عدم شکرگذاری از موانع درک مهربانی خداست

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: از موانع درک مهربانی خدا عدم شکرگذاری است، متون دینی ما سرشار از حمد است اما فرهنگ عمومی جامعه برخلاف آن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در مراسم شب‌های ماه مبارک رمضان که در مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین برگزار شد، گفت: از موانع درک مهربانی خدا عدم شکرگذاری است.

وی با بیان اینکه حمد در قرآن جایگاه خاص دارد و تنها سوره واجب قرآن است، عنوان کرد: با تلقین حمد انسان بسیاری از نعمت‌ها و مهربانی خدا را خواهد دید و بسیاری از خرابی‌ها درست می‌شود.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: ما بسیاری مواقع انتظار دریافت نعمات زیاد داریم که خدا را شکر کنیم اما با نعمت کسی متوجه مهربانی خدا نمی‌شود بلکه گاهی حتی سبب غفلت می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین ادامه داد: با نعمت کسی متوجه مهربانی خدا نمی‌شود بلکه داشتن روحیه شکر و مثبت‌نگری انسان را شکور می‌کند.

وی با بیان اینکه درباره درک مهربانی خدا حتی اطلاعات و امکانات برای انسان تعیین کننده نیستند، اظهار داشت: برخی زیادی به آگاهی بها می‌دهند؛ اما بر اساس آیات قرآن برخی در حالیکه به حق یقین کردده بودند کافر شدند، علم، آگاهی و تجربه حتی اگر به یقین برسد تعیین‌کننده نیست بنابراین معطل امکانات و اطلاعات نباشید بلکه نعمات و امکانات الهی را پیدا کرده آن را بشمارید و به بنده شکور تبدیل شوید.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مثبت‌نگری که انسان دنبال شکرگزاری از منعم باشد سعه وجودی برای انسان به وجود می‌آورد، گفت:  از قوم سبا به واسطه کفر و ناسپاسی باغ آنها گرفته شد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه وقتی کسی که روحیه ناسپاسی دارد امیدی به هدایت او نیست، عنوان کرد: کسی روحیه شکرگزاری نداشت خداوند از او قطع امید می‌کند، ناسپاسی با کفر هم ریشه است، کفر حقیقت را می‌پوشاند، پوشاندن نعمت الهی هم کفر است.

وی افزود: باید دنبال نعمت الهی گشت و آنها را برشمرد چراکه اگر ناسپاسی کنید خداوند نعمت شما کاهش و اگر سپاسگزاری کنید بر آن افزایش می‌دهد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ جامعه ما نسبت مقوله شکر و سپاس از جوامع دیگر عقب است، اظهار داشت: البته دشمنان هم بر این مساله دامن می‌زنند و روی ما کار می‌کنند، حتی در این زمینه لشکر سایبری دارند و مردم نمایی کرده خبر و صفحه تولید می‌کنند که مردم را مرعوب کنند، در حالیکه بسیاری از کشورهای اسلامی و جهان حسرت زندگی مردم کشور ما را دارند.

 

وی گفت: ناسپاسی یک بیماری فرهنگی است که آموزش و پرورش باید درباره آن کار کند وقتی سپاسگزاری از خدا در جامعه نهادینه نشود هیچ چیز دیگری برای حل مشکلات آن کارگشا نخواهد بود.

استاد حوزه و دانشگاه  با بیان اینکه اصل مهربانی خدا در عطای نعمت است، ابراز کرد: قبل در دعاها قبل هر درخواستی باید نعمات خدا را ذکر کنید، ادب دعا شکر سپس درخواست است، در دعای عرفه و ابوحمزه ابتدا شکر و سپاس دارد و سپس درخواست نعمت می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه یک سوم دعای افتتاح حمد است، گفت: در زیارت امین الله قسمت اول آن تقاضای روحیه حمد است آخر آن یک خط دعا دارد، متون دینی ما سرشار از حمد است اما فرهنگ عمومی جامعه برخلاف آن است.

وی افزود: صدا و سیما فیلم‌هایی را که روحیه مثبت‌نگری ار ترویج نمی‌دهند تعطیل کند، والدین و معلم باید زبان شکر به فرزندان آموزش دهند، با مثبت‌نگری و دیدن نعمات در عالم تغییرات مهمی به نفع بشریت ایجاد می‌شود.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان کسی را دوست دارد که به او نعمت عطا کند، اظهار داشت: مهربانی را در قرائت قرآن ببینیم، ای ال داوود به خاطر نعماتی که دادم سپاسگزار باشید.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با استناد به روایتی از رسول خدا(ص) مبنی بر اینکه قلب انسان کسی را که به او خوبی کرده دوست دارد، بیان داشت: ما باید مهربانی خدا را در جان و قلب مردم جا بندازیم.

وی افزود: ما باید یاد بگیریم که نعمات الهی را ببینیم، مهربانی خدا را با نعمت نمی‌شود درک کرد بلکه با دیدن نعمت و روحیه تشکر می‌شود درک کرد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مناجات برای اهل سپاس بسیار زیبا است، گفت: کسی اهل شکر نباشد از دعا و مناجات لذت نمی‌برد، مناجات و استغفار برای انسان‌های شکور است.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه منشا همه افعال خداوند با بندگان رحمت است، اظهار داشت: طلاب دنبال محبت به مردم باشند اینگونه در امر تبلیغ هم موفق می‌شوند؛ پیامبر(ص) و همسر بزرگوار ایشان حضرت خدیجه به تمام معنا نسبت به بشریت محبت و مهربانی داشتند.

 

کد خبر 707465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha