به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، فرهنگ تعاریف متعددی دارد. یکی از این تعاریف به معنای بهره مندی از ساز و کارهایی است که زمینه رشد و پویایی جامعه را فراهم می سازد. متناسب با این نگاه می توان گفت که ساختار فرهنگی یک جامعه وابسته به ارکان و نهادهای متعدد موجود در آن است و اگر این نهاد جایگاه مقدسی چون مسجد باشد به نسبت پویایی و بالندگی آن شاهد رشد و رونق جامعه خواهیم بود.
باور به سبک زندگی ایرانی – اسلامی در سایه سار مساجد به عنوان میراث ارزشمندی تلقی می شود که همواره در جهت بخشی به تعالی و رشد این پایگاه الهی نقش ویژه ای داشته است.
مساجد استان البرز همچون مسجد اعظم در منطقه مصباح کرج، مسجد اعظم میدان کرج، مسجد جامع حصارک، مسجد جامع رجایی شهر، مسجد امام حسن مجتبی (ع) و ... همواره در جریان بخشی و هدف گذاری برنامه ها به گونه ای عمل کرده اند که مصداقی برای مسجد طراز اسلامی تلقی می شوند.
در این میان، کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از عناصر فعال مسجدی هستند که متناسب با تصویب سند راهبردی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد انتظار می رود شاهد رشد و شکوفایی هر چه بهتر مساجد باشیم.
تصویب سند راهبردی و چارت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افق روشن برنامه هایی است که با ساز و کار نیاز نسل امروز طراحی و تصویب شده است.
حجت الاسلام خدری، مدیر مسجد امیرالمومنین (ع) دولت آباد کرج از جمله فعالان مسجدی است که به عنوان مدیرکانون فرهنگی همواره در محله دولت آباد کرج از منظر مردم این منطقه توانسته است، زمینه اعتماد و جلب نظر خانواده ها را در جذب، هدایت و ارتقاء فرهنگی و ایمانی نسل جوان و نوجوان را فراهم سازد.
مدیر مسجد امیرالمومنین (ع) دولت آباد در رابطه با اهمیت کانون های مساجد، معتقد است: جایگاه مساجد در عصر امروز بیش از گذشته است، چرا که بسیاری از آسیب های اجتماعی را می تواند پاسخگو باشد و کانون های فرهنگی مساجد یکی از فرصت های برنامه ای برای حضور پرشور نوجوانان و جوانان در مسجد است.
مدیر و امام مسجد امیرالمومنین (ع) با اشاره به حضور پرشور نسل امروز در مساجد به ویژه در این مسجد که در محله دولت آباد مورد توجه ویژه مردم است، مطرح کرد: پاسخ بسیاری از نیازها، آلام، مسائل فقهی، سیاسی و اجتماعی در مسجد داده می شود و در این میان مسجدی که استانداردهای لازم را در خصوص پاسخگویی به نیاز شهروندان داشته باشد، موفق تر است.
مدیر مسجد همان امام مسجد است
اعتیاد، حاشیه نشینی، بیکاری، طلاق و .... به عنوان آسیب های اجتماعی از مهمترین مسائل و دغدغه هایی محسوب می شوند که متولیان امر فرهنگی با پرداختن به آن سعی در پیشگیری از این معضلات هستند.
ماه رمضان یک فرصت و ره آورد فرهنگی از منظر مسئول رسیدگی به امور مساجد استان البرز به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.
حجت الاسلام سعیدی، مسئول رسیدگی به امور مساجد استان البرز در این رابطه عنوان می کند: هر یک از نهادها و ارگان های دولتی که نقشی در مساجد دارند می توانند زمینه و شرائطی از رشد مسجد را فراهم سازند.
وی با در نظر گرفتن اهمیت فعالیت امامان مساجد به عنوان مدیران مسجد عنوان کرد: مدیر مسجد همان امام مسجد است که با ارائه طرح و برنامه هدفمند در ایام خاص همانند ماه مبارک رمضان و یا ایام اوقات فراغت می تواند زمینه پویایی مسجد را فراهم کند.
حجت الاسلام سعیدی با در نظر گرفتن اهمیت حضور نوجوانان و جوانان در مسجد اظهار کرد: یکی از زمینه های اصلی بالندگی مساجد حضور نوجوانان و جوانان مسجدی است.
نیازهای متعدد نوجوانان و جوانان با اجرای مناسب برنامه های فرهنگی، هنری، آموزشی و ورزشی در مسجد از نگاه مسئول امور رسیدگی به مساجد استان البرز پاسخ داده می شود.
برپایی محافل انس با قرآنی، برگزاری آئین شب های قدر، قرائت دعای افتتاح و دعای دیگر مرتبط با ماه مبارک رمضان از جمله برنامه هایی است که در سطح مساجد استان با همت فعالان مسجدی در ماه رمضان رونق پیدا می کرد.
تصویب سند راهبری ستاد عالی کانون های مساجد، افق راه معینی برای پویایی مساجد
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب سند راهبردی ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد « کانون های فرهنگی مساجد» را بهترین ساز و کار در جهت احیاء تمدن اسلامی می نامد و انتظار می رود در جریان سفر امروز (۱۰ خرداد) به استان البرز دیداری از کانون های مساجد این استان داشته باشد.
حجت الاسلام کاظم شکری، مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز در خصوص این طرح تصویب سند راهبردی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: طرح تصویبی سند راهبردی ستاد عالی کانون های مساجد، افق راه مشخصی از پویایی مساجد را مشخص کرده است.
این مدیر مسجد با توضیح این مهم که این سند راهبردی با همت پژوهشگران دانشگاه باقرالعلوم (ع) تهران و دیگر متخصصان در مدت بیش از 6 ماه مستمر نوشته شده است، عنوان کرد: سند راهبردی ستاد عالی کانون های مساجد به تصویب وزیر کشور رسید و این اتفاق گامی در راستای تعالی مسجد تلقی می گردد.
فعالیت 380 کانون مسجد در سطح استان البرز
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های مساجد البرز با تأمل بر سخنان رهبر معظم انقلاب در 18 اسفند که سالروز تاسیس کانون های مساجد در تقویم ملی کشورمان است، بیان کرد: همراهی بسیج و کانون های مساجد یکی از محورهای اصلی سخنان رهبر معظم انقلاب است.
حجت الاسلام شکری مطرح کرد: امروزه کانون های مساجد برای کودکان، نوجوان و جوانان برنامه های ویژه ای در نظر دارند و متناسب با هر گروه سنی برنامه هایی در نظر گرفته شده است.
وی توضیح داد: طرح تعویض قرآن های فرسوده در مساجد، برپایی مسابقات قرآنی، فرهنگی، تجلیل از روزه اولی ها، اجرای سه نوبت نماز در مساجد و ... از جمله برنامه هایی است که با همت فعالان مسجد رشد و رونق ویژه ای در روزهای ماه رمضان دارد.
بدین ترتیب و بنابر متون دینی مساجد بر اساس توحید و تقوای بنا نهاده شده اند و این مرکز عبادت و بندگی نیازمند انسان ها و دست اندرکارانی است که تقوای الهی داشته باشند.
در این راستا، چنانچه از ظرفیت توانمندی مدیر مسجد، فعالان مسجدی و دیگر سازمان ها و نهادهایی که هر یک در مسجد نقش ویژه ای دارند استفاده شود، امنیت، سلامت، پویایی و ... جامعه را شاهد خواهیم بود.
نظر شما