به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، بخش بینالملل نمایشگاه قرآن کریم در نهمین روز از برپایی نمایشگاه کار خود را آغاز کرد.
در ابتداء این مراسم محمود واعظی معاون بخش بینالملل نمایشگاه قرآن با بیان اینکه هدف ما از راهاندازی این بخش نشان دادن ظرفیتهای قرآنی جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: امروز در کشور ما خیلی از موسسات و نهادها وجود دارند که با عنوان بین المللی فعالیت میکنند ولی متاسفانه فعالیت آنها در جشنوارهها و نمایشگاه دیده نمیشود.
وی ادامه داد: ما در این دوره از نمایشگاه قرآن کریم در بخش بینالملل چهارویژه نامه را خواهیم داشت که با هدف ارائه ظرفیت قرآنی ایران در خارج از کشور رونمایی میشود، این چهار ویژه نامه به چهار زبان انگلیسی، اردو، ترکی و عربی چاپ و عرضه می شود.
واعظی تاکید کرد: ما در کشوری زندگی میکنیم که در عرصه فعالیتهای قرآنی بینظیر است و در جهان حرف اول را میزند، ما در عرصه علمی و نیروی انسانی و همچنین اساتید زبان در دنیا زبان زد هستیم.
معاون بخش بینالملل نمایشگاه قرآن یادآور شد: کشورهای دیگر نیاز دارند تا از ظرفیتهای قرآنی ما استفاده کنند که امیدواریم با کمک مسئولین و نهادهای مربوطه بتوانیم این کار را به خوبی انجام دهیم.
در ادامه این مراسم عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهداف این دوره از نمایشگاه قرآن تصریح کرد: این کتاب آسمانی میراث همه ملتهای اسلامی است و از آنجایی که این کتاب در جهان یک وجه دیپلماسی دارد مورد توجه همگان است.
وی افزود: ما در این دوره از جشنواره جریانسازی فکری و هنری را مدنظر قرار دادهایم، خوشبختانه این دوره از نمایشگاه توانسته انگیزههای فرهنگی و هنری را به وجود بیاورد، همین امر باعث شده است که شاهد حوادث زیبا و باشکوهای در عرصه بینالمللی باشیم.
صلاح زواوی سفیر کشور فلسطین در ایران در ادامه این مراسم با اشاره به اقدام امام راحل در بدو انقلاب و طرح موضوع قدس نیز خاطرنشان کرد: با طرح قدس از سوی امام راحل موضوع فلسطین مورد توجه منطقه قرار گرفت و از این رو آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز فلسطین انتخاب شد، همین موضوع واکنش کشورهای دیگر را در پی داشت.
زواوی ابراز داشت: پشتوانه همه ما قرآن و پیامبر اکرم(ص) است، ما امروز با جهاد و وحدت امت اسلامی موافق هستیم، اگر علما اسلام دست به دست هم بدهند و وحدت را پیشه خود بگیرند ما به پیروزی دست پیدا خواهیم کرد.
در ادامه این مراسم آیتالله تسخیری با بیان اینکه امام علی(ع) میفرمایند« قرآن را به نطق در بیاورید چراکه قرآن به این آسانی سخن نمیگوید بلکه با آنهایی که با دل و جان با این کتاب آسمانی مانوس باشند به سخن میپردازد»، تصریح کرد: همه نظامات باید به قرآن آمیخته شود و مردم هم باید پای به پای قرآن بنشینند و مشکل خود را با قرآن حل کنند.
وی بیان کرد: ما باید بتوانیم در ماه رمضان بیانات قرآن را بدست آوریم، امروز راهاندازی بخش بینالملل قرآن کریم یک حرکت مثبت بود، امیدوارم اینگونه حرکتهای قرآنی در کشور بیش از پیش ادامه داشته باشد.
در پایان این مراسم عبدالمنعم الاحریز سفیر الجزایر نیز طی سخنانی با بیان اینکه ایجاد جشنوارههای قرآنی زمینه ایجاد وحدت بین امت اسلامی است، گفت: مردم الجزایر در ماه مبارک رمضان این ماه ره به نیکی یاد میکنند و در روز و شب آن به بندگی در این ضیافت الهی میپردازند.
وی ادامه داد: رسالت ماه رمضان رسالت جهانی و چه بسا راهی برای درک دیگران است.
سفیر الجزایر در ایران تاکید کرد: امروز اسرائیل خباثتهای زیادی را علیه فلسطین دارد، یکی از خباثتهای بارز امروز اسرائیل انتقال پایتخت رژیم صیهونیستی به قدس شریف و کشتار مردم مظلوم فلسطین است که هیچگاه الجزایر نسبت به آن بیتفاوت نخواهد بود.
الاحریز در پایان گفت: زندگی در سایه صلح از آرمان های الجزایر است، اما امروز جامعه بین المللی باید این فرهنگ را در کل دنیا اتخاذ کند و از همین جا میتوانم بگویم برگزاری این نمایشگاهها در ایجاد وحدت در بین امتهای اسلامی کمک قابل توجهی خواهد داشت، در واقع نمایشگاه قرآن در مجامع بینالمللی همتا ندارد.
نظر شما