چهلمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور برگزار شد

خبرگزاری شبستان: چهلمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور با حضور برخی اعضای این ستاد در هتل ارم تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، چهلمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور ۲۴ اردیبهشت‌ماه با حضور برخی اعضای این ستاد در هتل ارم تهران برگزار شد.

براین اساس محمد بنیادی رئیس دبیرخانه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم در ابتدا مصوبات سی و نهمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن را قرائت کرد و گفت: از جمله مصوبات دوره گذشته بررسی راهکارهای مردمی کردن فعالیت‌های قرآنی، اضافه شدن بخش بانوان به مسابقات طلاب و دانشجویان، بررسی نکات ضعف و قوت مسابقات بین المللی قرآن کریم و ... بود.

وی ادامه داد: در طول‌ این مدت جلسات مشترک بین ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم و ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن برگزار شده است، به همین منظور ما یک هم افزایی خوب را بین دو ستاد در بالاترین سطح آن برقرار کرده ایم، در اصل یک مشارکت و هم افزایی خوب بین دو ستاد اتفاق افتاده است و امروز سومین جلسه را برگزار می کنیم.

در ادامه این جلسه اعضا ستادهای مختلف به ایراد نکاتی در خصوص مسابقات قرآن پرداختند که در ابتدا حجت‌الاسلام والمسلمین رضوی مدیر دارالقرآن حوزه‌های علمیه با ارائه گزارشی از مسابقات بین‌المللی قرآن طلاب علوم دینی گفت: در این دوره مسابقات طلاب گام‌های رو به جلوی خوبی برداشت، ما در این دوره شاهد استقبال خوب از رشته خطابه قرآنی بودیم و در اصل این رشته شأن یک کار قرآنی و طلبگی را به معرض نمایش گذاشت.

وی ادامه داد: در این رشته ۱۹ نفر شرکت کردند و نفرات ممتاز سطح قابل قبولی داشتند، از جمله ابتکارات این دوره بحث تفسیر قرآن کریم همراه با قرائت و حفظ قرآن کریم بود، در این بخش برای شرکت‌‌کنندگان دو رشته ۲۰ امتیازی برای بحث تفسیر در نظر گرفته شده بود.

رضوی تاکید کرد: امید است سال به سال بتوانیم ظرفیت‌های حوزوی را بیشتر به کار بگیریم، در این دوره شرکت‌کنندگان در رشته‌های حفظ و قرائت قرآن کریم نیز بسیار عالی ظاهر شدند و داوران و ناظران مسابقات نیز بر این موضوع شهادت می دهند.

حمید صابر فرزام رئیس ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان نیز در ادامه این جلسه به ارائه گزارش کوتاهی از این دوره از مسابقات پرداخت و افزود: خوشبختانه مرحله نهایی مسابقات دانشجویان بدون مشکل خاصی برگزار شد، در این دوره از مسابقات یک تغییر اساسی در همه بخش‌های مسابقات را شاهد بودیم. منظور از نهایی این است که مرحله مقدماتی این مسابقات آذرماه سال ۹۶ برگزار شد.

صابرفرزام تصریح کرد: در طی فراخوان سال گذشته 230نفر از 73کشور دنیا برای حضور در این مسابقات ثبت‌نام کردند، البته مسابقات به صورت مجازی انجام شد و در قالب یک برنامه تلویزیونی و با استفاده از نرم‌افزارها و حضور داوران در استودیو در اسفندماه سال قبل شرکت‌کنندگان به رقابت پرداختند که نهایتا طی هفته‌های گذشته مرحله نهایی این مسابقات با حضور ۴۴ نفر از ۳۵ کشور دنیا به پایان رسید.

صابرفرزام با تأکید بر اینکه مسابقات برای اولین بار به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: مرحله سوم یا نهایی این رقابت‌ها نیز که به صورت حضوری برگزار شد، پایه و مبنای تلویزیونی داشت. با توجه به اینکه تجربه اول ما در برگزاری این شیوه بود، مقداری محافظه‌کارانه بود، اما مشکلی پیش نیامد.

