به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان زنجان، مسیح الله سلطانی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان عصر امروز (9 خرداد) در نشست هم اندیشی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با حضور استاندار زنجان با اشاره به چالش های حوزه اجتماعی و فرهنگی و نقش اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه در ارتقاء وضعیت اجتماعی و فرهنگی استان زنجان اظهار کرد: در سه دهه اخیر پیمایش ها متعددی در حوزه اجتماعی و فرهنگی انجام شده که برخی از آنها تصویر روشنی از جامعه ایران ارائه داده است.
وی به طرح پیمایش وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی مردم ایران اشاره کرد و گفت: این طرح در هشت مرکز شهرستان استان زنجان در 35 موضوع با جامعه آماری 1418 نفر انجام شد.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه 40 شاخص در این طرح مورد بررسی قرار گرفته است، تصریح کرد: در این پیمایش مهمترین دغدغه مردم در زندگی مشکلات اقتصادی، بیکاری و مسکن عنوان شده بود.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان بیشترین نارضایتی مردم در این پیمایش را نداشتن شغل عنوان کرد و افزود: این پیمایش نشان می دهد متاسفانه طلاق قبح خود را از دست داده و نیمی از جامعه این واقعه را قبیح نمی دانند.
وی با اشاره به اینکه در این پیمایش از سوی پاسخ دهندگان به برابری زن و مرد در شغل تاکید شده است، گفت: در دو سال اخیر داشتن فشار و استرس، مشکلات روانی، گرفتاری های مالی، ترک تحصیل مهمترین مشکلات جامعه مطرح شده است.
سلطانی با اشاره به اینکه 65 درصد جامعه معتقد هستند از امنیت بالایی برخوردار هستند، افزود: تشکل ها و احزاب سیاسی دارای بیشترین مشارکت اجتماعی مردم را شامل می شوند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان افزود: تغییر قیمت، از دست دادن شغل، ترافیک و تصادفات را از مهمترین مخاطرات اجتماعی مطرح شده در این پیمایش عنوان کرد.
سلطانی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه استان زنجان در بحث آسیب های اجتماعی جرو استان های کم تر آسیب دیده است ولی عدم توجه به مسائل فرهنگی موجب تشدید مسائل اجتماعی شده است.
به گفته وی، سرمایه اجتماعی استان نسبت به سایر استان ها وضعیت مطلوبی است و می توان از این انسجام اجتماعی برای بهتر شدن وضعیت در این حوزه بهره گرفت.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان با اشاره به اینکه حضور بانوان در عرصه های اجتماعی و فرهنگی می تواند به بهبود تبعیض در نگرش های جنسیتی کمک کند، افزود: قبح برخی از آسیب ها در جامعه شکست شده است.
وی با اشاره به افزایش سن ازدواج در مناطق شهری و پایین آمدن این سن در روستاها ادامه داد: به لحاظ نابسامانی اجتماعی جامعه دچار سردرگمی است و مردم نمی دانند از کدام الگوی رفتاری تبعیت کنند.
نظر شما