به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری، علی بابایی، در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان کرمان با اشاره به هزینه های سنگین ناشی از وقوع بلایای طبیعی، استان کرمان را به لحاظ اقلیمی و جغرافیایی در زمره استان های مستعدِ بروز حوادث طبیعی دانست و با تأکید بر نقش پیشگیری با استفاده از مقوله هایی چون آموزش، فرهنگ سازی و نهایتاً آگاهی بخشی به مردم، نقش صدا و سیما در این خصوص را بسیار تأثیرگذار ارزیابی کرد.
وی افزود: در حال حاضر در کشور بار تمام ابعاد بلایای طبیعی بر عهده دولت است در حالیکه در بسیاری از کشورها این گونه نیست، مردم خود به قضیه ورود کرده اند و با اقدامات پیشگیرانه به ویژه استحکام بنا و استفاده از بیمه های مختلف مرتبط با ساختمان و بنا و ... نقش خود را در کاهش هزینه ها و تلفات ناشی از حوادث ایفا می کنند.
فرماندار کرمان با افزودن اینکه بانک اطلاعات کاملی از استان و شهرستان و تجهیزات و امکانات تدوین نشده است؛ گفت: مشکل ما در زمان بروز بلایا و حوادث، اختلال در سیستم ارتباطی است که در صورت راه اندازی بیسیم های ماهواره ای، این مشکل را تا حد زیادی برطرف می کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به بحث استحکام ساختمان مدارس پرداخت و مشخص شدن وضعیت بناهای فاقد استحکام در مدارس را از اهم اولویت کاری خواند و اظهار داشت: بنای مدارس فاقد استحکام یا آسیب دیده، باید تا مهر ماه و قبل از سال تحصیلی آینده تعیین تکلیف شود؛ با وضعیت فعلی راهی جزء دو شیفت کردن مدارس نداریم، باید از تمام ظرفیت استان و شهرستان و نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی جهت حل مشکل استفاده کرد.
سعیدی، سرپرست ستاد مدیریت بحران استان کرمان نیز در سخنانی نگاه ستاد مدیریت بحران استان را به ستاد شهرستان ها و کارگاه های تخصصی آنها نگاهی تخصصی و ویژه ذکر کرد و آنها را بازوهای ستاد مدیریت بحران استان خواند و ایران را یکی از کشورهای در معرض بلایای طبیعی عنوان کرد و گفت: مناطقی که به صورت طبیعی در معرض بلایای طبیعی هستند باید دارای برنامه بلندمدت باشند تا با کمترین هزینه لازم برنامه های تدوین شده عملی شوند.
سعیدی، تعریف ستاد مدیریت بحران را در 4 مرحله ی پیش بینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی برشمرد و آموزش در پیشگیری را بسیار مهم دانست و ابراز داشت: هر فرد می تواند نقش بسزایی در زمان بحران داشته و جان خود و خانواده اش را در بلایا نجات دهد مشروط بر این که آموزش های لازم را دیده باشد.
وی اظهار داشت: کرمان با ارائه گوشه ای از عملکرد ستاد به بیان داشته ها و برخی از نیازهای مهم پرداخت و فعال شدن کارگروه های تخصصی و برگزاری مانور توسط این کارگروه ها با همکاری دستگاههای اجرایی، تهیه و تدوین برنامه های آموزشی توسط دستگاههای ذیربط، توسعه شبکه لرزه نگاری و ایجاد شبکه رادیویی در ستاد استان و برنامه ریزی درخصوص افزایش ضریب نفوذ بیمه منازل مسکونی، محصولات کشاورزی و ... را از اهم موضوعات در دستور کار ستاد مدیریت بحران استان فهرست کرد.
نظر شما