وی خاطرنشان کرد: ما برای برپایی با کیفیت این مسابقات و تبدیل شدن آن به یک برنامه آموزشی و مسابقه‌ای برای استفاده فعالان قرآنی تصمیم گرفتیم تا مبنای کار را به این شکل طراحی کنیم، از این رو مسابقات را در سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی ترجمه کرده و در قابل یک برنامه تلویزیونی به مخاطبان ارائه کردیم.

صابرفرزام در خصوص مدل دواری در این رقابت‌ها گفت: مدل داوری در این دوره از مسابقات در مرحله حضوری به این شکل بود که داورها بعد از ارائه متسابقان به نقد و بررسی آنها می‌پرداختند، با بررسی بازخوردها از سوی متسابقین متوجه شدیم که نکات داوران حتی در مراحل مقدماتی مثبت و کارآمد بوده است.

وی یادآور شد: امسال مسابقات را برپایه رویکرد مسابقه‌ای آموزشی قرار دادیم، به این شکل که هرکسی رقابت خود را انجام می‌داد دو الی سه نفر از تیم داوری اجراء متسابق را نقد می‌کردند، به همین خاطر مسابقات به یک برنامه آموزشی - مسابقه‌ای تبدیل شده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی سیدمحمدی دبیر سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن روشندلان جهان اسلام هم در ادامه این جلسه با اشاره به نحوی برگزاری این دوره از مسابقات گفت: جای خوشحالی دارد که برای سومین دوره این مسابقات را میزبانی می‌کنیم، مسابقات روشندلان با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ما در این دوره از مسابقات میهمانانی از 22 کشور را میزبان بودیم، در این دوره 18 قاری و 12 حافظ کل قرآن کریم که مجموعاً 30 نفر می‌شوند در این مسابقات شرکت کردند، علاوه بر این تعداد هر کدام از شرکت کنندگان نیز یک همراه داشتند که میزان میهمانان این مسابقات را به 60 نفر رساند.

سیدمحمدی عنوان کرد: براساس آنچه در سال‌های قبل کسب کرده بودیم شاهد اقدامات خودجوشی در میان جامعه معلولین و نابینایان بودیم و حرکت‌ها و اقداماتی صورت گرفت که منجر به فعالیت‌هایی در استان‌ها شده است.

وی بیان کرد: این اقدامات را باید به فال نیک گرفت و امید است در آینده شاهد ایجاد یک موج و رغبت نسبت به مباحث قرآنی در سازمان بهزیستی نیز باشیم، در نهایت نیز از همراهی اوقاف و سایر دستگاه‌ها در برگزاری مسابقات روشندلان قدردانی می‌کنم.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام علی مقنی، مسئول کمیته فنی سی و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه برنامه‌هایی را در جهت ارتقاء سطح مسابقات این دوره داشته‌ایم، اظهار کرد: یکی از این اقدامات فراخوان دعوت از شرکت‌کنندگان براساس تحلیل فنی چهار سال گذشته بود، به عبارتی کشورهایی که در چهار سال گذشته در یکی از دو زمینه حفظ یا قرائت قوی بوده‌اند در همان بخش قوی، متسابق اعزام کرده بودند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ما به ارزیابی متسابقان در هتل محل اسکان آنها پرداختیم، در اصل در این دوره در بدو ورود متسابقان به هتل، اساتید راهنمایی شرکت‌کنندگان را نسبت به آیین‌نامه راهنمایی می‌کردند، به موجب این کار در همین ارزیابی اولیه تعداد هفت نفر از شرکت‌کنندگان حذف شدند.

مقنی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات ما تحلیل فنی و مستمر و لحظه به لحظه تلاوت‌ها توسط یکی از اساتید قرآنی کشورمان بود که از صدا و سیما نیز پخش می‌شد، این موضوع بازخوردهای خوبی را نیز به همراه داشت.

