ابدا روح عبادت با تکبر سازگار نیست

خبرگزاری شبستان: امام جمعه زاهدان گفت: عبادت با استکبار منافات دارد؛ ابدا روح عبادت با تکبر سازگار نیست؛ کسانی که اهل تکبر هستند اهل سجده در پیشگاه حق نیستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، آیت الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان در نهمین جلسه تفسیر قرآن کریم با موضوع قرآن و سبک زندگی اسلامی بیان داشت: صراط مستقیم در قرآن 44 مرتبه مطرح شده است؛ در این 44 مرتبه فقط یک بار در قالب درخواست و مطالبه مطرح شده و در قالب دعا آمده است و آن هم در سوره مبارکه حمد است.

 

وی افزود: در سوره حمد ما در خواست صراط مستقیم داریم؛ راه درست، میانه و معتدل، راه مستقیم و بدون پیج و خم و بدون شیب، بدون خطر؛ویژگی سوره حمد این است که 7 آیه دارد و هر آیه آن پیام مستقل دارد؛ صور دیگر و آیات مکمل هم هستند، یک آیه پیامش کامل نیست و با یک و یا آیه دوم معنای آن روشن می شود اما در سوره حمد هر آیه پیام خودش را دارد.

 

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: سوره حمد بریده بریده و جدا جدا نیست و هر آیه آن پیام پویا و رسایی دارد؛ هر یک از آیات سوره حمد نیازی به آیه قبل و بعد از خودش برای درک آن ندارد ؛ سوره حمد آیه های کوچکی دارد که هر کدام پیام خاص خودش را دارند و شنونده آنچه در خور فهم اوست از این فراز کلام به درستی درک موضوع خواهد کرد این چیز عجیبی است که یک سوره 7 آیه آن هم آیات کوچک ولی به نحوی آیات گویا و رسا که هر کدام پیام خاص خودش را به جامعه مخاطب می تواند منتقل کند.

 

سلیمانی گفت: فرق بین چاپ قرآن تشیعه و سنن در این است که در  تبیین سوره مبارکه حمد اهل تشیعه بسم الله الرحمن الرحیم را یک آیه می دانند اما در قرآن اهل سنت بسم الله الرحمن الرحیم به عنوان آیه نمی آید.

 

وی افزود: الحمدالله رب العالین یعنی همه نعمت ها از آنان خداوند است؛ الرحمن الرحیم یعنی اساس پیدایش عالم و آفرینش بر مبنای رحمت و رحمانیت می دانیم؛ مالک یوم الدین توجه به معاد و عالم واپسین است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: ایاک نعبد و ایاک نستعین، دو جمله در یک آیه است که هر کدام مستقل پیام خودش را دارد در ایاک نعبد اشاره دارد به توحید عبادی و ایاک نستعین به توحید افعالی اشاره دارد؛ هیچ کس جز او کانون قدرت نیست و جز او نمی تواند کمک کار ما باشد و توحید افعالی این می شود.

 

 سلیمانی عنوان داشت: عبادت با استکبار منافات دارد؛ ابدا روح عبادت با تکبر سازگار نیست؛ کسانی که اهل تکبر هستند اهل سجده در پیشگاه حق نیستند؛ آنجایی که ابلیس طرد شد به دلیل مقابله با عبادت بود؛ عبادت با شرک می سازد اما با تکبر سازکاری ندارد.

 

وی افزود: صراط الذین انعمت علیهم غیر المغضوب علیهم ولا الضالین یعنی ترسیم واضع و روشن از صراط مستقیم است.

 

 

کد خبر 708339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha