سالگرد ارتحال امام راحل، افزود: امام خمینی (ره) زنده است تا اسلام ناب محمدی زنده است و او زنده است تا پرچم عظمت اسلام و وحدت مسلمین و نفرت از ظالمین افراشته است، طنین صدای امام خمینی (ره) ندای حق و عدل بود، در دلهای امتش و در فضای جهان هست و خواهد بود.
امامجمعه شهر چوار، با اشاره به 21 رمضان مصادف با سالروز شهادت اسوه عدالت و شجاعت امیر مؤمنان حضرت علی (ع)، ابراز کرد: در ایام شهادت آن امام همان سزاوار است که ضمن سوگواری برای آن حضرت و بیان سجایای اخلاقی و معنوی ایشان، به تبیین روایات زندگی و حیات سیاسی و اجتماعی آن حضرت پرداخته و الگوپذیری از سیره و سبک زندگی آن امام شهید در اداره حکومت و برقراری عدالت گامهای مهم و مؤثری برداشته شود.
حجتالاسلام میهنپرست، گفت: عدالت محوری و بسط عدالت در جامعه اسلامی از اندیشههای بنیادین امام خمینی (ره) است که در رهبری حرکت انقلابی مردم ایران از همان گامهای نخستین بود، معنایی که حضرت امام (ره) از این مفهوم مدنظر داشتد، معنایی برخاسته از تعالیم دینی و سبک و سیره زندگی اجتماعی و سیره ائمه هدایت بهویژه شخصیت والای امام علی (ع) و الگوپذیری از تعالیم و آموزههای آن بزرگواران بهعنوان تنها معیار مفهوم عدالت است.
وی، در ادامه با اشاره به فضیلت شبهای قدر، یادآور شد: شب قدر از مهمترین شبهای سال که بهاحتمالزیاد در ماه مبارک رمضان در لیالی معروف قدر واقعشده است، شبی که قرآن در آن شب نازلشده و از جهت فضیلت و منزلت برتر از هزار ماه است.
امامجمعه شهر چوار، خاطرنشان کرد: در این شب فرشتگان به زمین میآیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عصر (عج) عرضه میکنند و آنچه مقدر شده را به ایشان ابلاغ میکنند و امام محمدباقر (ع) میفرمایند در این شب، فرشتگان به دور ما طواف میکنند و ما بدین گونه متوجه شب قدر میشویم.
نظر شما