کانون های مساجد ظرفیت بالایی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی دارد/مشاوره حقوقی در مساجد ارائه می شود

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین گفت: ما می توانیم با همکاری کانون های مساجد که ظرفیت بسیار خوبی برای حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم دارد در این خصوص اقدام کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، منصور مختاری امروز (7 خرداد) در نشست با مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین بیان کرد: روز به روز به آمار پرونده های قضایی افزوده می شود و بعد از چندین دهه تجربه در مجموعه قوه قضائیه به این نتیجه رسیده اند که قوه قضائیه فقط نمی تواند منتظر باشد که پرونده تشکل شده و نسبت به آن رفع تکلیف کند و با حوزه پیشگیری کاری نداشته باشد.

 

وی ادامه داد: اکنون حدود 10 سال است که معاونت پیشگیری از وقوع جرم با برنامه منظم در دستگاه قضا شروع به فعالیت کرده است که هدف از حضور این معاونت این است که فقط به پیشگیری حقوقی و قضایی توجه نشود بلکه باید روی پیشگیری اولیه و ثانویه کار کرد و از ظرفیت نهادهای مذهبی، سازمان های مردم نهاد و مردم در امر پیشگیری از وقوع جرم و کاهش پرونده های دادگستری استفاده کرد.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین با اشاره به طلاق به عنوان یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی جامعه امروز اضافه کرد: موضوع طلاق امروز اولویت نخست مجموعه قضایی است زیرا جزو مواردی است که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و از آسیب های است که به دنبال آن آسیب های دیگری وجود دارد.

 

وی افزود: در بحث طلاق توافقی یکی از اقداماتی که برای کاهش این امر و آسیب های پیشرو صورت گرفته این است که در تمام پرونده های طلاق توافقی، زوجین قبل از مراجعه به دادگستری به مراکز مشاوره ارجاع می شوند.

 

* راه اندازی سامانه جامع طلاق تا 2 ماه آینده در قزوین

مختاری در ادامه در خصوص راه اندازی سامانه جامع طلاق در قزوین توضیح داد: با توجه به اینکه اطلاعات دقیقی در خصوص علت طلاق وجود ندارد بنابراین نمی توان تحلیل درستی در این حوزه کرد تا پیشگیری به درستی انجام شود که با راه اندازی سامانه جامع طلاق، اطلاعات دقیق از افراد مراجعه کننده در خصوص علت اختلاف، مدت زمان ازدواج، میزان سواد و غیره گرفته می شود.

 

وی اعلام کرد: تلقی همه در بحث طلاق این است که بیکاری عامل اصلی طلاق است در حالی که در بازدیدی که از سامانه جامع طلاق در خراسان رضوی داشتیم، بیکاری در ردیف پنجم قرار داشت و عدم ارتباط موثر بین طرفین و عدم مسئولیت پذیری زوج از جمله عوامل اصلی طلاق بود.    

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین تصریح کرد: تا 2 ماه آینده این سامانه در شهرستان قزوین و تا پایان سال هم در کل استان سامانه جامع طلاق راه اندازی می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات خوب دیگری که در این بحث دیده شده، مشاوره مذهبی است که در این خصوص می توان از ظرفیت روحانیون یا افراد متخصص در امور دینی استفاده کرد که با 10 مرکزی که قرارداد خواهیم داشت از ظرفیت مشاور مذهبی استفاده می شود.

 

* اجباری شدن آموزش پیش از ازدواج نیازمند راهکارقانونی است 

مختاری در ادامه به اهمیت آموزش های قبل از ازدواج اشاره کرد و گفت: آموزش پیش از ازدواج موضوع مهمی است که جزو برنامه های ما است که البته در این خصوص مشکلات قانون گذاری وجود دارد به طوری که در قانون هیچ راهکاری برای این امر دیده نشده است.

 

وی اضافه کرد: لازم است تا حداقل شش ساعت با حضور متخصصان امر، روانشناسان و قضات دادگاه خانواده، آموزشی برای افراد قبل از ازدواج صورت گیرد و موارد لازم تبیین شود.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین تأکید کرد: البته لازم است آموزش قبل از ازدواج از خانواده، مدارس و دانشگاه آغاز شود ولی اکنون چاره ای نیست بنابراین می خواهیم این کار قبل از ازدواج صورت گیرد و الزام کنیم بدون نامه آموزش پیش از زادواج، امکان ثبت ازدواج در استان وجود نداشته باشد.

 

* استفاده از ظرفیت روحانیون برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی

وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت روحانیون در پیشگیری از آسیب های اجتماعی بیان کرد: یکی از برنامه های ما در سال جاری استفاده از ظرفیت روحانیون در محلات برای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی است و روحانیونی که در محلات مستقر هستند ارتباط خوبی را با مردم دارند و نسبت به رفع مشکلات مردم موثر عمل کرده اند.

 

مختاری افزود: برنامه دیگری ما در سال جاری حضور در مساجد و ارائه مشاوره حقوقی در مساجد است که در این خصوص با بسیج حقوقدانان هماهنگی داشتیم و همچنین حضور مسئولان را در مساجد خواهیم داشت به طوری که مسئولان هر هفته در یکی از مساجد حضور یافته و با مردم در خصوص آسیب های اجتماعی صحبت کرده و حرف های مردم را می شنوند و این اقدام به منظور استفاده از ظرفیت مسجد برای کاهش آسیب های اجتماعی است.

 

وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از وقوع جرم موضوع مهمی است که تاکنون مورد اغفال واقع شده است؛ سازمان های مردم نهاد باید با احساس مسئولیت از دل مردم برخواسته باشند و مطالبه گر باشند و در چنین حالتی می توانند موثر واقع شوند.

 

* استفاده از ظرفیت مردم در پیشگیری از وقوع جرم با راه اندازی سامانه سجام

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین در ادامه به راه اندازی سایت سجام (سامانه جامع اطلاعات مردمی) اشاره کرد و گفت: هدف از راه اندازی این سامانه این است که اگر مردم مطالبه ای از دستگاه ها دارند لازم نیست در دادسرا حضور یابند و از طریق اینترنت و با مراجعه به این سامانه می توانند نسبت به جرم یا مشکلی که در دستگاهی وجود دارد، اطلاع رسانی کنند.

 

وی تأکید کرد: هدف از این کار استفاده از ظرفیت مردم برای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی است که اگر این کار در جامعه خوب فرهنگ سازی شود جوابگو خواهد بود و در واقع سجام اقدامی برای احیای حقوق عامه است.

 

مختاری در ادامه به ظرفیت بالای کانون های مساجد در پیشگیری از وقوع جرم اشاره و بیان کرد: ما می توانیم با همکاری کانون مساجد که ظرفیت بسیار خوبی برای حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم دارد در این خصوص اقدام کنیم و این مجموعه مخاطبانی دارند که هیچ کجا این مخاطبان را ندارد و انگیزه بالایی هم در این مجموعه وجود دارد.

 

وی یادآور شد: با تعامل بیشتر با مجموعه کانون های مساجد می توانیم در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی مثمرالثمر باشیم و حتی اگر بتوانیم در حوزه آسیب های اجتماعی یک آسیب نظیر طلاق را کم کنیم از وقوع دیگر آسیب ها پیشگیری کرده ایم.
 

کد خبر 708034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha