خبرگزاری شبستان_ سمنان، همهساله دهه آخر ماه شعبان بهعنوان دهه غبارروبی مساجد نامگذاری میشود تا آماده برگزاری ماه مهمانی خوب خدا شوند.
یکی از این آدابورسوم ویژه معنوی که در جایجای ایران اسلامی بهخصوص استان سمنان با جدیت خاصی برگزار میشود غبارروبی مساجد است این رسم دیرین قدمتی ۳۰۰ساله در سمنان دارد.
اما این مراسم معنوی هرچه هست، جلوهای از خلوص نیت و آمادگی برای ماه میهمانی خدا محسوب میشود خدایی که ما را یکبار دیگر به سمت خویش خوانده تا از بهشت برین نعماتش نصیبی برای خودمان برداریم.
این روزها وارد هر مسجدی که می شوی از زن و مرد، پیر و جوان مشغول نظافت و زدودن غبار از تن مساجد هستند و این را نیک می دانند که قرار است با یک ماه مهمانی خداوند متعال غبار غفلت و خستگی یکسال خود از گناهانشان را در این مکان مقدس از تن به در کنند.
نظافت و شست و شوی مساجد،آ ذین بندی، فضاسازی و آراسته سازی محیط داخلی و بیرونی مساجد، اهدای قرآن و نصب ادعیه رمضان از جمله فعالیت های آیین استقبال از ماه مبارک رمضان در استان سمنان به شمار می رود.
همزمان با دهه تکریم و غبارروبی مساجد، نمازگزاران و مومنان در مساجد مختلف شهری و روستایی این استان به غبارروبی و عطرافشانی مساجد و مکان های مذهبی این استان پرداختند.
در این آیین ها که با همکاری بانوان و آقایان نمازگزار و مومن این خطه همراه بود فضای مساجد غبارگیری و آماده استقبال از مهمانان خدا در ماه مبارک رمضان شد.
به محله های شهرسمنان که قدم می گذاری عده ای از اهالی مشغول نظافت مساجد هستند.
مراسم معنوی غبارروبی ۹۴۵ مسجد در شهرها و روستاهای استان سمنان
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان از برگزاری مراسم معنوی غبارروبی ۹۴۵ مسجد در شهرها و روستاهای استان با حضور مردم، مسئولان و امنای مساجد خبر داد وگفت: آئین غبارروبی در ۱۱۹ مسجد سمنان، ۳۱۰ مسجد شاهرود، ۲۲۹ مسجد دامغان، ۹۹ مسجد بسطام، ۱۰۶مسجد گرمسار و ۸۲ مسجد مهدیشهر برگزار شد.
حجتالاسلام علی شکری با بیان اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان مانند سنوات گذشته مراسم غبارروبی مساجد باهدف مهیا ساختن مسجد برای حضور مردم و روزهداران در این اماکن مذهبی و معنوی برگزار و مورد استقبال آحاد مردم قرار میگیرد اضافه کرد: یک هزار و ۱۲۷ مبلغ مرد و زن شامل مبلغان بومی و غیربومی در ایام ماه رمضان در سطح هشت شهرستان استان به تبلیغ امور دینی و معنوی میپردازند.
وی افزود: ۷۷۹ مبلغ بومی شامل ۴۹۹ مبلغ مرد و ۲۸۰ مبلغ زن در کنار ۳۳۸ مبلغ غیربومی شامل ۱۲۰ مبلغ مرد و ۵۸ مبلغ زن در کنار ۸۰ روحانی مستقر، ۳۵روحانی طرح هجرت و ۴۵خطیب شامل ائمه جمعه و جماعات یک هزار و ۱۲۷ مبلغی را شکل میدهند که قرار است در ماه رمضان پیش رو مجریان برنامههای تبلیغی استان باشند.
به گفته شکری مبلغان غیربومی از دفاتر قم و مشهد مقدس به سراسر استان اعزام میشوند تا برنامههای تبلیغی را اجرا کنند.
نظافت و غبارروبی مساجد دارای ثواب و اجر معنوی زیادی است
یکی از بانوان که در مسجد مشغول نظافتاست می گوید: این کار برای ما اهالی محله بسیار خوشایند است چرا که در کنار ثواب و اجر معنوی که دارد خودمان را برای یک ماه مهمانی خداوند آماده می کنیم.
