ماه رمضان بهترین فرصت برای گسیختن زنجیرهاست/ رمضان ماه مهارلذت ها

خبرگزاری شبستان: عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به فضایل ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان بهترین فرصت برای گسیختن زنجیرها ست.

حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری استاد اخلاق و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به ویژگی خاص ماه مبارک رمضان گفت: همه مساجد دارای معنویت و قداست هستند اما برخی مساجد نظیر مسجد الحرام و مسجد کوفه از قداست و معنویت بیشتری برخوردارند.

 

وی با اشاره به اینکه چندین مساله سبب تمایز ماه رمضان با سایر ماه ها شده است، افزود: ماه رجب و شعبان و رمضان مقدس هستند اما ماه رمضان از عظمت بزرگی برخوردار است.

 

حجت الاسلام عالم زاده نوری تصریح کرد: نزول قرآن کریم به عنوان تجلی اعظم پروردگار و کلام خداوند سبب شده تا این ماه بهار قرآن تلقی شود. خداوند وقتی می خواهد ماه رمضان را معرفی کند می گوید که قرآن را در ماه رمضان نازل کردیم.

 

وی اظهار داشت: ارتباط آسمانی فوق العاده منحصر به فردی در این زمینه وجود دارد به گونه ای که بزرگترین کتاب بر بزرگترین بنده خداوند در بهترین ماه نازل شد که بزرگترین حادثه عالم به شمار می آید.

 

این استاد اخلاق از شب قدر به عنوان یکی دیگر از عوامل عظمت ماه رمضان یاد کرد و ادامه داد: آسمانی ها در این شب به زمین می آیند و با زمین ارتباط برقرار می کنند و گرچه شب و تاریک است اما نورانی ترین و مقدس ترین شب محسوب می شود.

 

وی با اشاره به اینکه انسان در ماه رمضان ارتباط خود را با دنیا کم کرده و ارتباطش را با آسمان زیاد می کند، گفت: مومنان در این ماه از لذایذ دنیوی کم کرده و هوس های خود را مهار می کنند. این مساله بزرگترین سر انتقال از تعلقات مادی به معنویت است و سبب می شود تا حجاب های مادی کنار زده شود.

 

حجت الاسلام عالم زاده نوری خاطرنشان ساخت: ما به این دلیل نمی توانیم زنجیرها را دور کنیم که به لذت ها و شهوت ها تمسک جسته ایم اما در ماه رمضان این فرصت به وجود می آید که لذت ها را مهار کرده و برای رفتن به سمت عالم قطب آماده شویم.

 

عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد: در ماه های رجب و شعبان نیز توصیه شده که مسلمانان روزه بگیرند اما معمولا مردم در این دو ماه کمتر روزه می گیرند و در ماه رمضان همه روزه گرفته و سبک بال تر می شوند.

 

وی درباره مشغولیت های روزمره به ویژه در جهان امروز گفت: معمولا در زندگی خود یک پیک های خاصی قرار می دهیم مثلا در امتحانات اکثر وقت خود را به درس خواندن اختصاص داده و بسیاری از کارها را تعطیل می کنیم. این در حالی است که در طول سال درس می خوانند اما در ایام امتحان متمرکز می شوند.

 

حجت الاسلام عالم زاده نوری ادامه داد: در طول سال نیز ایام و ساعات فراغت وجود دارد اما در تابستان برنامه های بیشتری در این زمینه وجود دارد و خانواده ها به فکر سفر و تفریح می پردازند.

 

وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: یک زمانی نیز به عنوان پیک عبادت قرار گرفته شده است. ماه مبارک رمضان نیز باید تجدید قوای معنوی برای مومنان باشد و همانگونه که در ایام  امتحان از کارهای دیگر خود کم کرده و اکثرا درس می خوانیم در ماه مبارک رمضان نیز که بهار قرآن و بهار عبادت است باید از سایر کارهای کاسته و در عبادت و قرآن کریم متمرکز شویم.

کد خبر 705708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha