به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان بیرجند، علی هاشمی امروز ( 6 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ستاد دیه مردمی در سال 1369 تاسیس شده است و یکی از دلایل عمده تاسیس این نهاد مردم آزادی زندانیان جرائم غیرعمد بوده است.
وی با بیان اینکه در حاضر نمایندگی ستاد رسیدگی به امور دیه در تمام استانها تشکیل شده و به صورت هیات امنایی اداره می شود، افزود: در ستاد دیه اهداف کلی کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد (دیه، مهریه، نفقه و بدهی مالی)، کاهش آسیبهای اجتماعی، اطلاع رسانی به آحاد مردم که زندانیان جرائم غیر عمد بدهکارند نه بزهکار، ایجاد بارقه امید در زندانیان و بازگشت به جامعه و مشارکت مردمی به منظور ایجاد روحیه تعاون و گذشته در جامعه است.
از ابتدای امسال 16 زندانی جرائم غیرعمد استان آزاد شدند
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته 109 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد خراسان جنوبی آزاد شدند، ادامه داد: مبلغ بدهی آنان 9 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده که 3 میلیارد و 700 میلیون تومان گذشت شاکیان بوده است.
هاشمی عنوان کرد: در دو ماهه امسال 16 نفر زندانی جرائم غیرعمد توسط ستاد مردمی دیه آزاد شدند که این زندانیان یک میلیارد و 600 میلیون بدهی مالی داشتند که از این میزان 900 میلیون تومان گذشت شاکیان بوده است.
برگزار جشن گلریزان در بیرجند و قاین همزمان با ماه رمضان
وی از برگزاری جشن گلریزان برای آزادسازی سازی زندانیان جرائم غیر عمد استان در 9 خردادماه در محل سالن پیام مخابرات بیرجند و در شهرستان قاین خبرداد و گفت: هم اکنون 180 زندانی جرائم غیرعمد استان چشم انتظار یاری مردم در جشن گلریزان هستند.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی ادامه داد: جشن گلریزان برای آزادسازی سازی زندانیان جرائم غیر عمد استان در 19 خردادماه در طبس و در 22 خردادماه در شهرستان فردوس برگزار خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر 180 زندانی جرائم غیر عمد در زندانهای استان وجود دارد که از این تعداد پنج نفر زن و مابقی مرد هستند، عنوان کرد: میزان بدهی این زندانیان 24 میلیارد تومان است.
وی با تاکید بر اینکه سال گذشته 360 نفر در جشن گلریزان شرکت کردند، خاطر نشان کرد: در این جشن مبلغ 60 میلیون تومان خیران گمنام و 210 میلیون تومان کمک نقدی جمع آوری شد و همچنین 139 میلیون تومان تعهدات خیران بود که تاکنون 90 درصد این تعهدات نیز محقق شده است.
1308 خانواده زندانی تحت پوشش انجمنهای حمایت از زندانیان
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و 308 خانواده زندانی تحت پوشش انجمنهای استان قرار دارد، اظهار کرد: پنج انجمن حمایت از خانواده های زندانیان نیز در سطح استان وجود دارد که دو هزار و 727 فرزند زندانی را تحت حمایت قرار داده است و اگر خیران به این خانوادهها کمک نکنند دچار آسیب میشوند که برگشت آنان خیلی سخت خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه 60 درصد فرزندان خانوادههای زندانیان استان در مقطه دبستان هستند، افزود: 86 درصد خانواده زندانیان تحت حمایت انجمن خانه دار و 63 درصد آنان بیسواد و کم سواد هستند که انجمن حمایت از این خانوادهها باید در زمینه اشتغال آنان کمک کند.
وی با بیان اینکه 26 روحانی در داخل زندانهای استات نماز جماعت را در سه نوبت برگزار می کنند، گفت: اداره کل زندانهای استان خراسان جنوبی طی شش سال گذشته جزو دستگاههای برتر در امر نماز بوده است.
878 حافظ قرآن در زندان مرکزی بیرجند
هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر 878 حافظ قرآن از یک جزء تا کل قرآن در زندان مرکزی بیرجند وجود دارد، گفت:: 259 نفر از خانوادههای زندانیان نیز حافظ قرآن هستند.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه جرم 75 درصد زندانیان مربوط به مواد مخدر است، بیان کرد: دومین جرم در زندانهای استان با 13 درصد مربوط به سرقت است.
هاشمی در پایان با تاکید بر اینکه اگر اقدامات مشاورهای و روان درمانی در زندانها انجام شود و به آنان از نظر اصلاحی رسیدگی شود نرخ برگشت مجدد به زندان حداکثر 2 درصد خواهد بود، تصریح کرد: اما اگر زندانی رها شود قطعاً نرخ برگشت مجدد به زندان 36 درصد است.
نظر شما