حجت الاسلام مهدی یوسفیان پژوهشگر مباحث مهدویت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به ماه رمضان ماه خدا، ماه ضیافت الهی تربیت نفس گفت: استفاده و بهره مند شدن از این ضیافت، بستگی به ارتباط با خدا و حضور هرچه بیشتر آن درزندگی انسان دارد.
وی افزود: این سفره و ضیافت الهی ازحیث زمان و اوقات گسترده شدن وازحیث نوع مواهب نیز دارای نکات ارزشمندی است که باید به آن توجه ویژه داشت.
حجت الاسلام یوسفیان ادامه داد: در سفره دائمی، عموم موجودات برسرآن حاضرند و روزی می خورند این سفره شامل رزق مادی و بهره مندی ازمواهب دنیایی است والبته برای انسان مواهب معنوی نیز مانند وجود دین و حضور قرآن به عنوان کتاب زندگی بین انسان ها برای همیشه به همراه دارد .
پژوهشگر مباحث مهدویت تصریح کرد: سفره موقت نیز که در دل ضیافت دائمی قرار گرفته و در زمان خاصی گسترده می شود و میهمانان خاصی از آن بهره می برند در ماه مبارک رمضان گسترده می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه سفره های الهی از حیث نوع مواهب نیز به دو دسته تقسیم می شود اظهار داشت: این سفره که دائماً گسترده است و همه موجودات برسرآن نشسته و روزی می خورند شامل عنایاتی است که زندگی عادی موجودات به آن وابسته است.
حجت الاسلام یوسفیان یاد آورشد: این عنایات که در زمان خاص افاضه می شود، متناسب با میهمانان خاص و نیازهای ویژه آنان گسترده می شود، نیازهایی که با پاسخ مناسب به آنها، زندگی انسان تحول شگرفی پیدا کرده و ادامه حرکت تکاملی او بسیار هموارتر می شود.
پژوهشگر مباحث مهدویت خاطر نشان ساخت: بهره مندی صحیح و کامل از سفره های الهی، نیاز به راهنمایی میزبان دارد با توجه به اینکه هر سفره ای میزبانی دارد که میهمانان را راهنمایی می کند برای سفره ای که ویژه گسترده شده و طعام های ویژه برای میمانان خاص گذاشته می شود ،روشن است که باید میزبانی باشد تا هر میهمان را برای بهره مندی مناسب و مطابق با نیازهایش از این سفره همراهی و راهنمایی کند.
وی اذعان داشت: ماه رمضان که ماه میهمانی خداوند است سفره ویژه معنوی برای میهمانان ویژه یعنی انسان ها تدارک دیده شده است که از ویژگی های بسیار مهم این ماه و ضیافت الهی آن است که انسان ها از تربیت اسلامی به صورت خاص بهره مند شده و نفس خود را تربیت و باعث تحول درونی شوند.
حجت الاسلام یوسفیان گفت: انسان با روزه گرفتن و تحمل گرسنگی، به یاد قیامت و احوال سخت آن مانند گرما و بی کسی و... می افتد و برای آخرت خود فکر جدی تری می کند چرا که روزه تمرین خود داری و پرهیز از برخی حلال ها است، کسی که می تواند جلوی خود را بگیرد و برخی ازطیّبات و حلال ها را استفاده نکند، بهتر می تواند در برابر نفس و حرام ها خود را کنترل کند و مرتکب آنها نشود.
پژوهشگر مباحث مهدویت با بیان اینکه انسان موجودی دو بُعدی است یعنی هم حیات جسمانی دارد وهم حیات روحانی عنوان کرد: همان گونه که حیات جسمانی نیازمندی هایی دارد که باید برطرف شود و یا ممکن است دچار مریضی ها و آلودگی هایی گردد،حیات روحانی نیز نیازهایی دارد که باید به آنها توجه شود وغذای مناسب روح دراختیار او گذاشته شود و در کنارآن باید امراض روحی را نیز مدّ نظر داشت وازمعالجه آنها غافل نگشت.
وی عنوان کرد: دین اسلام هر چند دین جامعی بوده و هم غذاهای روحی را معرفی کرده و هم برای امراض روح دستورالعمل دارد ولی شناخت نوع غذا و یا دارو نیاز به تخصص و علم دارد چرا که انسان ها از لحاظ استعداد و درک و درجات روحی متفاوتند، لذا لازم است متخصصی باشد که هم با روحیات انسان ها آشنایی کامل داشته باشد و هم توان او را بداند وهم از نوع نیاز و یا نوع بیماری و مقدار آن آگاهی داشته باشد تا بتواند غذای مناسب و داروی لازم را معرفی نماید و مراقبت از او را به عهده گیرد.
حجت الاسلام یوسفیان با اشاره به اینکه همان گونه که در هر زمان پزشک متخصص جسم لازم است پزشک متخصص روح نیز لازم است گفت: خداوند در قرآن می فرماید ما پیامبران را فرستادیم تا ضمن تلاوت آیات، به تزکیه و تعلیم بپردازند چرا که نیاز به مربی و مهذّب نفس قابل انکار نیست و انسان در هر زمانی به آن نیاز دارد و ماه رمضان بهترین فرصت برای انسان است تا به پرورش روح و تکامل آن بپردازد و در مسیر تربیت نفس خویش گام بردارد.
نظر شما