به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نمایشگاه «عروسک در گذر زمان» ظهر امروز چهارشنبه 26 اردیبهشت با حضوراحمد محیط طباطبایی، رئیس سازمان ایکوم و معاون پژوهشگاه میراث فرهنگی، هما جدی کار، مدیر گروه نمایش عروسکی دانشگاه تهران، نعمت الله پایان، رئیس برج آزادی و بابک شیبانی، مدیر مرکز آموزش بنیاد رودکی در سالن تشریفات تالار وحدت برگزار شد.
در این نشست احمد محیط طباطبایی، رئیس سازمان ایکوم با اشاره به برنامه های روز 28 اردبهشت روز جهانی موزه گفت: به در روز جهانی موزه همه موزه ها فعالیت هایشان را سامان می دهند و برنامه های تدارک می بینند در این روز 40 هزار موزه این رویداد را برگزار می کنند؛ در این روز موزه ها رایگان است و شب موزه 30/8 تا 30/9برپاست.
وی افزود: در کمیته ملی دکتر صالح پور یک برنامه ای را به مناسبت هفته میراث فرهنگی تدارک دیدند و این برنامه برپایی نمایشگاه «عروسک در گذر زمان» است، روز سوم خرداد روز عروسک و موزه نامگذاری شده است.
وی خاطر نشان کرد: در برپایی نمایشگاه «عروسک در گذر زمان» بنیاد رودکی، موزه آزادی و انجمن ها و سازمان ها و مرکز هنرهای نمایشی با ایکوم همکاری کرده اند و عروسک های قدیمی خود را به این نمایشگاه آورده اند.
رئیس سازمان ایکوم اظهار کرد: ما از سال 82 بیش از 92 عروسک را در تبریز خریداری کردیم که هیچ وقت دیده این عروسک ها دیده نشدند؛ 20 عروسک از این مجموعه 3 عروسک از ملل 3 عروسک از موزه عروسک کاشان، 9 عروسک از دانشگاه تهران، 2 عروسک از موزه سینما، 20 عروسک از کانون پرورش فکری کودک و نوجوان 20 عروسک، خانواده احمدی، مرکز هنرهای نمایشی 20 تابلو سایه و 20 عروسک، 70 عروسک از بنیاد رودکی، 3 عروسک از خانم برومند،2 عروسک از ماهگنج 2 عدد و 6 عروسک از مجموعه طبیعت پایداربه نمایش در می آیند.
احمد محیط طباطبایی خاطر نشان کرد: هر کدام از این مجموعه ها می توانستند یک نمایشگاه عروسک مجزا بگذارند؛ اما اگر یک نمایشگاه 30 اثر از 30 نفر باشد بسیار باارزش تر است چون روح مشارکتی بر آن حاکم است.
رئیس سازمان ایکوم با اشاره به فهرست عروسک های ثبت شده در میراث ناملموس گفت: ما در طی این سال ها عروسک های ثبت روتوک خراسان جنوبی، لیلی بازبازک خوزستان، تکن اردبیل، بی بی کک زرتشتیان، قورچوق، ترکمن و دهتو کوک قشم را میراث ناملموس ثبت کردیم.
احمد محیط طباطبایی با بیان اینکه عروسک پدیده فرهنگی است که در تداوم فرهنگ و استمرار مفاهیم فرهنگی نقش دارد، گفت: عروسک بخش هایی از آیین ها و اخلاقیات جامعه را به تصویر می کشد و می توان در آن جهان بینی آدم ها را دید.
محیط طباطبایی با بیان اینکه همه باید کمک کنند که موزه ملی عروسک در کشور راه اندازی شود، اظهار کرد: در این سال ها به دلیل تغییر رویکرد آیکوم کودک مورد توجه قرار گرفت و به همین خاطر عروسک محور توجه است.
رئیس سازمان ایکوم درباره موانع راه اندازی موزه ملی عروسک گفت: هر موزه ای یک نفری را می خواهد که به آن فکر کند همگان دوست دارند این اتفاق بیفتد باید اتفاق را بیشتر از مهم بدانیم بقیه موزه ها هم که راه افتادند دغدغه یکی بودند؛ شهرداری تهران به دنبال ایجاد موزه عروسک است؛ سازمان میراث فرهنگی و وزارت ارشاد به عنوان بخشی از این مجموعه باید آن را بوجود بیاورند. موزه ملی عروسک متعلق به همه است.
نظر شما