به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، زندەیاد دکتر محمدصالح ابراهیمی سحرگاه شنبه پنجم خردادماه ۱۳۹۷ در تهران دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.
محمد صالح ابراهيمی عمر خود را وقف خدمت به زبان، فرهنگ، ادب و هنر كُردی کرد و بيش از ۱۹ كتاب را به زبان كُردی تأليف، چاپ و منتشر كرده است.
وی متولد سال 1312 از شهر مهاباد و از نوادگان ملاسعيد بزرگ (ازنوادگان حاج ملا عبدالكريم پيريونس) است که تحصيل علوم دينی و فقه در نزد پدر و برادر و عموهايش از سن ۷ سالگی شروع کرد.
تلمذ و شاگردی نزد اساتيدی چون ملااحمد عثمانی، حاج ملاجسيم سعادتی، حاج ملاصالح رحيمی، حاج ملاهادی افخمزاده، ملامحمد ماورانی، ملاحسين مجدی، حاج بابا شيخ سيادت و...، ليسانس الهيات و معارف اسلامی از دانشگاه تهران ۱۳۴۴، فوق ليسانس الهيات و معارف اسلامی از دانشگاه تهران ۱۳۶۷، دكترای زبان و ادبيات عرب از دانشگاه آزاد اسلامی ۱۳۶۷ از جمله تحصیلات این نویسنده کورد است.
محمد صالح ابراهیمی، دبير دبيرستانهای البرز، مطهری و آيتالله سعيدی در تهران، استاد دانشگاههای علوم قضايی و خدمات اداری، دانشگاه آزاد و دانشگاه تقريب مذاهب، همكاری با راديو و تلويزيون در زمينه زبان و فرهنگ كُردی از سال ۱۳۴۳ تا سال ۱۳۹۶، عضو و موسس جامعه کوردهای مقیم مرکز، صاحب امتياز، مديرمسئول و سردبير ماهنامه «گرشهی كُردستان» در دهەی ٦۰، برخی از آثار تأليفی وی عبارتند از: «باوی كۆمهڵايهتی و مێژوويی»، «پند و امثال قرآن»، «چريكهی حهزرهتی یوسف یا تهفسیری سووڕهی یوسف»، «دين و ئهدهب»، «زنجیری زێڕین» و...، ترجمه قرآن به زبان كُردی برای نخستين بار در ايران و همچنين ترجمه كتبی چون انسان و ايمان (شهيد مطهری)، شهر زنبوران (عبدالكريم بیآزار شيرازی) و... به زبان كُردی را رزومه خود داشت.
به گزارش جامعه کردهای مقیم مرکز مراسم تشیع پیکر شادروان ماموستا محمد صالح ابراهیمی با حضور اعضای محترم جامعه کوردهای مقیم مرکز، خانه کرمانشاه، جامعه ایلامی های مقیم مرکز و خانواده وی روز یکشنبه 6خرداد، ساعت ۹:۳۰ صبح از مقابل دفتر جامعه کوردهای مقیم مرکز واقع در تهران، میدان جمهوری، خیابان ارومیه شرقی، پلاک۹۱ برگزار و قرار است پیکر وی از تهران به زادگاهش مهاباد منتقل و در مقبرەالشعرای این شهر دفن شود.
نظر شما