جلب اعتماد مخاطب در گروی نقد خود، انصاف و بی‌طرفی است

خبرگزاری شبستان:نخستین قسمت سری جدید برنامه تلویزیونی «جهان آرا» با موضوع بایدها و نبایدهای گفت وگوی تلویزیونی و نقدی بر سری اول این برنامه، شنبه شب ۲۹ اردیبهشت ها از شبکه افق پخش شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی شبکه افق سیما، برنامه اول از سری جدید جهان‌آرا با موضوع «نقد و بررسی سری نخست و بایدها و نبایدهای گفت‌وگوی تلویزیونی» ‌شنبه شب 29 اردیبهشت سال 1397 روی آنتن این شبکه رفت.

پس از وقفه‌ای سه ماهه، عوامل این برنامه گفت‌وگومحور بر آن شدند تا با نگاهی دو باره به عملکرد خود و نقد و بررسی آنچه در 160 برنامه پیشین پخش شد، در جهت هر چه بهتر و پربارتر شدن سری جدید گام بردارند.

برنامه با حضور بهروز افخمی کارگردان سینما و مجری سابق برنامه هفت و مهدی نصیری نویسنده، پژوهشگر و روزنامه‌نگار به عنوان مهمانان و دو مجری وحید یامین‌پور و محمدحسین بدری روی آنتن رفت.

 

افخمی: سرگرم‌کننده بودن برنامه احتیاج به صداقت و شجاعت دارد

افخمی گفت: برنامه‌ای می‌تواند موفق باشد که در وهله اول سرگرم‌کننده باشد و این قضیه اصلاً مایه شرمساری نیست. سرگرم‌کننده بودن برنامه هم به این سادگی‌ها به دست نمی‌آید و احتیاج به صداقت و شجاعت دارد، چه برسد به بیشتر از آن.

وی در خصوص تولید خبر بیان کرد: الان متخصصین تولید خبر، خبر را بر اساس میزان سرگرم‌کننده بودنش تولید می‌کنند، نه بر مبنای انعکاس واقعیت‌های موجود.

نصیری گفت: ما در رسانه‌های بین‌المللی شاهدیم آنها با خبرهایشان دارند می‌جنگند. طبعاً ما هم باید چنین مواجهه‌ای را با رسانه‌های مدرن دنیا داشته باشیم و در جاهایی در قالب برنامه‌ای گفت‌وگومحور با حداقل جذابیت‌های سمعی و بصری جدی عمل کنیم.

افخمی اشاره کرد: صراحت و شفافیت برنامه‌ای را قابل دیدن می‌کند.

نصیری گفت: قدم اول برای ارائه کار رسانه‌ای تأثیرگذار و جلب‌کننده اعتماد مردم نقد خود و سپس رعایت انصاف و بی‌طرفی است. نقد نکردن خود نادیده گرفتن نیمه پر لیوان است.

وی شجاعت در ورود به سوژه‌ها را گام دوم تأثیرگذاری رسانه و جلب اعتماد مخاطب دانست و اشاره کرد: برخی موضوعات، بی‌جهت و بی‌ربط خطوط قرمز می‌شوند. الان با شبکه‌های اجتماعی خطوط قرمز معنای خودش را از دست داده است و همه چیز مطرح می‌شود.

این روزنامه‌نگار شرح داد: وقتی شبهه‌ای در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، رسانه‌های ما باید بلافاصله طرح مسئله کنند و به آن شبهه پاسخ دهند. همچنین باید در تلویزیون و برنامه‌های گفت‌وگومحوری مثل جهان‌آرا به حرف‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی زده می‌شوند و بازتاب وسیعی دارند پاسخ داده شود.

 

نصیری: به مردم ثابت کنید حرف و کارتان تأثیرگذار است

وی اذعان کرد: باید به مردم ثابت کنید حرف و کارتان تأثیرگذار است. اگر مردم احساس کنند کارتان تأثیرگذار نیست برنامه‌تان را جدی نمی‌گیرند. در مورد بعضی سوژه‌ها باید تا آخر پیش بروید و آن را به نتیجه برسانید و به‌طور ملموس نتیجه کارتان را به مردم نشان بدهید.

افخمی اشاره کرد: افراد روراست را دعوت کنید که خودشان را سانسور نمی‌کنند. ضمن اینکه برنامه‌ای گفت‌وگومحور زمانی سرگرم‌کننده و جذاب می‌شود که اجازه دهید اشخاص خودشان را نشان بدهند و سانسور نشوند.

وی در پاسخ به این سئوال که «آیا فقدان شجاعت در سانسور نکردن به خاطر خود تلویزیون است یا شرایطی که تلویزیون را احاطه کرده است؟» اظهار کرد: من مشکل را خود تلویزیون، مدیریت آن و حد شجاعت مدیریتش می‌دانم. تلویزیون در هر دوره دارد از لحاظ مدیریت ضعیف‌تر می‌شود. جزو باورهای مدیران تلویزیون نیست که می‌توانیم برنامه‌ای بسازیم که بیش از سرگرمی باشد. حتی به این باور نرسیده‌اند که از لحاظ سرگرمی می‌توانند با تلویزیون‌های رقیب رقابت کنند.

نصیری اشاره کرد: من مشکل را متوجه نظام می‌دانم. نظام باید توجه کند اگر رسانه‌اش که بلندگوی اوست ضعیف باشد و نتواند مردم را قانع کند و وظیفه‌اش را انجام بدهد کلیت نظام آسیب می‌بیند.

افخمی در خصوص این نگرانی که برنامه‌ای چون جهان‌آرا به سمت محافظه‌کاری پیش برود، تأکید کرد: با وجود فشارهایی که برای پخش نشدن این برنامه وجود دارد، به محض اینکه مردم احساس کنند سازش‌کار و حسابگر شده‌اید دست حمایتشان را از پشتتان برمی‌دارند و برنامه‌تان را نمی‌بینند. در این صورت کسانی که می‌خواستند این برنامه روی آنتن نرود به هدفشان می‌رسند.

 

کد خبر 706476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha