به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان استاد حوزه و دانشگاه، در همایش بزرگ مبلغان و مبلغات که در بارگاه ملکوتی امام راحل برگزار شد، اظهار داشت: نسبت به گذشته احترام به طلاب افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان بیش از سایر سنین خیر و خوبیها را جذب میکنند، عنوان کرد: باید تجربههای تبلیغی به دانش تبدیل شده و ارتقا یابد متاسفانه آنچه امروز به عنوان معارف در حوزه علمیه تولید میشود مناسب تبلیغ نیست.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه در عرصه تبلیغ مخاطبشناسی بسیار اهمیت دارد، ابراز کرد: برای تبلیغ صرف سخنوری کافی نیست بلکه باید شبهات امروز را در کنار مخاطبان آن شناسایی کرده به آنان پاسخ داد.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: یک مبلغ ماهر برای مخاطبشناسی ابتدا انسانشناسی کرده و نیازهای او شناسایی میکند سپس به گفتوگوی دینی میپردازد، چراکه انسانها با یکدیگر تفاوت دارند.
وی با بیان اینکه مبلغان در مدارس با افراد متفاوتی مواجه میشوند، اظهار داشت: اگر تفاوتها در نظر گرفته نشود ممکن است سخنان مبلغ سبب غرور یا ناامیدی اشخاص شود.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: اگر مبلغ بر مبنای نیاز مخاطب سخن بگوید کسی با دین مشکل پیدا نمیکند به همین دلیل باید نیاز مخاطب را شناسایی کرده و بر همان اساس سخنرانی داشته باشد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تفاوت سبک تبلیغ قرآنی و حوزوی گفت: 90 درصد آیات و روایات توصیفی اما بیشتر علوم حوزوی بر مبنای استدلال هستند، استدلال مخاطب را مجبور به سکوت کرده اما او را قانع نمیکند، بنابراین مبلغان در امر تبلیغ به قرآن و نهجالبلاغه بیش از هر چیز توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید شیوه تبلیغ در دین را تغییر دهیم، ابراز کرد: مبلغان در امر تبلیغ به خصوص برای نوجوانان و جوانان به آنان اجازه صحبت کردن بدهند و بر اساس نیاز آنان سخنان خود را ارائه کنند.
نظر شما