دغدغه های متولیان مسجد، بحث و بررسی شد

خبرگزاری شبستان: نشست مسئولین هیئت امنا و خادمین مساجد شهرستان کرمان در مسجد خواجه خضر برگزار و مهمترین دغدغه های متولیان مسجد بحث و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام محمدرضا قنبری، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهر کرمان، امروز(۷ خرداد) در نشست مسئولین هیئت امنا و خادمین مساجد شهرستان کرمان در مسجد خواجه خضر گفت: مساجد، جایگاه ریاست و نظرات شخصی نیست بلکه باید در آن نظر نمازگزاران در برنامه‌های مدیریتی اعمال شود علاوه بر این، اِعمال نظرات شخصی در مسجد، حتی باعث زیانکار شدن فرد نیز می شود بنابراین مساجد باید هیئت امنایی اداره شود زیرا نتایج کار بهتر و ضریب اشتباه کم می شود.

 

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های مسجد باید با محوریت امام جماعت انجام شود زیرا آن روحانی سال ها درس دین خوانده است لذا امام جماعت هیئت امنا را تأیید می کند، افزود: خادمان مساجد جایگاه بالایی در نزد خداوند دارند همچنین مساجد باید محل جذب اقشار مختلف جامعه باشد.

 

حجت الاسلام مصطفی بساوند، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کرمان با اشاره به اینکه این جلسه بهانه ای بود که ارکان مرتبط با مسجد گرد یکدیگر جمع شوند و به بیان نظرات خود بپردازند، افزود: مسجد متولی خاصی ندارد به این معنا که چند مجموعه عهده دار مدیریت مسجد هستند، هرچند اگر متولی خاصی نداشته باشد، موجب می شود مردم در مسجد محوریت داشته باشند.

 

وی با بیان این مطلب که مسجد زیاد داریم اما مسجدی زیاد نداریم، افزود: امروزه ما نیازمند موقوفاتی در حوزه های مختلف اجتماعی و فرهنگی هستیم، هیئت امنا اگر جوان توانمند باشد بهتر است زیرا موجب جذب افراد می شود از طرف دیگر اگر به جوانان میدان داده نشود موجب حضور آنان در فضاهای منفی می شود بنابراین هنر، آباد کردن مساجد از طریق جذب جوانان است.

 

رئیس اداره اوقاف کرمان با اشاره به اینکه وحدت متولیان مسجد و استفاده از محتوای مسجدی در فضای مجازی، می تواند در قشر جوان اثرگذار باشد، بیان داشت: اگر خادم مسجد بیمه شود و در مساجد حضور نداشته باشد، گناهش به گردن هیئت امنا است همچنین از نظر شرعی موقوفات باید طبق نظر واقف انجام شود و در مسیر دیگری نمی توان استفاده کرد.

 

علی اکبر کمالی، نماینده دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان هم در این جلسه با بیان اینکه در سال ۷۲ ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور جهت مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و احیای کارکرد مساجد، شکل گرفت؛ افزود: مجموعه های فرهنگی مرتبط با مسجد باید دور هم جمع شوند، وحدت و انسجام داشته باشند همچنین در بحث مسجد باید برنامه ریزی دقیق تری انجام شود و نیازهای جوانان در این فعالیت ها دیده شود.

 

وی با اشاره به اینکه هیئت امنای مساجد باید جوانان خوش صورت و خوش سیرت باشند، خاطرنشان کرد: ارکان مسجد باید ارتباط سازنده با جوانان داشته باشد همچنین در مبحث نذر و وقف باید دارای رویکرد فرهنگی باشیم بگونه ای که موجب رونق و پویایی مسجد شود تا انشاءالله زمینه تحقق مسجد طراز اسلامی فراهم شود.

 

کمالی آمار مصرف قلیان در کشور را نگران کننده خواند و با یادآوری این مطلب که ۹۰ درصد شهدای ما اهل مسجد بوده اند؛ اظهار داشت: متأسفانه امروز شاهد حضور کم رنگ جوانان در مساجد هستیم که مهم ترین دلیل آن، برخورد نامناسب ما با نوجوانان و جوانان است در حالی که نباید اینچنین باشد بلکه باید به آنان بها داده شود و از استعداد و ذوق آنان استفاده کرد.

 

 

 

 

در ادامه این جلسه

کد خبر 708063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha