حسین قراباغی ، رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر همدان با بیان اینکه نیروی انسانی کارآمد و حائز شرایط احراز شغل بزرگترین سرمایه شهرداری است که نمی توان آن را به سرعت و سهولت جایگزین کرد، به خبرنگار شبستان گفت: جهت استفاده بهینه از این سرمایه های انسانی ، کارکنان بایستی بتوانند استعدادهای خود را در پست هایی که بیشترین سازگاری را با آنان دارند به کار گیرند.
وی افزود: اگرچه تخصص گرایی موجب افزایش کارایی ، دانش محوری و مهارت کارکنان شده و باعث صرفه جویی در وقت و کاهش هزینه و حذف سرمایه گذاری های مکرر به منظور تسهیل در کنترل وظایف و مسوولیتها می شود، با این حال یکنواختی کار و عدم جابجایی می تواند باعث خستگی و دلزدگی آنها شودکه یکی از راههای پیشگیری از این امر ، گردش شغلی کارکنان است.
وی اضافه کرد:. گردش شغلی به معنی جابجایی موقت کارکنان برای یک دوره زمانی معین بین مشاغل هم خانواده و هم رتبه است و این گردش شغلی به معنی تغییر در حقوق و مزایای دریافتی و یا جایگاه شغلی و تخصصی آنان نخواهد بود.
قراباغی از جمله مزایای اجرای طرح گردش شغلی برای مدیران میانی شهرداری را شکوفایی استعدادهای نهفته ، افزایش انگیزه ، جانشین پروری ، جلوگیری از یکنواختی کار ، انتقال تجارب ، ایجاد روحیه تغییر پذیری ، بهبود روشها و از همه مهمتر جلوگیری از انحصاری شدن مشاغل برشمرد.
وی با اشاره به اینکه طرح گردش شغلی مدیران میانی مزایایی نیز برای شهرداری خواهد داشت ، یاداور شد: در ارزیابی مدیران میانی می توان به این نکته پی برد که آیا مدیران مذکور بخاطر قرار گرفتن در موقعیت و منطقه ای خاص توانسته اند موفق عمل کنند و یا اینکه در هر شرایطی می توانند مثمر ثمر واقع شوند، از سوی دیگر طبقه بندی های غیر رسمی که در شهرداری وجود دارد که برای نمونه بعضی از مدیران میانی و کارکنان از رفتن به مناطق کم برخوردارتر امتناع ورزیده و دون شان خود می دانند که این طرح باعث از بین رفتن این تفکر خواهد شد.
نظر شما