وی ادامه می دهد: انسان برای رفتن به یک مهمانی معمولی یا میزبانی از مهمانان خود اقدام به نظافت و آراستگی می کند، در این روزها چه لذتی می تواند بالاتر از آراستگی و نظافت برای رفتن به مهمانی خداوند باشد.
قزوینی با اشاره به اینکه نظافت و غبارروبی مساجد دارای ثواب و اجر معنوی زیادی است می گوید: در طول یک سال انسان به خاطر غفلت و نادانی دچار برخی گناهان می شود که این روزهای عزیز به همراه ماه رمضان می تواند فرصتی برای جبران و توبه به درگاه خداوند باشد.
وی اضافه می کند :غبارروبی خانه خدا کم از عبادت و راز و نیاز در ماه رمضان ندارد، در واقع با این کار ما تلاش می کنیم که خود را از بار سنگین گناهان سبک کنیم.
تقویت روحیه همکاری و همدلی و تعاون
یکی دیگر از بانوان حاضر درمسجد غبارروبی و پاکیزه کردن مساجد در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، را بهانه خوبی برای رهایی از گناهان و آلودگی های باطن دانست وگفت: سزاوار است پاک و طاهر به مهمانی خالق هستی برویم و به دور از هرگونه آلودگی و گناه به غبارروبی دیوارها و چلچراغ های مسجد، شستن فرش ها و حیاط مسجد و گردگیری محراب و منبر بپردازیم که اینها همه و همه شست و شویی در دریای بیکران مغفرت الهی برای گام برداشتن به سوی مهمانی خدا است.
منیری با تاکید بر اینکه در این آیین آنچه جریان دارد جارو کشیدن و فرش شستن نیست ادامه داد: بلکه تقویت روحیه همکاری و همدلی و تعاون است که در غبارروبی نمود پیدا می کند و همه اقشار با حضور داوطلبانه و عاشقانه و با زدودن غباری اندک در فضایی معنوی از سیمای مسجد خود را سرشار از نشاط و انرژی می یابند و این آیین چه دلیل خوبی است برای برگرفتن غبار از قلب ها و آمادگی برای میهمانی ویزه ای که در پیش دارند.
مردم استان سمنان با غبارروبی مساجد و منازل به استقبال رمضان می روند و از این فرصت برای برآورده شدن حاجات و دستگیری از مستمندان از هم پیشی می گیرند.
ماه مبارک رمضان در استان سمنان حال و هوای دیگری دارد و بوی خوش بندگی زمانی که با سفره افطار و نوای خوش «ربنا» در هم میآمیزد، رمضان را ماهی برای عبودیت خدا رقم میزند و چه کسی است که بگوید با نوستالژیهایی نظیر «شو خوانی»، «سحر خوانی» و «دوخت کیسه مراد»، که تکتکشان برایمان شیرین است، خاطره ندارد؟
از دوخت کیسه مراد در بین زنان شاهرودی تا شو خوانی و طبخ غذاهای رنگارنگ در دیباج و ایستادن در صف نانهای محلی سمنانی و شوق به صدا درآمدن زنگ درب منزل برای دریافت کاسهای آش ماست و شیر برنج شهمیرزادی، هرکدام برایمان حس خوب کودکی میآورد آن روزها که روزههایمان کوچکتر، دلهایمان نزدیکتر و حالوروزمان بهتر بود.
رمضان برای خیلی از اهالی استان سمنان یادآور پخت کماج، رشته برشته، گولاچ، فطیر سمنانی، حلوا، لرزان، حسو، آش رشته، آش زنگلاچو و جوش بره است طعامی که بسته به فصل قرارگیری رمضان تغییر میکنند و هر یک، رنگ و جلایی به سفره افطار می بخشد و بااینهمه رنگ و طعم برایمان رمضانی میآفریند تا جلوهگر تابلوی زیبایی از عشق، نور و بندگی باشد آن زمان که بر سر سفره افطار، بنده در برابر آفریننده دست به دعا میگشاید.
نظر شما