وی اضافه کرد: از آنجایی که حساسیت و رقابت نزدیک در هر دو رشته نیازمند دقت‌های فراوان بود در اتاق داوری به دقت متسابقین را ارزیابی می‌کردند، خوشبختانه این موضوع نیز در حد مطلوب انجام شد.

مقنی تاکید کرد: زمان‌بندی مسابقات نیز از دیگر مسائل مورد توجه ما بود، در این دوره زمان‌بندی مسابقات بسیار دقیق و منظم انجام شد و خوشبختانه مشکلی در این زمینه وجود نداشت و کار به نحو احسن شکل گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم موسوی متقی، مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امورخیریه و مسئول کمیته فرهنگی سی و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم نیز در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد: در گذشته ممکن بود ادامه مسابقات در بعد از اذان مغرب جذابیت‌ها را داشته باشد اما امسال به علت کاهش در هزینه‌ها و و طولانی نشدن رقابت‌ها مسابقات در قبل از اذان مغرب به پایان می‌رسید.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از خانواده‌ها بعد از اذان مغرب برای بهره بردن از فضای مسابقات به مصلی می‌آمدند، پیشنهاد می‌دهم که اگر امکان برگزاری مسابقات در زمان بعد از اذان فراهم نیست؛ به جای آن یک جنگ قرآنی و معارفی را بعد از اذان مغرب در سالن محل برگزاری مسابقات تدارک ببینیم. این موضوع می‌تواند با طراحی برنامه‌های جذاب باعث جذب بیشتر خانواده‌ها به این مسابقات شود.

متقی با بیان اینکه کمیته فرهنگی بحث محافل قرآنی در تهران و شهرستان‌ها و همچنین نمایشگاه جانبی مسابقات را عهده‌دار بود، گفت: نمایشگاه امسال دو بخش داشت که یکی از آنها ارائه محصولات قرآنی بود، اما امسال سیاستی که اتخاذ شده بود این است که به دنبال فضایی برای فروش برخی موسسات نباشیم، بلکه رویکرد ما ارائه فعالیت فاخر بود.

وی توضیح داد: امسال دو غرفه جدید در نمایشگاه طراحی شده بود که شامل رهبر قرآنی و انقلاب قرآنی بود و استقبال بسیار خوبی را به همراه داشت.

در ادامه این جلسه حسن ربیعی مسئول کمیته مدعوین سی و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این کمیته تصریح کرد: امسال تلاش کردیم یک بانک اطلاعاتی از مقامات و شخصیت‌های حقوقی کشور داشته باشیم، به همین منظور یک بانک اطلاعات را مستندسازی کردیم تا براساس آن دعوت صورت بگیرد.

وی ادامه داد: ما در بانک اطلاعاتی خود اسامی جمعیتی بالغ بر شش هزار نفر از نخبگان، اساتید، فعالان و شخصیت‌ها را جمع‌آوری کردیم، ولی با توجه به اینکه بخشی از این افراد دارای جایگاه حقوقی بودند این افراد احصاء شدند و در نهایت چیزی نزدیک به دو هزار نفر از مقامات و شخصیت‌های کشوری به صورت مستقل دعوت شدند که برای سال‌های آینده مشکلی برای دسترسی به شخصیت‌ها نداشته باشیم.

ربیعی ابراز کرد: البته در خصوص برنامه‌ریزی برای حضور جمعیت برای سال‌های آینده باید آسیب‌شناسی دقیقی صورت گیرد، ما امسال تلاش کردیم تا شاهد حضور باشکوه مردم در سالن مسابقات باشیم و در واقع هدف ما ساماندهی نحوه حضور مردم در سالن مسابقات بود تا همه جنبه‌ها را پررونق کنیم.

وی در پایان گفت: کسی تصور نمی‌کرد دعوت از مقامات و مسئولان دارای دشواری‌هایی باشد، برای برخی مسئولان دغدغه‌ای برای حضور در این رویداد بین‌المللی وجود ندارد، با این وجود و در نهایت 72 نفر از تعداد افرادی که اسامی آنها احصاء شد توفیق حضور در سالن مسابقات را پیدا کردند.

کد خبر 705459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha