حجت الاسلام والمسلمین عباس رفعتی، سخنگوی مرکز مدیریت حوزه های علمیه با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به آیه ای از قرآن کریم، گفت: قرآن کریم می فرماید هر کسی نمی تواند واقعا در خدمت مسجد باشد، در خدمت مسجد اختصاص دارد و طبق این آیه قرآن کریم افرادی با ویژگی ها خاص می توانند در خدمت مسجد باشند یعنی از ایمان کامل نسبت به خدا و قیامت برخوردار باشند و اگر ایمان کاملی نداشته باشند نمی توانند در خدمت مسجد باشند.
وی افزود: مسجد مظلوم واقع شده است علی رغم اینکه در کشورمان چند نهاد متکفل مسجد است اما مسجد همچنان مغفول مانده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفعتی ادامه داد: در وزارت ارشاد، مرکز رسیدگی به امور مساجد، دو نهاد دیگر سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مسجد فالیت می کنند خود اینکه نهادهای مختلف درگیر کار مسجد هستند این سبب می شود که ناهماهنگی ایجاد شود و موازی کاری شود و به تعبیری مسجد مظلوم واقع شود.
مدیریت مساجد باید متمرکز باشد
وی با بیان اینکه تمرکز در مدیریت مساجد وجود ندارد، گفت: هر کدام از یک زاویه ای فعالیت می کنند و همه اینها دارند تلاش می کنند اما مسجد در اسلام پایگاه اصلی برای ساختن جامعه است درحالیکه الان اینجور نیست و باید به چنین مرحله ای برسیم.
حجت الاسلام رفعتی خاطرنشان کرد: چرا نرسیدیم به خاطر اینکه به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی را نساخته ایم. اگر جامعه اسلامی را بسازیم محور و قرارگاه جامعه اسلامی و مرکزی که کل جامعه را هدایت می کند باید مسجد باشد.
وی با بیان اینکه فرهنگ ما را مسجد تشکیل نمی دهد بلکه فرهنگ ما را صدا و سیما و رسانه های مختلف و شبکه های اجتماعی می سازند، افزود: اگر روی مسجد تمرکز شود و فرهنگ جامعه را بسازد، آنگاه جامعه می شود، جامعه اسلامی و مسجد مظلوم نخواهد بود.
حجت الاسلام رفعتی تاکید کرد: ما مسجد را مظلوم کرده ایم چراکه کارهای فرهنگی را سپرده ایم به نهادهای دیگر، درحالیکه مسجد باید پایگاه و قرارگاه اصلی فرهنگ سازی در جامعه باشد.
وی درخصوص نقش حوزه های علمیه در مساجد یادآور شد: حوزه های علمیه امام جماعت و مبلغ برای مسجد تربیت کرده و آموزش می دهند و با این وضعیت در مدیریت مساجد دخالتی ندارد
وی با اشاره به نقش ائمه جماعات ، گفت: اگر مسجد غریب واقع می شود و کمتر جوان از مساجد استقبال می کند به دلیل آن نیست که امام جماعت یا خطیب مسجد جاذبه ندارد بلکه به دلیل جاذبه های کاذبی است که زیاد است.
حجت الاسلام والمسلمین رفعتی ادامه داد: فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، ماهواره ها، فرهنگسراها، سینماها و رسانه ها همه رقیب مساجد شده اند در ساختن سبک زندگی ما.
نظر شما