به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، مرتضی آخش جان در نشست خبری اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال 95 کل جمعیت هرمزگان یک میلیون و 766 هزار و 415 نفر است که یک میلیون و 532 هزار و 278 نفر شش سالا به بالا هستند و شمار باسوادان 6 سال به بالا در استان یک میلیون و 345 هزار و 952 نفر و بی سوادان نیز 185 هزار و 786 نفر است.
وی با بیان اینکه 72 هزار و 416 نفر از افراد بی سواد در هرمزگان مرد و 113 هزار و 370 نفر نیز زن هستند، افزود: 63 هزار و 823 نفر از این افراد در مناطق شهری استان و 121 هزار و 264 نفر نیز در روستاها زندگی می کنند.
آخش جان در ادامه تعداد بی سوادان در گروه سنی 10 تا 49 سال را در قم 64 هزار و 764 تن ذکر و بیان کرد: 38 هزار و 365 تن از آنها را زنان و 26 هزار و 399 تن را مردان تشکیل می دهند که از این تعداد 44 هزار و 235 نفر در مناطق روستایی و 20 هزار و 529 تن در شهرها ساکن می باشند.
وی اختلاف درصد بی سوادی بین مردان و زنان در هرمزگان را 3/2 درصد ذکر کرد و گفت: درصد باسوادی در کشور 7/94 درصد و در هرمزگان 4/94 می باشد که سه دهم از میانگین کشوری پایین تر است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان، با ذکر این نکته که میانگین باسوادی مردان در کشور 1/96 و در هرمزگان 6/95 است که پنج درصد از میانگین کشوری کمتر می باشد، افزود: میانگین باسوادی زنان در کشور 4/93 و در استان 3/93 است که یک دهم پایین تر از نُرم کشوری است.
وی تعداد حجم ابلاغی سازمان سوادآموزی در سال گذشته را در دوره سوادآموزی چهار هزار نفر، دوره انتقال سه هزار نفر و دوره تحکیم را هزار نفر اعلام و اظهار کرد: با برنامه ریزی توانستیم در دوره سوادآموزی چهار هزار و 200 نفر، دوره انتقال سه هزار و 100 نفر و دوره انتقال یکهزار نفر را تحت پوشش ببریم و در رتبه بندی کشوری در زمینه جذب رتبه چهارم را کسب کنیم.
آخش جان در بخش دیگری از سخنانش به تشریح عملکرد معاونت سوادآموزی پرداخت و عنوان کرد: اجرای طرح «نماز، کلید بهشت» با حضور 130 آموزش دهند به مدت سه روز در شهرستان رودان با هدف آشنایی با مبانی اساسی نماز و انتقال آن به بی سوادان از شاخص ترین برنامه هاست.
وی از اجرای طرح «توانمندسازی زنان روستایی» با حضور 110 آموزش دهنده به مدت سه روز در شهرستان میناب و 220 نفر از آموزش دهنده های زن ناحیه یک بندرعباس به منظور آموزش مهارت های اساسی زندگی، روش های تدریس و مهارت کسب و کار زودبازده به عنوان یکی دیگر از اقدامات یاد کرد.
این مقام مسئول همچنین توجه ویژه به آموزش سوادآموزی به زنان، انعقاد تفاهم نامه با دستگاه های مختلف ازجمله بهزیستی، نیروی انتظامی، شیلات، اموربانوان استانداری و ...، برون سپاری فعالیت های سوادآموزی به اشخاص حقیقی و حقوقی را بخش دیگری از فعالیت ها برشمرد.
وی به وجود 11 مرکز یادگیری محلی فعال در سطح استان هرمزگان اشاره کرد و یادآور شد: از این تعداد هشت مرکز دولتی است که دو مرکز آن در ناحیه یک بندرعباس، یک مرکز در ناحیه دو بندرعباس، 2 مرکز در میناب، یک مرکز در سیریک، یک مرکز در جاسک، یک مرکز در قشم و سه مرکز دیگر نیز یک مرکز مشارکتی در حاجی آباد، یک مرکز غیردولتی در رودان و یک مرکز غیردولتی دیگر در پارسیان است.
آخش جان افزود: در این مراکز علاوه سوادآموزی، مهارت های زندگی نظیر فرزند پروری، تاب آوری و کنترل خشم، بهداشت زنان، تربیت نوجوانان و ... آموزش داده می شود.
وی با بیان اینکه شناسایی و جذب افراد بی سواد با کمک همه دستگاه ها، موسسات، بخشداری ها و دهیاری ها را از برنامه های سال جاری معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان دانست و پیش بینی کرد که امسال بین پنج تا شش هزار بی سواد جذب کلاس های سوادآموزی شوند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان، استفاده از ظرفیت بنگاه های اقتصادی استان، جذب اولیای بی سواد دانش آموزان، توانمند سازی نیروی انسانی به ویژه آموزش دهندگان، تقویت نظارت و سنجش و فعال سازی بیشتر شورای پشتیبانی سوادآموزی و فعال سازی کمیته سوادآموزی روستاها را از دیگر برنامه های امسال اعلام کرد.
آخش جان با بیان اینکه در سال گذشته هزار و 680 نفر آموزش دهنده با معاونت سوادآموزی هرمزگان همکاری داشتند، افزود: افراد بی سواد برای برخورداری از نعمت سواد باید به اداره سوادآموزی در شهرستان ها و مناطق آموزش و پرورش مراجعه و نام نویسی کنند.
وی با بیان اینکه بی سوادان برای ثبت نام و شرکت در کلاس های آموزشی از تیرماه می توانند به سایت سازمان سوادآموزی مراجعه کنند، تصریح کرد: در حال حاضر تنها اولیای بی سواد دانش آموزان می توانند در سایت نام نویسی کنند.
نظر شما