به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در مراسم دهه اول ماه مبارک رمضان که در مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین برگزار شد؛ گفت: بسیار موجب تعجب است که مومنان با وجود اکثریت رشد لازم را ندارند.
وی افزود: از نظر فرهنگی، روحی و اجتماعی دین جامعه مومنان را قوی میکند که جامعه بشری را نجات دهند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه افراد مومن محترم هستند، اظهار داشت: یکی از دلایلی مهم و کلیدی که مومنان از دین خود خوب بهره نمیبرند و جهان را نجات نمیدهند به این دلیل است که به رحمانیت و مهربانی خدا توجه کافی ندارند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شاید برای کسی رحمانیت خدا جدی نباشد، عنوان کرد: مردم مستقیم با این مساله درگیر نیستند که چرا توجه آنها به رحمانیت خداوند کم است در حالیکه این از کلیدیترین نیازهای معنوی آنها است.
وی افزود: از ایرادهای ما اهل ایمان و معنویت این است که به رحمانیت خداوند کم توجه کرده و آن را باور نداشته، به صورت عمیق نمیشناسیم پس طبیعی است که لذت نمیبریم، امروز بسیاری از مسائل و مشکلات عمده ما ریشه در این امر دارد.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با طرح این سوال که ریشه ضعف و مشکلات ما از چیست؛ گفت: ضعف ایمان و تنبلی و بسیاری معزلات اخلاقی دیگر ما با توجه به رحمانیت پروردگار برطرف میشود، در درسهای عقاید بیشتر از اینکه به اثبات خالق، صانع و وحدانیت خدا میپردازیم به اثبات رحمانیت خدا بپردازیم.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: هجمههای زیاد علیه دین و معنویت به این دلیل است که دین را به زبان غیرمحبت و لذت معرفی کردیم در حالیکه دین حول محور محبت و رحمانیت الهی است.
وی ادامه داد: برخی از کلمه اسلام رحمانی سواستفاده میکنند که بگویند شمشیر، جهاد و مبارزه با ظلم و زور را بردارند و کنار بگذارند در حالیکه جهاد و جهنم ما شبیه آنچه داعش یا گروههای تکفیری بیان میکنند نیست بلکه جهاد اسلام ناب محمدی در بطن خود رحمانیت را نیز دارد، رحمانیت پروردگار آغازی برای باور جهنم خدا هم است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه از مناسبتترین موضوعات ماه رمضان درک رحمت خداست، اظهار داشت: در این ماه بسیار به رحمت الهی توجه کنیم، بسیار بسم الله الرحمن الرحیم بگوییم چرا که ما در اثر فراموشی همواره باید رحمان و رحیم بودن خدا را بر خود تلقین کنیم تا به باور برسیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دستورات دین ما بیهوده نیست و جنبه تربیتی دارد، ابراز کرد: در روایت است که خداوند میفرماید وقتی کسی هر کاری را با بسم الله الرحمن و الرحیم آغاز کند خداوند میفرمایند بنده من به اسم من آغاز کرد پس بر من واجب است که کار و امورات او را تمام و مبارک کنم.
وی گفت: بسم الله سبب میشود انسان مورد پناه خدا باشد، ممکن است برخی شیعیان در آغاز کار خود بسم الله الرحمن الرحیم نگویند خداوند بلایی سر او میآورد که یادآوری کند که چرا با بسم الله به ثنای الهی نپرداخته است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه نزدیکترین اسم به اسم اعظم خداوند «بسم الله الرحمن الرحیم» است، گفت: رحمانیت خدا شامل همه اشخاص اما رحیمیت او شامل خوبان و مومنان میشود.
وی با بیان اینکه ما به لذت بردن از مهربانی خدا نیاز داریم، ابراز کرد: برای باور مهربانی خدا به استدلال نیاز نداریم بلکه باید مقداری اطلاعات جمع و هزاران برابر اندیشه کرد، خلقت خداوند دلیلی جز مهربانی ندارد این را با اندیشه باید درک کرد.
نظر شما