حجت الاسلام علی رمضانی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: مسجد دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت است تا انس و دوستی بین مردم و خانه های خدا را دوچندان کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از کارکردها و اموری که در گذشته در مساجد انجام می شد، متأسفانه امروز در مجتمع های فرهنگی و خانه های فرهنگ انجام می شود در حالی که به جای ساخت مجتمع های مختلف باید نگاه مجتمعی به مسجد داشته باشیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: باید کارکردهای مختلف مسجد را تقویت کنیم و نباید مساجد ما تنها مکانی برای اقامه نماز باشد که البته بحث اقامه نماز خود از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید مورد توجه ویژه باشد ولی نباید از ظرفیت بالای مسجد تنها در این امر استفاده شود.
وی عنوان کرد: برای احیا کارکردهای مسجد باید مجموعه هایی که در این بخش فعالیت دارند، اقدامات همگرا باهم داشته و در واقع مکمل هم باشند تا فعالیت های مسجد تقویت شود و همانطور که مقام معظم رهبری امام جماعت را محور مسجد خواندند همه باید با محوریت امام جماعت در مسجد حرکت کنند.
حجت الاسلام رمضانی اعلام کرد: متأسفانه گاهی مدیریت امور در برخی مساجد دست خوش تمایلات نفسانی برخی گروه ها می شود در حالی که مسجد به گروه و حزب خاصی تعلق ندارد بلکه متعلق به همه است و مسجد جای سهم خواهی نیست.
وی تأکید کرد: با توجه به نقش ائمه جماعات در مساجد باید آموزش و مهارت های لازم به طلبه ها در این خصوص داده شود و در واقع امام جماعت مسجد باید با جامعه شناسی و روان شناسی آشنایی داشته باشد تا بتواند ضمن ارتباط گیری با مخاطبان و اقشار مختلف مردم نقش محوری خود را در مدیریت مسجد به درستی ایفا کند و فضای همدلی و معنوی خوبی را در مسجد رقم بزند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تصریح کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که حق الزحمه امام جماعت از طریق هیئت امنا پرداخت می شود و این امر برای امام جماعت سخت است و باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شده و جایگاه امام جماعت در مساجد باید تقویت و تثبیت شود.
وی در ادامه اظهار کرد: بسیاری از مساجد ما امکانات خوبی دارند و ولی کارکرد و بهره برداری از آنها صفر است چراکه نگاه فرهنگی وجود ندارد و اختلافات در بین مجموعه های اداره کننده مسجد موجب شده تا بهره برداری لازم از مساجد صورت نگیرد.
حجت الاسلام رمضانی خاطر نشان کرد: لازم است همدلی و همگرایی بین مجموعه های فعال در مساجد تقویت شود چراکه هدف همه ما آبادانی معنوی مساجد است و انشاالله همه با توکل به خدا، وحدت و اتحاد برای تحقق این هدف بکوشیم و در قیامت جزو خادمان مسجد باشیم.
نظر شما