عدم وابستگی جهان به ما موجبات تحریم را فراهم می کند

خبرگزاری شبستان:کامران باقری با اشاره به ضعف کشور در حوزه صادرات گفت: ما هیچ چیز به دنیا نمی دهیم و دنیا به ما وابسته نیست، برای همین شرایط تحریم ما فراهم می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، هشتمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با موضوع استراتژی ملی مالکیت ادبی و هنری امروز در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

 

سید کامران باقری، عضو هیات مدیره انجمن مدیریت فناوری ایران در سخنانی در خصوص ارزش آفرینی از آثار ادبی و هنری گفت: مسیر اقتصاد در دنیا امروزه تغییر کرده است اما ما هنوز در گذشته به سر می بریم و از راه سنتی می رویم.اغلب مشکلات اقتصادی ما ناشی از استفاده از روش های قدیمی و سنتی است.

 

وی با انتقاد از ترک زودهنگام جلسه توسط رئیس کمیسیون حقوقی مجلس گفت: باید در جلسه می ماندند تا سخنان کارشناسان را بشنوند.

 

باقری با اشاره به ضعف کشور در حوزه صادرات گفت: ما هیچ چیز به دنیا نمی دهیم و دنیا وابسته ما نیست، برای همین تحریم کردن ما کار راحتی است. اگر با لابی سیاسی در بیابان کارخانه فولاد راه بیندازیم اشتغال زائی نیست ، در نهایت به دلیل عدم رعایت استانداردها این کارخانه ها تعطیل خواهند شد و عده زیادی بیکار می شوند. اراک که از مهم ترین شهرهای صنعتی ما بود امروز با تعطیلی و مشکلاتی در بزرگ ترین کارخانه های خود از جمله هپکو و ... مواجه است.

 

این مدرس دانشگاه گفت: بزرگ‌ترین تاکسیرانی دنیا امروز خود یک تاکسی هم ندارد. تلگرام در سال ٢٠١٣ تاسیس شد و در حال حاضر در ایران ٤٠میلیون مصرف کننده دارد که متوسط هر نفر ٤ساعت در این رسانه هستند و ممکن است این زمان بیشتر هم باشد، این یعنی این برنامه مهم ترین رسانه صوتی و تصویری کشور ماست و قدرتش از صدا وسیما هم بیشتر است. می خواهم بگویم امروز دنیای صنایع خلاق دارای اهمیت ویژه‌ای است.

 

وی تاکید کرد:دنیای اقتصاد امروز زیر و رو شده است و حجم دارائی های نامشهود و غیرفیزیکی کشورها افزایش پیدا کرده است. بزرگان ما و حتی در بخش خصوصی نیز توجهی به این موضوع نمی کنند. ما در حوزه سیاست گذاری هنوز در فضای سنتی به سر می بریم. دنیای صنایع خلاق تنها برپایه کپی رایت استوار است.

 

باقری بیان کرد:ایران به شدت در صنایع خلاق مزیت رقابتی دارد ، صنایع خلاق صنایعی است که موجب تعالی بشر است و آلایندگی ندارد.

 

وی توضیح داد: قانون اولیه کپی رایت در کشور ما مربوط به سال 1348 است؛ یعنی زمانی که نه اینترنت بوده و نه شبکه اجتماعی و متاسفانه هر وقت در مجلس بحث قانون کپی رایت پیش می آید بحث های حقوقی مطرح می شود و توجهی به وجود اقتصادی آن ندارند.

 

وی گفت: حقوقدانان ما مالیکت فکری را به انحصار خود درآورده‌اند و این بزرگ‌ترین ضربه را به اقتصاد ما زده است.

 

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: اقتصاد نفتی دیگر نمی‌تواند هزینه کشور را تامین کند. نفت تا چند سال آینده به ١٠ الی ١٥ دلار محدود می‌شود و قیمت آن دیگر بالا نخواهد رفت.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 705692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha