اقامه نماز توسط ۹۰۰ فرهنگی در مدارس/۱۸۰ واحد آموزشی در قزوین فاقد نمازخانه است

خبرگزاری شبستان: معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قزوین با اشاره به کمبود روحانی در مدارس قزوین گفت: ۹۰۰ نفر از فرهنگیان در مدارس نماز اقامه می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی انصاری امروز (30 اردیبهشت) در نشست شورای اقامه نماز که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: ما اعتقاد داریم ریشه بسیاری از مشکلات کشور و بی اخلاقی ها در جامعه، دوری از تعالیم الهی است؛ امروز بحران معنویت وجود دارد و فرد محوری و شخص محوری جای خدا محوری را گرفته است.

 

وی ادامه داد: برای رواج تعالیم الهي در جامعه راهکارهای مختلفی وجود دارد که يکی از راهکارها تبلیغ توسط علما و روحانیون است و یکی از مکان ها برای تبلیغ، آموزش و پرورش است.

 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قزوین اضافه کرد: باید توجه داشت که کار فرهنگی و دینی با کاغذ و قلم به نتیجه نمی رسد بلکه باید در مغز و دل دانش آموزان نفوذ کرده و باعث رشد تعالی آنها شد.

 

وی عنوان کرد: فرهنگ دینی راحت به دست نمی آید و زحمت و مهندسی دینی مي خواهد بنابراین باید تلاش مضاعف داشته و آستین ها را بالا بزنیم چراکه جای مهندسی دینی در استان خالی است.

 

حجت الاسلام انصاری تصریح کرد: اگر بخواهیم نماز و تربيت دينی محقق شود، آموزش و پرورش به تنهایی قادر به تحقق این امر نیست و همه باید به کمک آموزش و پرورش آیند تا این مهم رخ دهد.

 

وی با اشاره به برنامه های آموزش و پرورش در حوزه ترویج نماز اظهار کرد: بیشتر دانش آموزان که از پیش دبستانی در مدارس حضور می یابند از نماز چیزی نمی دانند و از این رو معلمان، 116 هزار دانش آموز ابتدایی ما را در حوزه نماز آموزش می دهند همچنین به منظور انتخاب مرجع تقلید هم طرح تقلید و مرجع شناسی در پایه سوم دختران و نهم پسران برگزار می شود.

 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قزوین اعلام کرد: برگزاری مسابقات اقامه نماز و کتابخوانی نماز از دیگر اقداماتی است که صورت می گیرد که 70 هزار دانش آموز در تمامی مقاطع در این مسابقه شرکت کردند و استعدادها در این مسابقات شکوفا می شود.

 

وی با اشاره به کمبود روحانی در مدارس توضیح داد: ساماندهی ائمه جماعات فرهنگی از دیگر اقدامات ما است که 900 نفر از فرهنگیان در مدارس نماز اقامه می کنند و امسال هم توانستیم 293 نفر روحانی در مدارس جذب کنیم و در مجموع در آموزش و پرورش  618 نفر طلاب و روحانی داریم در حالی که 230 هزار دانش آموز داریم.

 

حجت الاسلام انصاری در خصوص وضعیت نمازخانه مدارس افزود: در استان یک هزار و 556 واحد آموزشی داریم که در این بین 500 باب نمازخانه مستقل دارند و 180 باب واحد آموزشی فاقد نمازخانه است و با وجود کمبود نماز خانه در 98 درصد مدارس استان نماز جماعت برقرار است به طوری که در فضاهایی مانند راهروی مدرسه اقامه نماز صورت می گیرد.

 

وی تأکید کرد: 70 درصد مدارس ما از داشتن روحانی محروم هستند و یکی از موضوعاتی که در این خصوص وجود دارد پرداخت هزینه رفت و آمد به روحانیون مدارس است که تقاضا داریم در این خصوص اقدامی شود تا در مدت هشت ماهی که روحانیون در مدارس حضور می یابند این هزینه پرداخت شود که رقمی معادل 14 تا 15 میلیون تومان می شود.

 

در ادامه مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: وضعیت نماز در آموزش و پرورش خوب نیست،ما نگران بحث نماز دانش آموزان هستیم و اگر قرار است در بحث نماز اتفاقی رخ دهد باید پیوند بین مدرسه، مسجد و خانواده رخ دهد و انشالله کمک شود تا این همگرایی ایجاد شود.

 

سالار قاسمی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه وضعیت نماز مدارس خوب نیست این جلسه تشکیل شده است، البته در آموزش و پرورش اقدامات مختلفی در بحث نماز می شود به طوری که ما برنامه های آموزش و پرورش را در ابتدای سال با نماز شروع کردیم و پایان سال هم نماز شکر در مدارس اقامه می شود ولی در بحث نماز دانش آموزان باید اقدام جدی شود و حضور روحانیون در این امر اثرگذار است.

 

وی یادآور شد: اگر معلم و اولیا نمازخوان باشند این امر در دانش آموز اثرگذار است و از این رو آموزش خانواده ها در سال گذشته با موضوع نماز و آسیب های اجتماعی بود.

 

کد خبر 706471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha