کانون های مساجد جلسات «کتاب خوری» برگزار کنند

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام قطبی با بیان اینکه کانوهای مساجد کتاب های خوب را معرفی کنند، گفت: این کانون ها می توانند گروهی متشکل از هیات امنا، بسیجیان و نمازگزاران محله در شبکه های اجتماعی داشته باشند و در آن کتاب معرفی کنند.

حجت الاسلام هادی قطبی، نویسنده و محقق در پاسخ به این سوال که کانون های فرهنگی هنری مساجد چه نقشی در ترویج کتابخوانی و ترغیب جوانان به کتاب و مطالعه دارند، به خبرنگار شبستان گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد در بحث فرهنگسازی یکی از پایگاه های مهم در جامعه محسوب می شوند. کانون های فرهنگی هنری مساجد با این هدف شکل گرفت که مساجد علاوه بر فعالیت های عبادی و معنوی، فعالیت های هنری و فرهنگی نیز داشته باشند.

 

حجت الاسلام قطبی خاطرنشان کرد: یکی از ساده ترین کارهایی که کانون های مساجد در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی می توانند انجام دهند،معرفی کتاب های خوب است. این کانون ها باید از نظرات اهل فن استفاده کنند و بهترین های کتاب های سیاسی، دفاع مقدس، رمان، زندگینامه اهل بیت(ع) و داستان  را معرفی کنند. کانون های مساجد باید یک مشاوران خوب داشته باشند تا از طریق آنها بتوانند کتاب های خوب در هر شاخه برای هر گروه سنی را معرفی کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: معرفی کتاب در تابلوی اعلانات مساجد از دیگر کارهایی است که کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند انجام دهند. تابلو اعلانات مساجد فضایی برای اطلاع رسانی در مناسبت های مختلف است و می توان هر هفته یا هر ماه یک کتاب خوب را از طریق این تابلو به نمازگزاران مسجد معرفی کرد. از دیگر کارهایی که کانون های مساجد می توانند انجام دهند این است که با امام جماعت مسجد همکاری کنند و امام جماعت هرچند وقت یک بار بین دو نماز یک سخنرانی اختصاصی در مورد یک کتاب داشته باشد و آن کتاب را به نمازگزاران معرفی کند. طبیعتا کانون های فرهنگی هنری مساجد باید کتاب در اختیار داشته باشند تا بتوانند پاسخگوی آحاد مراجعان و نمازگزاران باشند.

 

این نویسنده با اشاره به ضرورت برگزاری نمایشگاه های کتاب در مساجد اظهار داشت: کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند هرچند وقت یک بار نمایشگاه های مناسبتی برای گروه های سنی مختلف برگزار کنند، مثلا هر دو ماه یک بار برای جوانان نمایشگاه کتاب بگذارند، نمایشگاه کتاب برای کودکان و خواهران برپا کنند. این مسئله به ترویج فرهنگ کتابخوانی و تشویق اقشار مختلف به کتاب و کتابخوانی کمک بسزایی می کند.

 

حجت الاسلام قطبی تصریح کرد: انتخاب برگزیده و برشی از کتاب و ارایه آن از طریق شبکه های مجازی برای اعضای محله و نمازگزاران از دیگر کارهایی است که کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند انجام دهند. این کانون ها می توانند اسامی نمازگزاران، هیئت امنا و بسیج محله را داشته باشند و گروهی در شبکه های اجتماعی تشکیل دهند و از طریق آن کتاب های خوب را در حوزه های مختلف با ارایه برشی از آن معرفی کنند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه برگزاری مسابقات کتابخوانی در مساجد را ضروری دانست و افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد با همکاری خیرین می توانند سالی دو سه بار مسابقه کتابخوانی برگزار کنند. خیرین می توانند هزینه هدایای برندگان را متقبل شوند. اگر کتاب بخوانیم اندیشه و فکرمان ارتقا می یابد و نگاهمان به دنیا عوض می شود پس باید برای ترویج کتابخوانی در جامعه تلاش کنیم.

 

حجت الاسلام قطبی برگزاری جلسات کتاب خوری را به کانون های فرهنگی هنری مساجد پیشنهاد داد و گفت: در این جلسات باید کارشناسی که مسلط به آن کتاب خاص باشد، حضور یابد و کتاب را معرفی کند، مرور کلی بر کتاب داشته باشد، قسمت های مهم کتاب خوانده شود و بخش هایی از کتاب مورد نقد و بررسی قرار گیرد. گاه لازم است برای کتاب های قطور چندین جلسه اختصاص یابد. بدین ترتیب ضمن معرفی و خواندن کتاب، یک تحلیل و بررسی نیز صورت بگیرد و گویی افراد کتاب را نه تنها خواندند بلکه خوردند. در حقیقت در این جلسات کتاب حلاجی و زیر و رو می شود و خواننده از کتاب سیراب می شود. در برخی از کانون های فرهنگی هنری مساجد در شهرستان ها از جمله یزد این جلسات برگزار می شود و تجربه خوب و موفقی هست. می توان از کتاب های حضرت آیت الله خامنه ای و همچنین وصیت نامه حضرت امام (ره) در چنین جلساتی بهره برد. برگزاری جلسات کتاب خوری به تشویق مردم به کتاب و ترویج مطالعه در جامعه کمک بسزایی می کند.

 

 

کد خبر 705521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha